sandy1dritsakou Posted April 29, 2024 Share Posted April 29, 2024 Όνομα Συγγραφέα: Κυριακή Δριτσάκου Είδος: flash fiction Βία; Ναι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 833 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Συμμετοχή στον 60ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας Κλαυσίγελος.doc 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted May 11, 2024 Share Posted May 11, 2024 Καλή επιτυχία Κυριακή! Spoiler Πολύ καλή ιδέα και πολύ ωραίες εικόνες. Ωραίος τίτλος κ ωραία γλώσσα. Θέλει περισσότερη ανάπτυξη γιατί με άφησε με πολλές απορίες. Πως λειτουργεί το γέλιο; Ποια είναι η υπερδιευθύντρια; Ποιοί είναι οι κανόνες αυτού του κόσμου; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silag Posted May 26, 2024 Share Posted May 26, 2024 Καλή επιτυχία και από μένα, Κυριακή! Spoiler Ωραίο φλασάκι. Η γραφή αποσπασματική, και παρόλα αυτά καταλαβαίνουμε ακριβώς τι γίνεται. Όπως το αντιλήφθηκα, πιάνεις την θεματική της "τοξικής θετικότητας" (toxic positivity), μέσα από το δυστοπικό setting σου. Έξυπνη προσέγγιση, θα έλεγα... Οι παρατηρήσεις μου για διορθώσεις θα ήταν να βλέπαμε λίγο παραπάνω το γιατί η εξουσία απενεργοποίησε τον έλεγχο του πρόσθιου λοβού. Έτσι για να ξεφύγεις από μια generic δυστοπία. Αν θες να το κρατήσεις ως flash fiction, δεν χρειάζεται να είναι πολλές οι προσθήκες - 1,2 προτάσεις αρκούν. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted May 29, 2024 Share Posted May 29, 2024 Spoiler Σε κάποια σημεία θα ήθελα να το είχες αναπτύξει παραπάνω. Καλή επιτυχία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted June 6, 2024 Share Posted June 6, 2024 Καλησπέρα Spoiler έχεις μια ωραία ιδέα, που συνομιλεί με κλασσικά μοτίβα του Φανταστικού (δυστοπία, ολοκληρωτισμός, ελεγχόμενα συναισθήματα, “γυναίκα” - αράχνη, τερατώδες ον που κινεί τα νήματα). Η εκτέλεση είναι επίσης πολύ ικανοποιητική. Μας κινείς το ενδιαφέρον, αλλά το κείμενο είναι μικρό. Δεν μένουμε χορτάτοι εμείς οι αναγνώστες, θέλουμε περισσότερη, μεγαλύτερη ιστορία... Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted June 7, 2024 Share Posted June 7, 2024 Γεια σου Κυριακή! Spoiler Πολύ ωραία η ιδέα σου. Το διήγημα βέβαια είναι μάλλον φλασάκι, όχι ακριβώς διήγημα. Και θα έλεγα ότι χωρίζεται σε δύο μέρη: μέχρι το σπίτι και μετά το τέλος. Στο πρώτο μέρος το πας καλά. Αυτό θέλω να σου το τονίσω, επειδή έχω διαβάσει και άλλα δικά σου και έχω δει την πορεία σου με υπερηφάνεια τολμώ να πω. Έχεις γράψει ένα μικρό μεν άρτιο δε διήγημα που δεν του λείπει ο ειρμός ούτε ο κεντρικός άξονας. Χαρακτήρες: καλοφτιαγμένες και μου άρεσε που δεν κατάλαβα αν ήταν ερωμένες ή απλώς φίλες. Μια χαρά το αφήνεις να αιωρείται, δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες αλλά λειτουργεί. Πλοκή: από τη μέση και ύστερα, όπου εμφανίζεται και η υποδιευθύντρια, ήθελε οπωσδήποτε περισσότερη ανάπτυξη. Έχεις κάνει κάτι πολύ έξυπνο: έχεις επιλέξει μικρή φόρμα την οποία μπορείς να διαχειριστείς με μεγαλύτερη άνεση από ότι άλλες. Οι ιδέες σου είναι συγκεκριμένες και όχι χαοτικές. Απλά μπορούσες να μας πεις δύο ακόμη πράγματα προς το τέλος για να καταλάβουμε τον κόσμο λίγο περισσότερο και το ρόλο της υποδιευθύντριας. Με το στυλ που έκανες και τα υπόλοιπα έτσι, δεν είχες tell, διοχέτευσες όμορφα την πληροφορία. Όμως ήθελε περισσότερο ανάπτυξη το τελευταίο κομμάτι. Κυρίως επειδή είχε και πολύ ενδιαφέρον να ξέρεις η μορφή της υποδιευθύντριας, την είχες φτιάξει ωραία. Διεκπεραίωση: spot on η θεματική σου. Οι αντιρρήσεις μου είναι αυτά που είπα παραπάνω. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts