Thodoris95 Posted November 14 Share Posted November 14 (edited) Καλησπέρα, έχω μερικές ερωτήσεις περί εκτύπωσης των ιστοριών που κατά καιρούς γράφω. Δεν έχει τύχει ποτέ να στείλω κάτι που έχω γράψει για εκτύπωση και δεν ξέρω αρκετά γύρω από τα εκτυπωτικά κέντρα και τις δυνατότητές τους. Οι μέχρις στιγμής (επειδή μπορεί να προκύψουν και άλλες ανάλογα τις απαντήσεις) ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: Ερώτηση #1) Όταν εκτυπώνεις μία σελίδα, μπορείς να έχεις απόλυτη ελευθερία στην γραμματοσειρά και το μέγεθος που μπορείς να εκτυπώσεις; Ξέρω πως τα εκτυπωτικά κέντρα έχουν μερικές επιλογές για εκτύπωση αλλά δεν το έχω ρωτήσει αυτό, δηλαδή: αν π.χ. στο Word έχει 30 γραμματοσειρές, 5 επιλογές μεγέθους των γραμμάτων (μικρά, μεσαία, κανονικά, μεγάλα, πολύ μεγάλα) κτλπ, τις ίδιες επιλογές έχει και το εκτυπωτικό κέντρο και μπορείς να τα εκτυπώσεις ακριβώς όπως τα έστειλες ή πάντα θα αλλάζει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα; Ερώτηση #2) Αν εγώ θέλω να τελειώνει το τάδε φύλο στο τάδε σημείο της ιστορίας, μπορώ να το επιλέξω αυτό αν ας πούμε πως κάθε Α4 έχει περίπου 30 γραμμές, αυτό το σημείο δεν βρίσκεται στο τέλος της 30ης σελίδας αλλά στην 25η ή στην 26η; (άρα οι άλλες 4-5 στην σελίδα θα φαίνονται ως κενές). Ερώτηση #3) Αν βάλω κάποια φατσούλα emoji μέσα στο κείμενο, πως θα φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα στην εκτύπωση; Π.χ. το (emoji που δημιουργείται αυτόματα όταν βάλεις : και ) χωρίς κενό διάστημα μεταξύ των δύο χαρακτήρων) θα φαίνεται όπως το βλέπω τώρα εδώ; Ή θα χαλάει η ποιότητα/ανάλυση των pixels με αποτέλεσμα να μην φαίνεται σαν ένα χαρούμενο χαμόγελο αλλά ως κάτι άλλο; Μπορώ επίσης αυτό να το εκτυπώσω κίτρινο (όπως το βλέπω εδώ) ή θα είναι ασπρόμαυρο (ας πούμε πως θέλω όλη η ιστορία να είναι ασπρόμαυρη και μόνο τα όσα emojis έχω βάλει να έχουν χρώμα, γίνεται αυτό ή όχι; ) Ερώτηση #4) Υπάρχει κάποια ιδανική γραμματοσειρά και μέγεθος γραμματοσειράς για εκτύπωση όταν θέλεις να την στείλεις σε κάποιον εκδότη για πιθανή συνεργασία μεταξύ σας (και αν ναι, ποια είναι αυτή; ) ή όπως και αν είναι θα διαβάσει την ιστορία χωρίς να επηρεαστεί από αυτά; Ερώτηση #5) Αν θέλεις σώνει και καλά η εκτυπωμένη ιστορία σου να είναι ζυγός δεκαδικός αριθμός, 10,20,30,40, κτλπ και δεν θέλεις να είναι μονός π.χ. 19,29,39, κτλπ, μπορεί να γίνει αυτό χωρίς αλλαγή της γραμματοσειράς ή αναπόφευκτα ή θα προτιμήσεις μικρότερη γραμματοσειρά ή θα σβήσεις κάτι που έγραψες για να είναι ακριβώς οι σελίδες; Ερώτηση #6) Οι σελίδες στο word είναι ακριβώς ίδιες όταν τις εκτυπώνεις; Αν π.χ. σε μία σελίδα έγραψα 300 λέξεις και έχει καλυφθεί το 2/3 του φύλου στο Word, η ίδια αναλογία θα ισχύει και στο εκτυπωμένο χαρτί (πάντα μιλάμε για το κλασικό Α4) ή αλλαζει κατά την εκτύπωση; Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις, σχόλια ή και συμβουλές! ~Παρακαλώ τον/ην όποιον/α διαχειριστή/ρια να μετακινήσει το θέμα μου σε όποια υποενότητα κρίνει αυτός/ή ως την σωστή καθώς δεν ήξερα που να το ανοίξω~ Edited November 14 by Thodoris95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypogeio Posted November 14 Share Posted November 14 Γιατί δεν δοκιμάζεις σε ένα μηχάνημα; Νομίζω απαντάει στα περισσότερα εκτός του 4. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris95 Posted November 14 Author Share Posted November 14 13 minutes ago, Ypogeio said: Γιατί δεν δοκιμάζεις σε ένα μηχάνημα; Νομίζω απαντάει στα περισσότερα εκτός του 4. Μηχάνημα εννοείς φωτοτυπικό κέντρο ή εκτυπωτή στο σπίτι; Επειδή αν είναι το 2ο, δεν έχω δικό μου εκτυπωτή.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted November 14 Share Posted November 14 1. Υποθέτοντας ότι έχεις ένα MS Office πρόσφατο το ίδιο ή παρεμφερές θα έχει και εκεί που θα πας λογικά οπότε δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα. 2. Αν συμπεριλάβεις κενές σελίδες στο word σου θα εκτυπωθεί και το βιβλίο σου έτσι. 3. Μπορείς να πεις έγχρωμη εκτύπωση οπότε τα emojis θα βγουν χρωματιστά ενώ το κείμενο θα είναι ασπρόμαυρο όπως θα το έχεις γράψει εκτός και αν έχεις άλλο χρώμα στο κείμενο επίσης. 4. Πολλοί οίκοι λένε 12 μέγεθος και σειρά Times New Roman 5. Γιατί να θες κάτι τέτοιο; Αλλά αν θες, η αλλαγή γραμματοσειρών και μεγέθους δεν αλλάζει τόσο λίγο την κατάσταση ώστε να είναι μόνο μια σελίδα η διαφορά. Θα πρέπει να κόψεις ή να προσθέσεις κείμενο. 6. Ότι έχεις στη σελίδα αυτό και θα εκτυπωθεί δεν θα αλλάξουν οι σελίδες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris95 Posted November 14 Author Share Posted November 14 3 minutes ago, WILLIAM said: 1. Υποθέτοντας ότι έχεις ένα MS Office πρόσφατο το ίδιο ή παρεμφερές θα έχει και εκεί που θα πας λογικά οπότε δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα. 2. Αν συμπεριλάβεις κενές σελίδες στο word σου θα εκτυπωθεί και το βιβλίο σου έτσι. 3. Μπορείς να πεις έγχρωμη εκτύπωση οπότε τα emojis θα βγουν χρωματιστά ενώ το κείμενο θα είναι ασπρόμαυρο όπως θα το έχεις γράψει εκτός και αν έχεις άλλο χρώμα στο κείμενο επίσης. 4. Πολλοί οίκοι λένε 12 μέγεθος και σειρά Times New Roman 5. Γιατί να θες κάτι τέτοιο; Αλλά αν θες, η αλλαγή γραμματοσειρών και μεγέθους δεν αλλάζει τόσο λίγο την κατάσταση ώστε να είναι μόνο μια σελίδα η διαφορά. Θα πρέπει να κόψεις ή να προσθέσεις κείμενο. 6. Ότι έχεις στη σελίδα αυτό και θα εκτυπωθεί δεν θα αλλάξουν οι σελίδες. 1- Στο Microsoft Word για κινητά android γράφω, φαντάζομαι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μπορώ να τους στείλω το κάθε αρχείο 2 φορές, 1 απευθείας από το Word και μία το link του blogspot στο οποίο το έχω ανεβάσει για back up, καλού κακού. 2- Οκ, τέλεια! Κενές σελίδες δηλαδή πατώντας το enter για να δημιουργηθεί νέα άγραφη παράγραφος, σωστά; 3- Μιά χαρά! Φαντάζομαι αν έχω κείμενο με bold (τίτλος) ή πλάγια γραφή (διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών) , θα εκτυπωθεί και αυτό όπως είναι στο κείμενο του Word, σωστά; 4- Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση! Θα τα μετατρέψω όλα σε αυτή την γραμματοσειρά και 12άρια! 5- Χωρίς κάποιον ουσιώδη λόγο, απλά μου αρέσει να λέω πως η τάδε ιστορία είναι π.χ. 30 σελίδες και όχι 29 ή 31, πες το εμμονή. 6- Οκ, σούπερ! Φαντάζομαι αυτό ισχύει για Α4 μόνο επειδή αν θέλεις να τα εκτυπώσεις σε άλλης μορφής χαρτί (πιο μεγάλες διαστάσεις π.χ.) θα έχει κάποια επίπτωση. Άκυρο, σκέφτηκα μία ακόμα ερώτηση που λογικά θα γίνεται αλλά δεν ξέρω καθώς δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ: γίνεται να εκτυπώσεις μία ιστορία σε χρωματιστό χαρτί και τα γράμματα να είναι σε άλλο χρώμα; (π.χ. κόκκινο το χαρτί με χρυσά γράμματα, ή μαύρο χαρτί με ασημένια γράμματα, για ξεκάθαρα θέμα αισθητικής). Χωρίς να αλλάξεις μέγεθος ή γραμματοσειρά, μόνο το χρώμα των γραμμάτων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted November 14 Share Posted November 14 1. Αν έχει διαφορά στο κινητό δεν το ξέρω, γράφω πάντα από υπολογιστή. 2. Όχι, μπορείς πιο εύκολα να εισάγεις κενές σελίδες από το μενού στο πάνω μέρος που λέει εισαγωγή και έχει και την επιλογή εισαγωγή κενής σελίδας ή με την αλλαγή σελίδας. 3. Ναι, συνήθως προβλήματα έχεις αν έχεις άλλο λογισμικό. 5. Αν μιλάμε για τόσες λίγες σελίδες, θα ήταν ίσως καλύτερα να πάρεις έναν δικό σου εκτυπωτή. 6. Θες άλλες ρυθμίσεις αν θες να τυπώσεις σε μικρότερο χαρτί, μεγαλύτερο χαρτί θέλει και ειδικούς εκτυπωτές. Στις ρυθμίσεις υπάρχουν οι δυνατότητες. Ναι, γίνεται, έχει ρυθμίσεις για χρώματα. Σκέφτεσαι το εξώφυλλο; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris95 Posted November 14 Author Share Posted November 14 (edited) 24 minutes ago, WILLIAM said: 1. Αν έχει διαφορά στο κινητό δεν το ξέρω, γράφω πάντα από υπολογιστή. 2. Όχι, μπορείς πιο εύκολα να εισάγεις κενές σελίδες από το μενού στο πάνω μέρος που λέει εισαγωγή και έχει και την επιλογή εισαγωγή κενής σελίδας ή με την αλλαγή σελίδας. 3. Ναι, συνήθως προβλήματα έχεις αν έχεις άλλο λογισμικό. 5. Αν μιλάμε για τόσες λίγες σελίδες, θα ήταν ίσως καλύτερα να πάρεις έναν δικό σου εκτυπωτή. 6. Θες άλλες ρυθμίσεις αν θες να τυπώσεις σε μικρότερο χαρτί, μεγαλύτερο χαρτί θέλει και ειδικούς εκτυπωτές. Στις ρυθμίσεις υπάρχουν οι δυνατότητες. Ναι, γίνεται, έχει ρυθμίσεις για χρώματα. Σκέφτεσαι το εξώφυλλο; Ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ @WILLIAM , πολύ κατατοπιστική η απάντησή σου! Το εξώφυλλο είναι μία φωτογραφία του H.R. Giger, δημιουργού των γκραβούρων πίσω από τις ταινίες Alien και το Νεκρονομικόν, συγκεκριμένα αυτή: Πρόκειται για ανθολογία ιστοριών τρόμου, εμπνευσμένες από Poe, Stephen King, Lovecraft και Clive Barker. Edited November 14 by Thodoris95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts