Ypogeio Posted October 6, 2024 Share Posted October 6, 2024 Όνομα Συγγραφέα: Νίκος Πολύζος Είδος: Επιστημονική φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι, αλλά υπαινίσσεται κάμποσες φορές. Αριθμός Λέξεων: 3737 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 61ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα: Το Γράμμα Αρχείο: Fuckboy.docx Fuckboy.pdf 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted October 10, 2024 Share Posted October 10, 2024 Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Διαγωνισμό Spoiler Από τεχνική άποψη έχω να πω τα εξής. Το μεράκι για τη συγγραφή, ο γλωσσικός σου πλούτος, η άνεση και η ικανότητα στην αφήγηση με το δικό σου μοναδικό στυλ, φάνηκε και σε αυτό σου το έργο. Ο τίτλος μου φάνηκε ταιριαστός μόνο για ένα μέρος του διηγήματος. Από προσωπική άποψη θεωρώ, ότι πήρες ένα μεγάλο ρίσκο. Προσπάθησες σε ένα πολύ στενό πλαίσιο, λόγω του ορίου των λέξεων, να "χωρέσεις" διαφορετικά πράγματα. Και καυστικό χιούμορ και καφρίλα και μία πλοκή και σουρεαλισμό και λυρισμό και συναίσθημα ... και άλλα πολλά. Τα έλαβα όλα ... αλλά από λίγο. Δηλαδή, με έχασες κάπως από θέμα ρυθμού, κατά την ταπεινή μου άποψη. Αλλά εξαιτίας του ότι το διήγημά σου ήταν καλογραμμένο συνέχιζα την ανάγνωσή του με ενδιαφέρον. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 (edited) Spoiler Ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο κείμενο που βγάζει και αρκετό γέλιο. Ύφος γραφής, ιδέες, ανάπτυξη, όλα πολύ καλά, αλλά μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα που είχες για το όνειρο, λειτούργησε όμορφα ως συνδετικός κρίκος για να φτάσεις στο τέλος (και τι τέλος!) και να δέσει η ιστορία. Καλή επιτυχία. Edited October 11, 2024 by Nick V. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted October 12, 2024 Share Posted October 12, 2024 (edited) Νικόλα καλή επιτυχία Spoiler Ιστορία ενδιαφέρουσα και αναπάντεχη κατάληξη και ανατροπή από τις λίγες! Αναφορικά με τη γραφή σου θα πω τα εξής: Έχεις μια μεγάλη δύναμη: εκφραστικό πλούτο και ικανότητα να παίζεις με τις λέξεις. Έχεις μια μεγάλη αδυναμία: εκφραστικό πλούτο και ικανότητα να παίζεις με τις λέξεις. Σε μπέρδεψα ε; Λοιπόν θα πω κάτι που το λέω και στον εαυτό μου και που τον ζορίζω να μην πέφτει στην παγίδα (που και πάλι πέφτει). Με άλλα λόγια δεν θα σου παραστήσω τον ανώτερο - τα ίδια σκατά. Λοιπόν η υπερβολικά επιτηδευμένη χρήση εκφράσεων και "η ναρκισσιστική" γραφή του τύπου "κοίτα πόσο "gamao" ξέρω και χειρίζομαι τη γλώσσα, και κάνω και λογοπαίγνια και χιουμοράκι και επίδειξη λεξιλογίου" μπορεί να προσφέρει μια ικανοποίηση στον ικανό συγγραφέα (και τέτοιος είσαι αναμφιβόλως - το έχω δει σε όλα τα κείμενά σου) αλλά απωθεί και ξενερώνει τον αναγνώστη., τον κριτικό, τον εκδότη και όλους τους άλλους εκτός από το συγγραφέα. Με άλλα λόγια εάν υπάρχουν δυο τρόποι να πεις κάτι, διάλεξε τον απλό. Σε νιώθω, είναι πολύ δελεαστικός ο άλλος "με το παιχνίδι" αλλά είναι κάτι που πρέπει να το παλεύεις. Όταν το πετύχεις, θα γράφεις πραγματικά δυνατά και στιβαρά κείμενα χωρίς υπερβολικό στολίδι. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που λέω μια σωστή συμβουλή (ποιος είμαι εγώ που θα δώσω συμβουλές;) -αλλά είναι επειδή νιώθω εκλεκτική συγγένεια με αυτό που βλέπω*, οπότε αν θέλεις μου δίνεις βάση. *(δηλαδή αν μου έδειχναν κείμενα όλων των συμφορουμιτών και μου έλεγαν ποιο/ποια πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα είχες γράψει εσύ, θα διάλεγα τα δικά σου κείμενα) Edited October 12, 2024 by Kriton 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αθανάσιος Posted October 13, 2024 Share Posted October 13, 2024 Καλή επιτυχία. Spoiler Είναι πρώτη φορά που διαβάζω δουλειά σου. Κατάφερες να με κάνεις να γελάσω από έξυπνο χιούμορ. Αυτό που συγκρατώ και, βγαίνει από το κείμενο, είναι ότι διασκέδασες. Πέρασες ωραία γράφοντας την ιστορία και είναι κάτι που το εισπράττει ο αναγνώστης. Όπως και στην δική μου περίπτωση, προσπάθησες και εσύ να βάλεις πολλά στοιχεία στην ιστορία και το όριο των λέξεων κάπου μας περιόρισε, αλλά δε φταις σε αυτό. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted October 14, 2024 Share Posted October 14, 2024 Καλή επιτυχία! Spoiler Πολύ καλός τίτλος. Γρήγορη και ζωντανή γραφή και ωραία σκιαγράφηση χαρακτήρα. Ο τρόπος που εισήγαγες το γράμμα δημιούργησε αγωνία. Γενικότερα χτίζεις πολύ καλά την αγωνία μέχρι την αποκορύφωση. Οκ, δεν κατάλαβα ακριβώς τί πετυχαίνει αυτός ο ιός που δημιουργεί αντίγραφα, και ίσως αυτό να θεωρηθεί αρνητικό. Δηλαδή απλά θα διπλασιάσει τον ανθρώπινο πληθυσμό; όχι πολύ καλή ιδέα. Επέλεξα, ωστόσο, να μην του δώσω βαρύτητα και να απολαύσω την ιστορία όπως ήταν : ένας νάρκισσος που αποκτάει αντίγραφο και αντί να φρικάρει σαν φυσιολογικός άνθρωπος, ερωτεύεται το πιθανόν διαβολικό του εγώ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted October 24, 2024 Share Posted October 24, 2024 Spoiler Έξαλλος ο τίτλος, έξαλλη και η ιστορία! Την άρχισα χωρίς να ξέρω πραγματικά πού θα πάει κι ακόμη δηλαδή δεν είμαι σίγουρος πού με πήγε... Την απόλαυσα, το γράψιμο είχε απίστευτη ροή και πλάκα και φάνηκε ότι πέρασες καλά γράφοντάς τη. Υπήρχε γράμμα, δεν λέω. Υπήρχε και φάντασι στοιχείο. Απλά αυτό που θα μου μείνει εμένα απ' την ιστορία σου είναι ο τρόπος γραφής κι όχι η πλοκή. Κι αυτό δεν είναι κακό. Καλη επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted October 25, 2024 Share Posted October 25, 2024 Καλημέρα Νίκο Spoiler Λοιπόν η ιστορία σου μέχρι τη μέση της μου άρεσε ίσως ξεχωριστά από όλες. Πολύ ωραία και ρεαλιστική η σκιαγράφηση του γύπα αρσενικού, και πραγματικά με είχες καθηλώσει να δω που θα πάει. Έχασα το κομμάτι με τον ιό μετά. Ήθελε περισσότερο δουλειά και σαφήνεια τι ιός είναι και επίσης φοβερή η σύμπτωση να λάβει το γράμμα της άλλης το βράδυ ακριβώς που τον επισκέπτεται ο κλώνος. Και ακόμη ενώ στην αρχή αυτή του συστήνεται σαν Μαίρη, νομίζω μετά αυτός τη λέει Μαρίνα; Κάτι είχα μπερδέψει με τα ονόματα και δεν ξέρω αν ήταν επίτηδες για να δείξεις ότι και ο ήρωας είχε μπερδευτεί εφόσον πρόκειται για κλώνο του ίδιου ανθρώπου. Ο τίτλος πάντως πολύ πετυχημένος, σωστή η χρήσης της θεματικής του γράμματος και ο τίτλος τα σπάει. Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα του ναρκισου στο τέλος. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 Καλησπέρα Νίκο, Spoiler το ντελίριο ενός Νάρκισσου. Αυτή είναι η εντύπωση που μου έδωσε η ιστορία σου. Αντιπάθησα τον Fuckboy, μπορεί και να τον ζήλεψα λίγο, και αυτή είναι η μεγάλη σου επιτυχία. Ξυπνάς στον αναγνώστη συναισθήματα για ένα φανταστικό χαρακτήρα, που μάλιστα κινείται σε ένα science - fiction, μη - ρεαλιστικό κόσμο. Το όριο, όμως, των λέξεων δεν σου επέτρεψε να εστιάσεις τόσο στην πλοκή και στα πώς και γιατί της υπόθεσης. Τι κάνει ακριβώς ο ιός CLV και τι απειλή συνιστά για την ανθρωπότητα; Μια επιδημία από doppelgangers: από πού ξεκίνησε και ποια είναι η λογική, μοιραία της κατάληξη; Ποιος ο ρόλος των κτιρίων καραντίνας και γιατί παγιδεύουν τα πρωτότυπα, αφήνοντας ανεξέλεγκτα (; ) τα αντίγραφα; Τα πράγματα που υπαινίσσεσαι θα χρειάζονταν τουλάχιστον μια νουβέλα για να αναλυθούν. Πολύ ωραία προσπάθεια, σε κάθε περίπτωση. Καλή συνέχεια... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts