Nick V. Posted May 3, 2024 Share Posted May 3, 2024 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος: μαγικός ρεαλισμός Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 3.780 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 60ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Το Γέλιο" Στην παγωνιά ενός απέραντου χειμώνα.pdf 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted May 11, 2024 Share Posted May 11, 2024 Καλή επιτυχία, Νίκο. Spoiler Το βρήκα υπέροχο. Μου άρεσε το πώς προσεγγίζεις τον θάνατο. Πολύ ζωντανές εικόνες κ συμβολισμοί. Στην αρχή θύμισε λίγο το Αυτό του Κινγκ αλλά φάνηκε σύντομα πως ήταν άλλη η θεματική. Η κόκκινη βαλίτσα, οι κλόουν στο φορτηγό, οι εκατό κλόουν στον δρόμο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το χαμόγελο που έλειπε, ολα μου άρεσαν. Η πρόζα είναι από τα δυνατά σου σημεία. Καλή η φιλοσοφία πίσω από την ιστορία. Είναι οριακά εντός θέματος, ασχολείται πιο πολύ με το χαμόγελο κι όχι τόσο με το γέλιο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silag Posted June 3, 2024 Share Posted June 3, 2024 Καλή επιτυχία και από μένα, Νίκο! Spoiler Πολύ ωραίο διήγημα. Μ' άρεσε πώς σύνδεσες το ένα subplot με το άλλο. Επίσης οι περιγραφές ήταν πολύ ζωντανές, καλογραμμένες. Κατάφερες να κάνεις το υπερρεαλιστικό στοιχείο να μην φαίνεται καρτουνίστικο, βρήκες σωστή ισορροπία. Το μόνο που θα έλεγα κάπως με κλώτσησε είναι ο λόγος του τελευταίου κλόουν. Μου φάνηκε "ρεαλιστικός", λίγο κλισέ. Θα τον ήθελα πιο αφηρημένο, πιο ποιητικό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted June 6, 2024 Share Posted June 6, 2024 Καλησπέρα Spoiler συνεχίζεις την πορεία σου σε σουρεαλιστικά και συμβολικά πεδία γραφής και σε συγχαίρω για την επιμονή σου σε όμορφα, μα σχετικά δύσκολα, κείμενα που απαιτούν από τον αναγνώστη να τα διαβάσει αργά και να τα μελετήσει. Η ιστορία σου, νομίζω, δείχνει την ψεύτικη αστειότητα και την αληθινή τραγικότητα της ζωής. Ο αφηγητής – θάνατος και η μελαγχολία που αναδύει κάθε πόρος, κάθε λέξη του διηγήματος, μου έφεραν στο νου τη Λιγκοττιανή απόγνωση. Εδώ, όμως, δεν έχουμε τέρατα και τερατώδεις χαρακτήρες να μας διασκεδάζουν με τα καμώματά τους. Εδώ, υπάρχει μόνο η τραγωδία και το αδιέξοδο. Δεν ξέρω αν θα χώραγαν δόσεις μαύρου χιούμορ σε μια τέτοια ιστορία. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted June 7, 2024 Share Posted June 7, 2024 (edited) Καλησπέρα Νίκο Spoiler Γλώσσα: Θα πω: πολύ ωραίο το πεζό ποίημά σου, ας μην κρυβόμαστε, εσύ γράφεις ποίηση. Αν ποτέ θελήσεις, δοκίμασε να γράψεις κάτι πιο σφιχτό, λιγότερο περιγραφικό αλλά εξίσου ποιητικό. Να δεις τι θα γίνει. Πλοκή: Έχω μια ένσταση μόνο, με μπέρδεψε ο πρόλογος. Κατά τα λοιπά το κείμενό σου είναι ωραίο, πολύ θλιμμένο βέβαια, δλδ έκλαψα, και διαχειρίζεται πολύ ιδιαίτερα το θέμα του θανάτου. Πως θα βίωναν το χαμό του παιδιού τους και πώς το παιδί θα προσπαθούσε να τους παρηγορήσει, με ποια τακτική. Επίσης το γύρισμα στον ηλικιωμένο κλόουν και η αλλαγή ΟΓ έγινε επιτυχημένα. Πιστεύω ότι θα γράψεις κάποια στιγμή πολύ ωραία και πολύ πιο ποιητικά πράγματα εσύ. Δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να σε καταχωρήσω σε κάποιο είδος. Να πω ότι θυμίζεις Λίγκοτι; Ίσως. Ίσως θυμίζεις μόνο τον εαυτό σου. Α, μου θυμίζεις και εμένα, επειδή αργώ πάντα να ξεστολίσω τα χριστουγεννιάτικα. Έχει πιάσει και Πάσχα, τρου στόρι😔 Διεκπεραίωση: οριακά εντός θέματος διαγωνισμού γιατί μιλάς για χαμόγελο, όχι για γέλιο. Αν και η συμβολική προσέγγιση που έκανες μου άρεσε πολύ. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! Edited June 7, 2024 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts