Αθανάσιος Posted September 21, 2024 Share Posted September 21, 2024 Όνομα Συγγραφέα: Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος Είδος: (Ερωτικό, επιστημονική φαντασία) Βία; (Όχι, χρήση αλκοόλ) Σεξ; (Ναι) Αριθμός Λέξεων: 3.660 Αυτοτελής; (Ναι) Σχόλια: Για τον 61 διαγωνισμό διηγήματος Παιχνίδι για λίγους.docx Παιχνίδι για λίγους.pdf 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted October 10, 2024 Share Posted October 10, 2024 Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Διαγωνισμό Spoiler Από τεχνική άποψη, έχω να πω δύο πράγματα. Ξέρεις να γράφεις και φαίνεται σε πλείστα σημεία. Αλλά από την άλλη πέφτεις και σε κάποιες παγίδες, που κατά καιρούς την πατάμε όλοι. Στη συγκεκριμένη ιστορία με έβγαζε μερικές φορές εκτός ρυθμού το ότι υπερτερούσε το "tell" σε σχέση με το "show" (π.χ. στην πρώτη παράγραφο υπάρχει μία ξερή περιγραφή του setting, ενώ όταν ο ήρωάς σου αναπολεί την ενημέρωση για τους φακέλους, αυτή η παρουσίαση πληροφοριών γίνεται πιο ομαλά, μέσα από τις σκέψεις χαρακτήρων ή διαλόγους). Από προσωπική άποψη, θεωρώ ότι ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ερωτική ιστορία (αν και θα προτιμούσα να τολμήσεις λίγο παραπάνω στις ερωτικές σκηνές. Η χρήση κάποιων λέξεων, π.χ. "ερωτική περιοχή", τις έκαναν λίγο αποστειρωμένες). Θεωρώ έξυπνο και ευρηματικό τον τρόπο που εισχώρησες σε αυτήν την ερωτική ιστορία και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας (π.χ. πολύ ωραία περιγραφή της μάσκας μεταμφίεσης, οι τηλεπαθητικές δυνάμεις κλπ.). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 Αθανάσιε καλή επιτυχία Spoiler Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την ιστορία σου και θα πω ότι είναι εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα. Έξυπνη η ιδέα των μεταλλαγμένων που "διαβάζουν τους άλλους" και ωραία δοσμένη μέσα από το στόρυ. Φοβερή η όλη ιδέα με τα ερωτικά παιχνίδια. Η πλοκή αν και έχει γενικότερα ροή σε κάποια σημεία κολλάει και δημιουργούν την αίσθηση ότι πληροφορίες κάπου επαναλαμβάνονται (πχ πως είναι στημένα τα πράγματα στα ερωτικά παιχνίδια). Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρει ο Άριστος για το show don't tell. Πιστεύω ότι χωλαίνει στο κομμάτι της ερωτικής περιγραφής που έχει ένα ύφος τεχνικής περιγραφής κινήσεων και στάσεων (σαν οδηγία τσοντο-σκηνοθέτη ή βγαλμένη από manual ) και λιγότερο συναισθημάτων και διαθέσεων. Επίσης κάτι άλλο στην ιστορία, μικρό αλλά σημαντικό. Ποιος έχει το κινητό του στη χειραποσκευή και το χάνει μαζί με αυτή; Θα μπορούσε κάτι πιο αληθοφανές. π.χ. - λέω εγώ τώρα - το κινητό του το έχει αυτή τη στιγμή ο υπάλληλος της εταιρίας για να κάνει tracking τη χειραποσκευή (με την οποία έχει σύνδεση). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 Spoiler Ενδιαφέρουσα ιδέα και ωραία ανάπτυξη. Η ιστορία σου μου άρεσε όπως και η ιδέα που είχες για το γράμμα, που ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό που θα περίμενα. Σε κάποια σημεία ίσως να ήθελα λίγο πιο στρωτή την αφήγησή σου. Επίσης, σε κάποια άλλα σημεία, ιδιαίτερα στην αρχή, νομίζω γίνεσαι αρκετά αναλυτικός και φορτώνεις το κείμενο με παραπάνω tell από όσο θα ήθελα, ή, χωρίς να είναι τόσο πολύ απαραίτητο. Καλή επιτυχία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypogeio Posted October 12, 2024 Share Posted October 12, 2024 (edited) Spoiler Για μένα η ιστορία ήταν ένα τρενάκι με απολαυστικές διαδρομές, που στην τελευταία του ανέβαινε κι ανέβαινε κι ανέβαινε ψηλότερα, για ν' αλλάξει γνώμη και να γυρίσει πίσω. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Έχεις ένα ερωτικό παιχνίδι με διαφορετικά σενάρια και πρόσωπα, μάσκες, κομπίνες, πλεκτάνες, σκηνές που θυμίζουν Συμμορία των 11. Η φαντασία μου οργίαζε. Πού θα καταλήξει όλο αυτό, έλεγα, κι έτρωγα τα νύχια μου. Θα είναι κάποιο διεστραμμένο παιχνίδι ρόλων σε εικονική πραγματικότητα; Φουτουριστικό παιχνίδι για πλούσιους που πηδάνε κλώνους τύπου Westworld; Έχτισες τρομερό υπόστρωμα για να καταλήξει κάπου που δεν κατάλαβα γιατί χρειαζόταν όλο αυτό το χτίσιμο. Η τύπα ήταν απλά μια πόρνη σ' ένα αεροδρόμιο. Μπορεί οποιοσδήποτε να την πληρώσει και να κάνει τη δουλειά του. Γιατί χρειάζεται όλη αυτή την προετοιμασία για να κάνεις κάτι τόσο απλό; Δεν είναι μόνο θέμα προτίμησής μου για την πορεία της πλοκής – είναι και θέμα κοσμοπλασίας. Για ποιο λόγο να δώσεις μετάλλαξη «διαβάζω μυαλά», αφού η αποστολή θα είχε επιτυχία και χωρίς αυτό; Επίσης από πού προέκυψαν οι μεταλλάξεις; Νιώθω πως μπήκαν λίγο αυθαίρετα χωρίς λίγο content παραπάνω, απλά για να δώσουν το στοιχείο του μεταφυσικού στην ιστορία. Με συγχωρείς αν φαίνομαι τραχύς μ' αυτά που γράφω. Ψήθηκα πολύ με την ιστορία, με τους ρεαλιστικούς διαλόγους, με τα τόσα καλά που έβαλες μέσα. Γράφεις υπέροχα και προσιτά στον αναγνώστη. Απλά απογοητεύτηκα λίγο που δεν αξιοποιήθηκε το υπόστρωμα που τόσο όμορφα δημιούργησες. Edited October 13, 2024 by Ypogeio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted October 14, 2024 Share Posted October 14, 2024 Καλή επιτυχία! Spoiler Ωραία θεματική με καλό τίτλο και ήπια ε.φ. Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι και ο ρόλος που έπαιζε το γράμμα σε αυτό. Ίσως να περίμενα κάτι πιο ακραίο για τρίτο επίπεδο, δεν ξέρω. Επίσης καλό στοιχείο που η κοπέλα δεν ήταν κανένα 20χρονο κι όμως είχε την πέρασή της. Γίνονται όντως τέτοια πράγματα στο Σοφιτέλ; τσκ τσκ τσκ. Γενικότερα το απόλαυσα, είχε αγωνία, ήθελα να διαβάσω για να μάθω τη συνέχεια. Θα μπορούσε να ήταν πρώτο κεφάλαιο από μυθιστόρημα. Το να διαβάζει κάποιος τη σκέψη σου, σε αυτή την ιστορία δεν έπαιξε και τρελό ρόλο, απλά διευκόλυνε λίγο την είσοδο του ήρωα στο ξενοδοχείο και σίγουρα δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο από την πλευρά της κοπέλας. Αν όμως ήταν πρώτο κεφάλαιο, αυτή τη λεπτομέρεια θα την εκμεταλλευόσουν καλύτερα στην πορεία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted October 25, 2024 Share Posted October 25, 2024 Καλημέρα Αθανάσιε Spoiler Καλοδουλεμένο διήγημα με καλή χρήση της θεματικής του διαγωνισμού. Θα συμφωνήσω με πολλά από τα παραπάνω σχόλια και κυρίως με της Βιβής, ότι η ικανότητα που έχουν και οι δύο να διαβάζουν τις σκέψεις του άλλου δεν προσέθεσε και δεν αφαίρεσε κάτι ζωτικό από το καθαυτό διήγημα. Ήταν σαν setting για κάτι εκτενέστερο. Στο επίπεδο της δυσκολίας που είχε επιλέξει επίσης ο συγκεκριμένος εγώ περίμενα πολύ πιο ακραία πράγματα. Να βρεθεί με μια φυλακισμένη ξέρω γω. Εδώ ίσως ήθελε να το ξαναδείς, πάντα κατά τη γνώμη μου. Όταν ακούμε επίπεδο τρία προετοιμαζόμαστε για πραγματικά σκληρές καταστάσεις. Όμως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και με πολύ άρτια χρήση του θεματικού στοιχείου. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted October 25, 2024 Share Posted October 25, 2024 Spoiler Ενδιαφέρουσα ιστορία που με κράτησε μέχρι το τέλος. Μου αρέσουν οι λεπτομέρειες σε μια διήγηση, προσωπικά με βάζουν ευκολότερα στη θέση του χαρακτήρα. Υπήρχε ήπια Ε.Φ. όπως και το γράμμα, από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Μου άρεσε το setting, ίσως όμως θα ήθελα κάτι έξτρα στην πλοκή. Κάτι ακραίο; Κάτι τέρμα φανταστικό; Να βγει κάνα άλιεν; Δεν ξέρω. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted November 24, 2024 Share Posted November 24, 2024 Καλησπέρα Αθανάσιε, Spoiler δημιούργησες ένα κοντινό μέλλον ψυχρό. Κυρίως αυτή την αίσθηση μού άφησε η ιστορία σου, της ψυχρότητας. Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να βγάλεις στον αναγνώστη ένα τέτοιο συναίσθημα περιγράφοντας ένα, σύνθετο έστω, παιχνίδι για ευκατάστατους ανθρώπους. Αυτό δείχνει ότι ξέρεις να γράφεις. Στην κοσμοπλασία άριστα, λοιπόν. Χάνεις, όμως, κάπου στην πλοκή. Νομίζω ότι δεν υπάρχει δραματουργικό βάρος. Σε τελική ανάλυση τι έγινε; Σεξ μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Και μέχρι εκεί. Αν γινόταν κάτι ακόμα, όχι απαραίτητα μια δολοφονία, να σκότωνε ο ένας την άλλη για παράδειγμα, αλλά κάτι ακόμα, έστω κάτι μικρό. Να του τράβαγε η Καλλίστη την μάσκα και να τον αναγνώριζε, ή να αποδεικνυόταν ότι η Καλλίστη και η Τρίσω είναι το ίδιο πρόσωπο. Να έχουμε μια ανατροπή, να πει ο αναγνώστης "τι συνέβη εδώ;", να του μείνει μια εντύπωση ανεξίτηλη. Δύσκολη η ενσωμάτωση της ανατροπής στο διήγημα, δεν πετυχαίνει πάντα, κι εγώ την πατάω στα γραπτά μου. Πιστεύω, όμως, ότι πρέπει να προσπαθούμε και να την αναζητούμε. Καλή συνέχεια... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αθανάσιος Posted July 30 Author Share Posted July 30 (edited) Επειδή η ιστορία είχε μπόλικο ζουμάκι, αποφάσισα να τη συνεχίσω με δεύτερο και τελευταίο μέρος. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια εδώ. Edited July 31 by Αθανάσιος 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts