Rikochet Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 (edited) Να και κάτι διαφορετικό. Πρώτον, είναι στα ελληνικά (στην οποία γλώσσα είχα καιρό να γράψω ποίημα) και, δεύτερον, δεν είναι *ακριβώς* ποίημα. Τέλος πάντων, μη σας ζαλίζω. Δείτε και μόνοι σας. (με το μαλακό οι τομάτες...) «Πρίγκηπα» ονόμασαν Κείνο τον ανόητο τρελό «Βασιληά», αργότερα. Μαύροּ σάπιοּ Τραύμα ανοικτό. Κι όταν, Ένα πρωϊνό Κείνο το μαύρο, Το σάπιο, Το αιμορραγόν βασίλειοּ Όταν τους δρόμους του περπάτησαּ Όταν με τους κατοίκους του συνομίλησαּ Όταν ηδονές ανύπαρκτες αναζήτησαּ Άκουσα φήμες αλλόκοτες: «Στοίχειωσ’ η πόλη!» λέγαν μερικοί, «Ο Βασιληάς μας φταίει, και οι αυλικοί!» Άλλοι, Κατονόμαζαν πνεύματα: Μερικοί, ίσως τρελοί, Με το δάχτυλο τα έδειχνανּ Σαν δίπλα μου να πέρναγαν Εκείνη τη στιγμή. Όλοι όμως, Σε κάτι συμφωνούσαν: Το κακό που ευθερώθηκε, Τριγύρναγε στην πόλη τα βράδιαּ Την ανεξαρτησία του χαιρότανּ Μέρα με τη μέρα, Όλο και περισσότερα βρίσκονταν, Νυχτοπερπατητών απομεινάρια. Η ιστορία μας τελειώνει Κάτω απο έναν Νυχτερινό ουρανόּ Ο ήρωας μας, κι αυτός νυχτοπερπατητής Το Στοιχειό αντάμωσεּ Η συνέχεια επί σκηνής... Με κοίταξε στα μάτιαּ Το ρώτησα: -Τι είσαι και τι θες; -Στοιχειώνω το Παρόνּ Είμ’ο απόηχος του Χθες... -Ούτ’ ένα βήμα ακόμαּ Αλλιώς, το άθλιο σαρκίο σου Στάχτη πικρή θα γίνει! -Ανόητε θνητέ! Απο τις αναμνήσεις και τα όνειρα σου, Τίποτα δεν θα μείνει... «Προτού φύγω, και η νύχτα ερθεί Θα υψωθώ και θα σκοτώσω την Αυγήּ Πίσω στην Άβυσσο που μ’έστειλες θα πάω, Μόνο που τούτη τη φορά, Κι εσέ μαζί θα πάρω...» Edited June 20, 2005 by Rikochet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Εεεεεεεεεε ;;; Ρικο καμαρι μου εισαι καλα;;; Απιστευτο το τι ειδαν τα ματια μου... Κατσε να πω λοιπον τιν γνωμη μου σοβαρα: Ειναι λες και εβλεπα θεατρο, ειλικρινα και οντως κολαει η ατακα "Η συνέχεια επί σκηνής..." Πρεπει να κοψεις την παρεα με τον ΟΡΦΕΑ, Το λεει και το υπουργειο Υγειας, κανει κακο !!! :P :P :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Τραγούδι! Τραγούδι, μπαλάντα, ποίημα, τραγούδι... Γιατί λες πως δεν είναι ποίημα; Πάντως είναι υπέροχο... Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Το σημείο: Το αιμορραγόν βασίλειοּΌταν τους δρόμους του περπάτησαּ Όταν με τους κατοίκους του συνομίλησαּ Όταν ηδονές ανύπαρκτες αναζήτησαּ Θυμίζει έντονα το στυλ του Ορφέα!! Μου άφησε μια γλυκόπικρη αίσθηση. Δεν είμαι σίγουρη. Σίγουρα δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχεις γράψει έως τώρα. Έφυγες από τη θεματολογία του πολέμου ενάντια στο σύνολο (γι' αυτό πλέον αδιαφορείς) όμως τώρα το σύνολο πιθανότατα έχει προσλάβει μοναδιαία μορφή: ένα Στοιχειό.. Θεατρικοί διάλογοι με αστάθεια στο ύφος και τον τρόπο γραφής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxakos Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Το δευτερο μισο μου αρεσε αρκετα..ειδικα το τελος και αυτο μου αφησε ενα πολυ ωραιο αισθημα.. Θα θελα ολη η πικρα να κορυφωνεται απτην αρχη πιο αισθητα.. Συνεχισεε ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Augustine Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Φανταστικό!Μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts