Roubiliana Posted March 19, 2024 Share Posted March 19, 2024 η πόλη μέσα στον Ισθμό.docx Συγγραφέας : Βιβή Κανάρη Λέξεις : 3700 Είδος : δυστοπία Βία : όχι Σεξ : πολύ βρώμικο Επιπλέον συμμετοχή, εκτός ψηφοφορίας, για το Πλοτς! #9 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmberRoar Posted March 19, 2024 Share Posted March 19, 2024 Το βρήκα πάρα πολύ καλό! Δεν θα το αναλύσω παραπάνω, μου άρεσε υπερβολικά. Μπράβο, Βιβή. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted March 19, 2024 Share Posted March 19, 2024 Μετά από όλο το hype που μας δημιούργησες, περίμενα κάτι τελείως διαστροφικό, αλλά κρατήθηκες. Γιατί;! Για άλλη μια φορά, πολύ καλή ιδεά, κοσμοπλασία και χαρακτήρες. Από τα καλύτερά σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted March 19, 2024 Author Share Posted March 19, 2024 Γιατί η διαστροφή θα ερχόταν αν είχαμε συμπληρώσει 4 συμμετοχές. Είχαμε stretch goals. Με 3 συμμετοχές, παίρνετε τη σεμνή εκδοχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted March 19, 2024 Share Posted March 19, 2024 Spoiler Καλογραμμένο και με ωραία δουλεμένη κοσμοπλασία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amanda Posted March 24, 2024 Share Posted March 24, 2024 Το πρώτο διήγημα που διαβάζω στο forum. Μου άρεσε!!! Παρόλο που το διήγημα σου είναι άκρως ολοκληρωμένο για εμένα, με σαφή αρχή, μέση και τέλος δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να δω κι άλλο από αυτή την πόλη!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted March 25, 2024 Share Posted March 25, 2024 Από τις καλύτερες δουλειές σου Βιβή. Απολαυστικό και καλογραμμένο με πλούσια κοσμοπλασια και ζωντανούς χαρακτήρες με ξεχωριστή φωνη. Μόνο ένα θέμα βρήκα αλλά δεν φταις εσύ. Είναι ξεκάθαρα προσωπικό μου γούστο. Δυσκολεύομαι να πειστω όταν διαβάζω επιστημονική φαντασία να διαδραματίζεται στην Ελλάδα, μου ξενίζει. Ίσως το προτιμούσα να συμβαίνει σε ενα φανταστικό τόπο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted April 5, 2024 Share Posted April 5, 2024 Ωραίο ήταν, θα μπορούσες να φτιάξεις και κάτι μεγαλύτερο λέγοντάς μας τι καταστροφή έκανε τον ισθμό κυριολεξία (γιατί τώρα δεν είναι ισθμός, είναι διώρυγα) και τι προκαλεί την μετάλλαξη και αν η μάγισσα ξέρει την θεραπεία οι άλλο με πιο πολλά μέσα γιατί δεν την έχουν; Και μας έκοψες και στο καλύτερο, πέτυχε η εξέγερση; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted April 6, 2024 Author Share Posted April 6, 2024 Καλή ερώτηση η τελευταία @WILLIAM. Θα θέλατε να μάθετε πώς πήγε η εξέγερση; Το σταμάτησα εκεί γιατί ήθελα να δείξω έναν άνθρωπο κολλημένο τόσο πολύ στη βολή του που συνεχίζει να μην αμφισβητεί πραγματικά και όταν η εξέγερση φτάνει στην πόρτα του. Δηλαδή σε εκείνο το σημείο σταμάτησε για μένα η εξέλιξη του χαρακτήρα του. Αλλά μπορώ να το δω στο μέλλον ως κομμάτι κάτι μεγαλύτερου. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted April 6, 2024 Share Posted April 6, 2024 Να το σκεφτείς, είναι μια καλή ιδέα και για κάτι μεγαλύτερο. Αναρωτιέμαι αν η Κόρινθος έχει γίνει ένα μεγαθήριο τι θα έχει γίνει η Αθήνα. Δεν με ξένισε όπως καταλαβαίνεις το Ελληνικό περιβάλλον. Το μόνο που δύσκολα θα γινόταν είναι οι στοές και οι σπηλιές στον Ισθμό, τα τοιχώματά της διώρυγας είναι πολύ διαβρωμένα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted April 6, 2024 Author Share Posted April 6, 2024 Μπορεί τότε να ζούνε σε πλατφόρμες. Μεταλλικές. Όσοι δεν ζουν στα καράβια. Στην πραγματικότητα η Νέα Κόρινθος είναι ένα και μοναδικό κτίριο. Υπάρχει ένα τέτοιο κτίριο, στη Σιβηρία νομίζω. 1 ολόκληρο χωριό (εργατών) με τα πάντα μέσα ακόμα και μαγαζιά, διασκέδαση σε ένα κτίριο. Καλά, επιστημονικά δεν δικαιολογούνται τα περισσότερα. Πιο πολύ φαντασίας είναι. Αλλά σκεφτόμουν να γράψω μία συλλογή απο διηγήματα ή νουβέλες με εναλλακτικά τοπία της ελλάδας. Την Αθήνα θα την εντάξω στο είδος της dark academia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted April 6, 2024 Share Posted April 6, 2024 Ναι σαν ένα κτίριο το σκέφτηκα και είπα ότι θα είναι μεγαθήριο και πόση θα είναι η Αθήνα. Η Αθήνα θα ήταν μάλλον παράλληλοι ουρανοξύστες, ένας για κάθε δήμο ας πούμε, χτισμένοι γύρω από το αρχαίο κέντρο και με γέφυρες μεταξύ τους για να μην κατεβαίνουν στο επίπεδο του εδάφους οι εκλεκτοί της ελίτ. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis Posted April 22, 2024 Share Posted April 22, 2024 Μου άρεσε αρκετά ο κόσμος που έπλασες, με έπεισε και το δίλλημα του βασικού χαρακτήρα στο τέλος είναι (κατά την γνώμη μου) ιδανικός τρόπος να το τελειώσεις. Υ.Γ. Μια πολύ μικρή διόρθωση, όταν πηγαίνει με την μάγισσα (υπέροχος χαρακτήρας btw) πρώτη φορά γράφεις ότι του ανοίγει το παντελόνι και κατεβάζει το εσώρουχό του, ενώ παραπάνω λες ότι δεν φοράει εσώρουχο. Ίσως έχασα κάτι εγώ αλλά νομίζω είναι μικρό λαθάκι. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts