Jump to content

Η μαιμου και το Γαλαζοπρασινο Πετραδι

gothicbutterfly

Recommended Posts

Η Μαιμου και το Γαλαζοπρασινο Πετραδι

Καπου σε ενα βουνο ζουσε απομονομενος ενας Γερακος με μοναδικη συντροφια την φιλη του την Μαιμου.Καθως πλησιαζε στις τελευταιες μερες τις ζωης του,της ανεθεσε μια πολυ σημαντικη αποστολη:επρεπε να βρει το Γαλαζοπρασινο Πετραδι και τοτε να βρει τον Eκλεκτο Κληρονομο και να του το δωσει.Ετσι,μια μερα,ο Γερακος πεθανε και τοτε η Μαιμου,αφου ξεπερασε τη στεναχωρια της,ξεκινησε το ταξιδι της αναζητησης.

Συμφωνα με τις οδηγιες που της ειχε αφησει ο Γερακος,για να βρει το Πετραδι επρεπε να ταξιδεψει στη Χωρα του Κονδυλου Φεγγαριου.Εκει θα εβρισκε την Μαγισσα Φυλακα της Πυλης της Χωρας η οποια θα της εδεινε τον χαρτη ευρεσης του Πετραδιου.Μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι,εφτασε στο Φαραγγι της Αληθειας και μεσω της Μαγικης Πυλης,βρεθηκε στη Χωρα του Κονδυλου Φεγγαριου.Αλλα τοτε εμαθε οτι ο Δρακος του Υπογειου Συμπαντος ειχε απαγαγει τη Μαγισσα.Και ολη η Χωρα βρισκοταν σε κατασταση εκτακτης αναγκης.Τοτε η Μαιμου,μη ξεροντας τι να κανει,θυμηθηκε την καμπανα που της ειχε δωσει ο Γερακος για περιπτωσεις που θα χρειαζοταν βοηθεια.Ετσι,χωρις να το πολυσκεφτει,τη χτυπησε δυνατα και αμεσως εμφανιστηκαν στον ουρανο δεκα Υπταμενα Αλογα και πανω τους δεκα Λευκοι Μαχητες.Αυτοι ηταν οι Φυλακες της Ειρηνης των Κοσμων.Ετσι αναλαβανε την προστασια της Χωρας αλλα και την απελευθερωση της Μαγισσας.Για ανταλαγμα για αυτο το μεγαλο καλο που εκανε,το Συμβουλαιο του Καλου της Χωρας εδωσε στη Μαιμου τον χαρτη που θα την οδηγουσε στο μερος οπου φυλασσοταν το Πετραδι.Αμεσως ξαναξεκινησε το ταξιδι.

Αρχικα επρεπε να παει στη Πορφυρη Λημνη για να παρει την ευλογια του Νερομορφου Αστρομαγου,η οποια θα την φυλαγε σε ολη τη διαδρομη.Μετα συνεχισε,διεσκισε καμπους και πεδιαδες,λημνες και ποταμια,κηπους και δαση.Μεχρι που εφτασε στο Ιερο Βουνο,ανεβηκε στη κορυφη,και πανω σε ενα βωμο βρισκοταν το Πετραδι περικυκλωμενο απο χρυσοκοκκινες φλογες.Αφου ειπε το Ξορκη που ελεγε ο χαρτης,τα μαγια που το φυλουσαν λυθηκαν και τοτε η Μαιμου πηρε επιτελους στα χερια της το Γαλαζοπρασινο Πετραδι.Αμεσως πηρε το δρομο της επιστροφης.Αλλα θυμημηθηκε οτι ο Γερακος της ειχε πει πως το Πετραδι κινδυνευε οσο ηταν μακρια απο τον Eκλεκτο.Oποτε η χαρα της δεν κρατησε πολυ.Αγχωμενη και φοβισμενη πλεον πηρε το δρομο για το Ιερο Μαντειο του Πεντακεφαλου Φιδου για να παρει χρησμο.Εκει εμαθε οτι ο Εκλεκτος εχει ματια με δυο διαφορετικα χρωματα:ενα γαλαζιο και ενα πρασινο.Επισης οτι εχει βλεμμα σκληρου και αδιστακτου πολεμιστη αλλα η καρδια του ειναι τρυφερη σαν παιδιου.Η ζωη του ηταν σκεπασμενη απο ενα πεπλο μυστηριου καθως εβλεπε στα ονειρα του οτι ηταν ενας ειρηνικος και αγαπητος βασιλιας αλλα στη πραγματικοτητα ηταν αρχιπολεμιστης Κι οτι παρ'ολο που δεν ηθελε να σκοτωνει,αυτο ηταν το καθηκον του.Γι'αυτο το λογο ηταν δυστηχισμενος.Αλλα η Μαιμου ηθελε περισσοτερο να μαθει που βρισκοταν η χωρα αυτη.Το μαντειο ομως,το μονο που της ειπε ηταν οτι θα εβρισκε τον Εκλεκτο εκει που ο Ηλιος αγγιζει τον Ουρανο και τη Γη ταυτοχρονα.

Αγανακτισμενη η Μαιμου,αφου δεν ειχε ιδεα που να ψαξει,αρχισε να περπαταει,να περπαταει,στο δασος,στους καμπους,στις πεδιαδες,συνεχισε να περπαταει σκεπτομενη.Εκεινη τη στιγμη ο Ηλιος εδυε,ο Ουρανος ειχε γεμισει πανεμορφα χρωματα.Η Μαιμου ασυνειδητα κοιταξε ψηλα και τοτε προσεξε το ηλιοβασιλεμα.Εκεινη ακριβως τη στιγμη αποκωδικοποιησε στο μυαλο της το χρησμο που ειχε παρει...Αμεσως καταλαβε προς τα που επρεπε να παει.Προσεξε τον Ηλιο που εδυε και διεκρινε μια διαφανη πυλη.Ενθουσιασμενη και ασυγκρατητη αρχισε να τρεχει προς τον Ηλιο.Ετρεχε,ετρεχε μα ο Ηλιος φαινοταν να απομακρυνεται ολο και πιο πολυ.Καθως ετρεχε η χαρα της αρχισε να μετατρεπεται σε φοβο και απογοητευση.Αλλα ξαφνικα,τη στιγμη που ο Ηλιος εριχνε τη τελευταια του ακτινα,τον ακουμπησε!Και τοτε βρεθηκε να περναει απο την Διαφανη Πυλη.Αμεσως μεταφερθηκε σε μια αλλη διασταση οπου δεν υπηρχε πια ουτε ο Ηλιος,αλλα ουτε ο Ουρανος ουτε η Γη,ουτε οι καμποι ουτε οι πεδιαδες,τιποτα απο οσα ειχε δει η Μαιμου σε ολη της τη ζωη.Τοτε αρχισε να νοιωθει χαμμενη και απογοητευμενη.Στεναχωρηθηκε τοσο πολυ που αρχισε να κλαιει.Εκλαιγε με λυγμους.Μεχρι που αποκοιμηθηκε.

Οταν ξυπνησε βρεθηκε μεσα στο Παλατι των Σκοτεινων Μαχητων.Ο αρχηγος τους τη πλησιασε και τοτε βιαια και τρομακτικα τη ρωτησε ποιος την ειχε στειλει και τι ηθελε.Της ειπε οτι εαν δεν του ελεγε θα την σκοτωνε.Της ξεκαθαρησε οτι οποιος πλησιαζε στο παλατι αυτο και δεν ηταν κατοικος της Σκοτεινης Πολης,τον σκοτωναν επι τοπου.Αλλα η Μαιμου ειχε σταθει τυχερη καθως η μητερα του αρχηγου,η οποια ειχε την ικανοτητα να βλεπει οραματα,ειχε παρακαλεσει τον υιο της να μη τη σκοτωσουν.Δεν ειχε πει τιποτε αλλο.

Καθως ο αρχηγος της ελεγε ολα αυτα τα πραγματα με το πιο αυστηρο υφος και το πιο τρομακτικο βλεμμα που διεθετε,η Μαιμου προσεξε κατι φανταστικο στα ματια του.Αντι να τρομαξει αρχισε να χαιρεται.Μαλιστα τοσο πολυ που αρχισε να χοροπηδαει απο τη χαρα της.Αυτο που η Μαιμου ειχε προσεξει ηταν οτι τα ματια του αρχηγου ηταν το ενα γαλαζιο και το αλλο πρασινο!...Ναι!Ειχε επιτελους βρει τον Εκλεκτο!!Τον Κληρονομο του Γαλαζοπρασινου Πετραδιου!!!

Εκεινη τη στιγμη ο αρχηγος παραλιγο να τη σκοτωσει αλλα την εσωσε η μητερα του.Τοτε του εξηγησε και του ειπε ολη την ιστορια.Οταν ακουσε ολη την αληθεια ο αρχηγος ξαφνικα αλλαξε.Η αυστηροτητα εξαφανιστηκε απο τα ματια του και η φωνη του εγινε ηρεμη και γλυκια.Ειχε πλεον μεταμορφωθει απο Αρχηγος των Σκοτεινων Μαχητων σε Εκλεκτος Κληρονομος του Γαλαζοπρασινου Πετραδιου.Τα μαγια του Δρακου του Υπογειου Συμπαντος ειχαν λυθει.Τοτε η Μαιμου του εδωσε το Πετραδι.Επειτα και οι τρεις ξεκινησανε το ταξιδι της επιστροφης στη Χωρα του Κονδυλου Φεγγαριου.

Πηγαν πρωτα στο Φαραγγη της Αληθειας,και μεσω της Μαγικης Πυλης μεταφερθηκαν εκει.Η Μαγισσα ειχε πλεον ελευθερωθει και τους υποδεχτηκε με χαρα και τιμες σαν να τους ηξερε απο παντα.Ολοκληρη η χωρα γιορταζε.Γιορταζε που ο Υποσχομενος Βασιλιας της ειχε επιστρεψει.Τοτε στεψανε τον Εκλεκτο Κληρονομο του Γαλαζοπρασινου Πετραδιου Βασιλια της Χωρας του Κονδυλου Φεγγαριου.Και η Μαιμου φυσικα εγινε η καλυτερη του φιλη και συμβουλος μαζι με τη μητερα του.Τοτε και οι τρεις κοιταξαν ψηλα στον ουρανο.Και το προσωπο του Γερακου,που τελικα ηταν ο πατερας του βασιλια,εμφανιστηκε και τους χαμογελασε.Και μετα ενα αστρο επεσε.Η Μαιμου ενοιωθε επιτελους οτι ειχε εκτελεσει επιτυχως την αποστολη της και ειχε τηρησει την υποσχεση που ειχε δωσει στον καλο της φιλο.

Edited by gothicbutterfly

Βάλε παραγράφους. Έτσι όπως το έχεις είναι πολύ δύσκολο να διαβαστει...

Ελπιζω να ειναι ευκολοτερο τωρα,αν και το να χωριζω σε παραγραφους δεν ειναι και το φορτε μου.Μπορει νοηματικα να το χωρισα σε λαθος σημεια.Αλλα anyway...

Έχεις ιδέες: αυτό είναι καλό.

Έχεις πάρα πολλά ορθογραφικά λάθη που το Word θα μπορούσε να είχε διορθώσει αυτόματα: αυτό δεν είναι καλό.

Πάντως, δεν είναι εκεί το θέμα. Τα ορθογραφικά λάθη εύκολα διορθώνονται' δεν είναι σημαντικά. Όταν γράφεις, όμως, θα πρέπει να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα. Δε θέλω να το πάρεις αυτό στραβά, αλλά η ιστορία σου μοιάζει με περίληψη. Έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, να δημιουργεί κάποιο σασπένς, να σε "μεταφέρει", να σε κάνει να μη θέλεις να την αφήσεις μέχρι που να τελειώσει, κι ας είναι σελίδες και σελίδες.

Έχεις έναν σκελετό για μια ιστορία. Προσπάθησε να αναπτύξεις τις ιδέες σου. Προσπάθησε να σκέφτεσαι με σκηνές, τις οποίες θα γράφεις μία-μία, ομαλά, ενώ απολαμβάνεις την καθεμία, γράφοντάς την.

Μη βιάζεσαι, θα γεράσεις γρήγορα. :tease: (j/k)

Η ιστορία αυτή είναι ένα παραμύθι, που πολύ θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερη, και λατρεύω τα παραμύθια. Θυμίζει αισθητά Κινέζικο μύθο. Όχι κάποιο συγκεκριμένο μύθο αλλά τα ονόματα και ακόμα και ο τρόπος γραφής ταιρίαζουν σε Απωανατολίτικο παραμύθι, και πολύ όμορφο μάλιστα. Aν και αναφέρεις πολλούς χαρακτήρες μέσα, πολλά όντα που μου φαίνονται ενδιαφέροντα, δηλαδή θα ήθελα να είχα μάθει περισσότερα για τη Μάγισσα, για τη Χώρα του Κόνδυλου Φεγγαριού, για το Γεράκο και τη Μάνα του Εκλεκτού, τελικά βλέπουμε λίγα πράγματα για αυτούς. Ε, δεν πειράζει, κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Πάντως η Μαιμού μου έδωσε την εντύπωση ενός εξαιρετικά σοφού και ενδιαφέροντος πλάσματος.

Όπως είπε και ο Βάρδος έχεις πολύ καλές ιδέες, το γραπτό σου είχε, κατά τη γνώμη μου, γοητεία και γλυκήτητα, και αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές των παιδιών (ούτε εγώ τις ακολουθώ πάντα γι'αυτό και τα δικά μου γραπτά είναι σαν περιλήψεις), νομίζω πως θα έχεις και την κατάλληλη τεχνική που θα αναδείξει πολύ περισσότερο την εμφανώς πλούσια και όμορφη φαντασία σου. :)

O Βάρδος με κάλυψε απόλυτα με τα όσα λεει. Έχεις ωραίες ιδέες αλλά η υλοποίηση είναι λίγο φτωχή. Την επόμενη φορά που θα γράψεις κάτι προσπάθησε να περιγράψεις τις σκηνές που βλέπεις με το μάτι του μυαλού σου, γράψε το σα να έβλεπες ταινία.

Μου αρεσε πολυ που σας αρεσε :dancing4dh: (οποιος καταλαβε τι εννοω,καταλαβε).Δεν το περιμενα.Το εγραψα αυθρμητα μια μερα που ειχα εμπνευση χωρις να το πολυσκεφτω.Και γενικα δεν γραφω τετοιου ειδους ιστοριες.Αλλα αυτη τη φορα ετσι μου ηρθε και το εγραψα.

Θα το ξανασκεφτω μηπως τελικα εχω ταλεντο στο παιδικο παραμυθι :p (λες?.... :hmm: )

Σκεφτομαι να κανω κι αλλες ιστοριες με τους ιδιους χαρακτηρες και τον ιδιο φανταστικο κοσμο (τον δικο μου φυσικα :p )

Τεσπα,grazie για τις συμβουλες!

:) :p :dancing4dh:

Nα κάνεις! Θα τις διαβάσω ευχαρίστως. Κρίνοντας από αυτό που διάβασα νομίζω πως έχεις κάποια κλίση προς τα παραμύθια. Αλλά η όποια κλίση ή και ταλέντο σίγουρα αναδεικνύεται και σφυρηλατείται με την καλή τεχνική εκτέλεση και τη συνεχή εξάσκηση. Write, write, write, που λένε.:)

Γενικά, στα πλαίσια των συμβουλών του Βάρδου κινούμαι κι εγώ - να προσέξεις το ύφος σου, είναι πολλές φορές ασυνεχές, πολλές φορές με προτάσεις που 'καίνε' τελείως το κλίμα σου. [Εννοώ, πολλές λέξεις/φράσεις/προτάσεις είναι 'ψυχρές' ή 'περίεργες'...]

Πάντως θα μπορούσες να το κάνεις πολύ ωραίο παραμύθι, πιθανώς. Just write! :p

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

• 2 months later...

Μπορουσες να γραψεις ποσες σελιδες (π.χ.) για τα:

---"Ετσι αναλαβανε την προστασια της Χωρας αλλα και την απελευθερωση της Μαγισσας" πώς έγινε δλδ,πως εσωσαν την Μαγισσα;

---"Μετα συνεχισε,διεσκισε καμπους και πεδιαδες,λημνες και ποταμια,κηπους και δαση.Μεχρι που εφτασε στο Ιερο Βουνο"

---"Τα μαγια του Δρακου του Υπογειου Συμπαντος ειχαν λυθει." Ελααα δεν μας είπες πολλα γι αυτό .... :( :( :(

"Εκλεκτος εχει ματια με δυο διαφορετικα χρωματα:ενα γαλαζιο και ενα πρασινο." γαμάτο πολυ μου άρεσε αυτο το σημείο ... :) :) :)

ο εκλεκτός μου θύμησε τον Άνακιν ...φαίνετε κακός αλλα τελικά... "παιδί μάλαμα" !!!

Και η μαϊμού παρόλο που όλοι ξέρουμε το ζωάκι,(επειδή δέν την περιέγραψες) την έχω στο μυαλό μου σαν μία γυναικία μορφή ... :/ :/ :/

Όμορφο παραμύθι με Χάπι Έντ ... Well Done

\m/ (^_^) \m/