Donnie Darko Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ήταν ο χρόνος της σκιάς που έφερε το τέλος οι κόποι μιας χρονιάς ξεσκίστηκαν με βέλος περίμενα με σιγουριά πώς όλα θα αλλάξουν χαμένα ήτανε κορμιά μα πρόλαβαν να πετάξουν όλα άλλαξαν μα εγώ ίδιος έμεινα χωρίς έννοιες και καημούς παρών απών από τα δύσκολα γενόμενα καταπιασμένος από της καλοπέρασης τους εύκολους σκοπούς μη με μαλώνεις άλλο ζωή πολλά μου έχεις απωθημένα βρισκόμαστε ακόμα στην αυγή μην τα στείλεις όλα μαζεμένα το μέλλον δεν το σκέφτηκα κι αυτό με παρασέρνει στης μοίρας τα καμώματα η ζωή μου αφημένη βυθίζεται σαν σπαθί η μοναξιά αργά μαρτυρικά με διαπερνά συνήθεια περιττή, ελευθερία που σκλαβώνει για χρόνια κυλά στην ίδια κατηφόρα Κ’η αγάπη κλεισμένη σε κάστρο περιμένει ψαλμωδίες αγγέλων, ιαχές για τον ελευθερωτή της μα ακόμα παραμένει ασφυχτικά κλειδωμένη στο κελί της όταν κάποτε χαθούμε από αυτόν τον ρημαγμένο κόσμο ποίος θα θυμάται ότι υπήρξαμε τίποτα άλλο από ονόματα , σώματα σε κορεσμό μικροοργανισμοί μπροστά στο άπειρο του σύμπαντος παρασιτικοί περαστικοί που αφήσαμε τα βρώμικα χνάρια μας υπεύθυνοι για το μέλλον των επομένων προπαντός κοιτάμε το συμφέρον μας καλύπτουμε τα σημάδια μας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Συγνώμη αλλά εγώ αυτό που καταλάβα είναι πως εδίνες πανελλήνιες και δεν περάσες και στενοχωρήθηκες...βέβαια (και μάλλον ειναι το πιθανότερο) μπορεί απλά να είμαι ψυχοπαθής... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anomanter Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Το ποιήμα ακολουθεί μια πεσιμιστική σκοπιά, η οποία κάλιστα θα μπορούσε να συσχετιστεί με το πλήγμα των εξετάσεων... Μ' άρεσε η εικόνα με τα 'βρώμικα χνάρια μας', λες και το παρελθόν μας να απαρτίζεται μονάχα από μιαρά λάθη (είναι άραγε έτσι; ρεαλιστικά τωρα). Αλλά ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Γενικά μπορώ να πω, με την επιφύλαξη της επιστροφής προ ολίγου από υπαίθρια διανυκτέρευση, ότι βλέπω ένα χάος, από το οποίο καμμία τάξη δεν αναδύεται... Υπάρχουν κάποια σκόρπια όμορφα πράγματα, αλλά είναι... σκόρπια(!). Μπλέκεις αλλού ομοιοκαταληξίες κι έρρυθμο, αλλού ελεύθερο στίχο, χωρίς κάποιο σχέδιο ή κάποιο σκελετό να το κρατά όλο μαζί. Κάτι που μου χτύπησε άσχημα ήταν το "ποίος". Γιατί; Επειδή ήταν ένα ακόμη 'ξεκάρφωτο' στοιχείο. Και δε μου φάνηκε να προσθέτει στο ρυθμό ή σε ο,τιδήποτε άλλο. Όπως είπα, είμαι από παράνομο ελεύθερο camping στην Επίδαυρο, και από μια πολύ μέτρια συναυλία απ'την οποία περίμενα πάρα πολλά, οπότε μην τα παίρνεις κατάκαρδα... Αν μπορέσεις να οργανώσεις αυτές τις ιδέες και να τις χωρέσεις σε ένα ...οργανικό(!) σύνολο, πιστεύω θα δώσεις ωραία πράγματα. Keep walking! Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Έχεις κάποιες ιδέες, αυτό είναι εμφανές. Αλλά προσπάθησε να πάρεισ αυτές τις ιδέες και να αφιερώσεις στην κάθε μία, άντε δύο, ένα ποίημα. Με το να τις βάζεις όλες μαζί σε ένα ποίημα με μάλλον συγκεχυμένη δομή - και από όσο διακρίνω όχι επίτηδες συγκεχυμένη - έχει ως αποτέλεσμα το χάος που αναφέρει ο Ορφέας. Εγώ δεν είμαι από παράνομο ελεύθερο camping, ούτε απογοητευμένη από συναυλία, αλλά θα συμφωνήσω. Οι πανελλήνιες και μένα μου χτυπούν καμπανάκι, δυνατά. Μάλλον αυτές θα φταίνε, και για τι γέννηση του ποιήματος (πράγμα όχι κακό) και για την όχι επιμελώς αλλά πραγματικά ατημέλητη μορφή του (πράγμα που θα μπορουσε να βελτιωθεί). Δεν ξέρω αν έχεις ξαναδημοσιεύσει κάτι εδώ, αν όχι - και επειδή σαν να μην σε έχω ξαναδεί - καλωσήλθες, και ελπίζω να σ'αρέσει η παρέα μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donnie Darko Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 Το ποίημα δεν ήταν για τις πανελλήνιες έχουν περάσει αρκετά χρόνια από εκείνες τις μέρες.Δέχομαι την κριτική και θα κοιτάξω την επόμενη φορά να είμαι καλύτερος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Prwta wellcome ki apo mena!!! Arxika ki emena kati gia panellhnies mou fanhke alla meta sth poreia tou poihmatos alla3a gnwmh.Nomizw oti einai gia kati polu pio megalo kai pou exei "klepsei" polu perissotero xrono apo th zwh sou.Nohmatika mou arese alla sumfwnontas me tous parapanw tha se parhgorousa mono legontas oti ki egw to kanw suxna auto.Exontas polles idees sto mualo mou kai prospa8ontas na ekmetaleutw thn empneush ths stigmhs ta sugxew ola mazi kai vgainei ena xaos. So,8a elega na to 3anakoita3eis kai na 3anagrapseis ki alla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts