Balidor Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Σκιές φώτα και καπνός Σκιές, σιγανά φώτα, καπνός, Φιγούρες χαρωπές, ζωντανές, Βγαίνει από μέσα μου ένας λυγμός Γιατί εγώ ακούω φωνές, σκοτεινές. Ένας χορός δίχως κανόνες , δισταγμούς Μία ψυχή όλοι, τραγουδάνε για ν’ ακουστούν, Εγώ εκεί βγάζω κι άλλους λυγμούς Βλέπω ψυχές να φτερουγούν. Είμαι μέσα σε αυτούς Αφομοιώνομαι αργά στη μουσική Σταματάω και τους λυγμούς Χάνομαι στο κλαμπ, και βγάζω μία… κραυγή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Πολύ καλό Balidor. Μπορώ νομίζω να καταλάβω τι θέλεις να πεις... για την μάζα και την ένταξη σε αυτή, την απροωπία, τη μάσκα χαράς που φοράς μέσα σε κόσμο που διασκεδάζει. Ή ότι παίζει να έχω χάσει τελείως το νόημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 12, 2005 Author Share Posted June 12, 2005 Ακριβως αυτο το πραγμα, Νιχιλιο, επεσες μεσα !!! και το εχω νιωσει πολλες φορες στα κλαμπακια στην Σκαλα, ΕΛΕΟΣ δλδ !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Μου θύμισε έναν πίνακα μοντέρνας τέχνης που είχα δει πριν κάποια χρόνια με ανθρωπάκια όλα πανομοιότυπα και ακριβώς ίδια ντυμένα με την πλάτη ζωγραφισμένα, εκτός απο ένα που κοιτά μπροστά εσένα που κοιτάς τον πίνακα. Ηταν η μοντέρνα εκδοχή της μοναξιάς μέσα στο πλήθος, νομίζω το ίδιο λές και εσύ. Δυνατά εκφρασμένο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 13, 2005 Author Share Posted June 13, 2005 Ο Βαλιδορ τραγουδαει: " Νιωθω μεγαλη μοναξια μεσα στο πληθος" Οντως καπως ετσι !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Στην αρχη μου εφερε στο μυαλο μια εικονα καποιων ινδιανων να χορευουν γυρο απο τη φωτια,να κανουν τελετες και να καλουν πνευματα προγονων...κι να εισαι εσυ εκει περα,αγνωστος μεταξυ αγνωστων και αρχικα φοβισμενος.Αλλα μετα νοιωθεις οτι γινεσαι ενα με αυτα και χανεσαι στην εκταση της ατμοσφαιρας.Ταξιδευεις και φευγεις απο το περιβαλλον γυρο σου,φευγεις απο τον εαυτο σου...Κι ολα αυτα εχουν φυσικα μια μεταφορικη σημασια που μεταφραζεται με το οτι θελεις να ριξεις τις μασκες και να κοιτας μεσα στα ματια,θελεις να φυγεις για να ξεφυγεις.Ειναι μια αισθηση που ολοι την εχουμε νοιωσει πολλες φορες.Σαν πνιγεσαι μεσα στη ψευτια της ζωης,απο τις εικονες που προβαλουν οι αλλοι και δεν ειναι παρα μονο μια μασκα... Μου αρεσε,πορωθηκα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Πολύ καλόν, Bhaal! Μερικές "διορθώσεις" (=προτάσεις!) >Γιατί εγώ ακούω φωνές, σκοτεινές έτσι με το κόμμα, είναι σαν να ακολουθείς τη μανιέρα, τους τρόπους του πλήθους - ενώ εδώ εκφράζεις τον προσωπικό σου λυγμό. Θα το πρότεινα χωρίς. >Ένας χορός δίχως κανόνες , δισταγμούς >Μία ψυχή όλοι, τραγουδάνε για ν’ ακουστούν, >Εγώ εκεί βγάζω κι άλλους λυγμούς >Βλέπω ψυχές να φτερουγούν. Αρχίζεις ωραία με ρυθμό (το ρυθμό του άλογου χορού), αλλά τον κόβεις απ'το δεύτερο στίχο! Θα πρότεινα <μια> αντί <μία> και <τραγουδούν> αντί τραγουδάνε. >Είμαι μέσα σε αυτούς Αυτό παραείναι χασμωδικό! εκτός αν το θες έτσι, βέβαια. >φομοιώνομαι αργά στη μουσική >Σταματάω και τους λυγμούς Δεν έχω τίποτα να πω! Όμορφα >Χάνομαι στο κλαμπ, και βγάζω μία… κραυγή. Δεν είμαι σίγουρος πώς το εννοείς, τα αποσιωποιητικά δηλαδή, αλλά μια πιθανή ανάγνωση είναι ειρωνική, που μάλλον δεν ταιριάζει. θα πρότεινα αλλαγή στίχου για την τελευταία λέξη, αλλά πες τι εννοείς ακριβώς με αυτά τα σκηνικά και φωτισμό (δεν το λέω ειρωνικά), και θα σου πω τη γνώμη μου. Ουφ... [blues mood] Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 15, 2005 Author Share Posted June 15, 2005 (edited) TEΛΕΙΑ φιλτατε Ορφεα, συμφωνω απόλυτα, σε ευχαριστω πολύ και για την κριτικη και που το αναλυσες !!! Edited June 15, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts