Jump to content

Σηκωμένο Χείλος

Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Νικήτρια ιστορία στον 60ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέαsilag
Είδος: Επ. Φαντασία, Φαντασία
Βία; Λίγο
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2.227
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 60ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Το Γέλιο"

Σηκωμένο Χείλος.docx Σηκωμένο Χείλος.pdf

• Like 5
  • Thanks 2

• Roubiliana locked this topic
  • Roubiliana unlocked this topic
  • 2 weeks later...

Καλή επιτυχία!

Spoiler

Πολύ καλός τίτλος. Ωραία εσωτερική φωνή της ηρωίδας και με τράβηξε από την αρχή. Πολύ έξυπνος ο χειρισμός του θέματος. Μου άρεσε η ιδέα και από κάποιο σημείο είχε κ αγωνία. Ήταν ανατριχιαστικό. Αν τώρα κάποιος το αναλύσει πάρα πάρα πολύ, θα αναρωτηθεί γιατί άφησαν στο σπίτι της δημοσιογράφου ένα τόσο παράνομο αντίγραφο της. Θα περίμενε κανείς να φροντίσουν οι ίδιοι να το καταστρέψουν. 

• Like 1

On 5/20/2024 at 6:02 PM, Roubiliana said:

Καλή επιτυχία!

Hide contents

Πολύ καλός τίτλος. Ωραία εσωτερική φωνή της ηρωίδας και με τράβηξε από την αρχή. Πολύ έξυπνος ο χειρισμός του θέματος. Μου άρεσε η ιδέα και από κάποιο σημείο είχε κ αγωνία. Ήταν ανατριχιαστικό. Αν τώρα κάποιος το αναλύσει πάρα πάρα πολύ, θα αναρωτηθεί γιατί άφησαν στο σπίτι της δημοσιογράφου ένα τόσο παράνομο αντίγραφο της. Θα περίμενε κανείς να φροντίσουν οι ίδιοι να το καταστρέψουν. 

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όπως και για την επισήμανση στο τέλος.

Σε επόμενη γραφή πολύ πιθανόν να το εξηγήσω: στο πίσω μέρος του μυαλού είχα ότι το κανάλι ίσως σκόπευε να αντικαταστήσουν την 'πρωτότυπη', αφού ήταν καλύτερη. Αυτό φοβάται και η πρωταγωνίστρια. 

Spoiler

Νομίζω πως περισσότερα έχει να με διδάξει το κείμενό σου, παρά να σχολιάσω. Καλή επιτυχία.

• Thanks 1

Καλησπέρα

Spoiler

η ιστορία είναι άρτια. Ζωντανή γλώσσα, που είναι άμεση και δεν κουράζει. Το θέμα είναι επίκαιρο και η εκτέλεση γειωμένη στην καθημερινότητά μας. Αυτό το κοντινό μέλλον μπορούμε με ευκολία να το φανταστούμε και να ταυτιστούμε με την πρωταγωνίστρια.

Μοναδική μου ένσταση είναι η ύπαρξη των αντιγράφων – κλώνων. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν σχετικά άνετα να αντικατασταθούν ή και να συμβιώνουν με τα ομοιώματά τους, ακόμα και αν κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Μπορεί να μην είναι ένσταση αυτή. Ίσως εγώ, ως αναγνώστης, να μην θέλω ούτε καν να φανταστώ ένα τέτοιο μέλλον.

Καλή επιτυχία!

• Thanks 1

Καλημέρα!

Spoiler

Πολύ ωραία ιστορία σε όλα τα επιμέρους της, γλώσσα, πλοκή, μονόλογος, χαρακτήρες. Ίσως να περίμενα μια παράγραφο περισσότερη στο τέλος, μια όμως, όχι παραπάνω. Εννοώ τη σκηνή του θανάτου. Επίσης θα ήθελα να ξέρω γιατί την άφησαν εκεί, ή έστω να βάλεις την ηρωίδα σου να αναρωτιέται γιατί την άφησαν εκεί. Να αναρωτιέται σοβαρά εννοώ. Να είναι καίριος προβληματισμός της δηλαδή. Τι την άφησαν εδώ, τι θα την κάνουν; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Προσωπικά θα σκεφτόμουν ότι την άφησαν εκεί επίτηδες για να την ξεφορτωθεί η original.

Τέλος πάντων ναι, πολύ ευχάριστη ιστορία. 

Στα της διεκπεραίωσης επίσης μια χαρά γιατί είχε σαν κεντρικό θέμα το γέλιο και χωρίς το στοιχείο αυτό δεν θα έστεκε εξίσου η ιστορία. 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

• Thanks 1

• Φάντασμα featured and pinned this topic
  • Φάντασμα unpinned this topic