Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Κλαυσίγελος

sandy1dritsakou

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κυριακή Δριτσάκου Είδος: flash fiction Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 833 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Συμμετοχή στον 60ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας

Κλαυσίγελος.doc

• Like 4
  • Thanks 2

• Roubiliana locked this topic
  • Roubiliana unlocked this topic

Καλή επιτυχία Κυριακή!

Spoiler

Πολύ καλή ιδέα και πολύ ωραίες εικόνες. Ωραίος τίτλος κ ωραία γλώσσα. Θέλει περισσότερη ανάπτυξη γιατί με άφησε με πολλές απορίες. Πως λειτουργεί το γέλιο; Ποια είναι η υπερδιευθύντρια; Ποιοί είναι οι κανόνες αυτού του κόσμου;

• Like 1

• 3 weeks later...

Καλή επιτυχία και από μένα, Κυριακή!

Spoiler

Ωραίο φλασάκι. Η γραφή αποσπασματική, και παρόλα αυτά καταλαβαίνουμε ακριβώς τι γίνεται.

Όπως το αντιλήφθηκα, πιάνεις την θεματική της "τοξικής θετικότητας" (toxic positivity), μέσα από το δυστοπικό setting σου. Έξυπνη προσέγγιση, θα έλεγα...

Οι παρατηρήσεις μου για διορθώσεις θα ήταν να βλέπαμε λίγο παραπάνω το γιατί η εξουσία απενεργοποίησε τον έλεγχο του πρόσθιου λοβού. Έτσι για να ξεφύγεις από μια generic δυστοπία. Αν θες να το κρατήσεις ως flash fiction, δεν χρειάζεται να είναι πολλές οι προσθήκες - 1,2 προτάσεις αρκούν.

• Like 1

Spoiler

Σε κάποια σημεία θα ήθελα να το είχες αναπτύξει παραπάνω. Καλή επιτυχία.

Καλησπέρα

Spoiler

έχεις μια ωραία ιδέα, που συνομιλεί με κλασσικά μοτίβα του Φανταστικού (δυστοπία, ολοκληρωτισμός, ελεγχόμενα συναισθήματα, “γυναίκα” - αράχνη, τερατώδες ον που κινεί τα νήματα). Η εκτέλεση είναι επίσης πολύ ικανοποιητική. Μας κινείς το ενδιαφέρον, αλλά το κείμενο είναι μικρό. Δεν μένουμε χορτάτοι εμείς οι αναγνώστες, θέλουμε περισσότερη, μεγαλύτερη ιστορία...

Καλή επιτυχία!

Γεια σου Κυριακή!

Spoiler

Πολύ ωραία η ιδέα σου. 

Το διήγημα βέβαια είναι μάλλον φλασάκι, όχι ακριβώς διήγημα. Και θα έλεγα ότι χωρίζεται σε δύο μέρη: μέχρι το σπίτι και μετά το τέλος. Στο πρώτο μέρος το πας καλά. Αυτό θέλω να σου το τονίσω, επειδή έχω διαβάσει και άλλα δικά σου και έχω δει την πορεία σου με υπερηφάνεια τολμώ να πω. Έχεις γράψει ένα μικρό μεν άρτιο δε διήγημα που δεν του λείπει ο ειρμός ούτε ο κεντρικός άξονας. 

Χαρακτήρες: καλοφτιαγμένες και μου άρεσε που δεν κατάλαβα αν ήταν ερωμένες ή απλώς φίλες. Μια χαρά το αφήνεις να αιωρείται, δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες αλλά λειτουργεί.

Πλοκή: από τη μέση και ύστερα, όπου εμφανίζεται και η υποδιευθύντρια, ήθελε οπωσδήποτε περισσότερη ανάπτυξη. Έχεις κάνει κάτι πολύ έξυπνο: έχεις επιλέξει μικρή φόρμα την οποία μπορείς να διαχειριστείς με μεγαλύτερη άνεση από ότι άλλες. Οι ιδέες σου είναι συγκεκριμένες και όχι χαοτικές. Απλά μπορούσες να μας πεις δύο ακόμη πράγματα προς το τέλος για να καταλάβουμε τον κόσμο λίγο περισσότερο και το ρόλο της υποδιευθύντριας. Με το στυλ που έκανες και τα υπόλοιπα έτσι, δεν είχες tell, διοχέτευσες όμορφα την πληροφορία. Όμως ήθελε περισσότερο ανάπτυξη το τελευταίο κομμάτι. Κυρίως επειδή είχε και πολύ ενδιαφέρον να ξέρεις η μορφή της υποδιευθύντριας, την είχες φτιάξει ωραία. 

Διεκπεραίωση: spot on η θεματική σου. Οι αντιρρήσεις μου είναι αυτά που είπα παραπάνω. 

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!