Nick V. Posted February 27 Share Posted February 27 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος ποιήματος: ό,τι να 'ναι Αριθμός στίχων: κάμποσοι επί τας Σπαρτοί σπαρτιάτες έσπειραν είλωτες και τώρα τρώνε με χρυσά τσόπστικς Οι είλωτες πεινάνε Θυμάσαι τότε που πέταξες ως το φεγγάρι κι έφτιαξες αρνιά από χώμα για να τρώνε τα γιασεμιά μέσα απ' το πανέρι της ανθισμένης μου αγκάλης; Τι κι αν οι μέρες μας πέρασαν; Τι κι αν έφυγαν και δεν ξαναγυρνάνε; Αν το ‘ξερες πρωτύτερα θα ερχόσουν να τις φάμε; Γι' αυτό σου λέω: μην αναρωτιέσαι άλλο Αυτό που ακούς είναι το μπου-μπου-μπου που κάνει το καράβι τους καθώς διασχίζει την ραχοκοκαλιά της θάλασσας ξεκοκαλίζοντας τη Πότε θα προσαράξει στις ξέρες του πλήθους; Πότε θα με λες δικαίωση; Πότε θα σε λέω αλήθεια; Πότε θα ξημερώσει στις φάμπρικες της Ασίας; Αλλάζεις κουβέντα Λες πως όταν η θάλασσα τσατίστηκε έκατσε και ξυρίστηκε Και πού 'ναι τώρα οι υδάτινες τρίχες της; Μήπως κάνουν παρέα στις σπηλιές της ποταπής αλήθειας εκείνων των αξύριστων λύκων που ακονίζουν ξυράφια πάνω σε πέλματα; Μα δες εκεί στα μεσοπέλαγα: η βαρκούλα που αρμενίζει μόνη μοιάζει με μοσχαράκι που αρμέγει όνειρα απ' το βυζί της νιότης μας Ένα μοσχαράκι όνειρο Ο μόσχος ο σιτευτός Ως να προσέλθουν τα μοσχάρια τα άλλα τα μεγάλα να το φάνε κοκκινιστό Άραγε θα περισσέψει ντομάτα; Όχι, όχι εμείς πάντα: δεν τρέχει τίποτα Πάντοτε αραχτοί και λάιτ με μηδέν λιπαρά Κι αν λοιπόν εσύ είσαι τώρα εδώ εγώ πού είμαι; Τι είμαι; Μην είμαι καημός; Μην είμαι ματωμένο τσίνορο; Μην είμαι μαύρη γάτα με μουσταρδωτά μουστάκια; τι τα θες τι τα γυρεύεις ή ταν ή με μπουφάν κάλλιο πέντε με μαχαίρι πάρα δέκα με νυστέρι δεν κλαίνε οι ευκολόπιστοι ούτε οι προδομένοι 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) Πάρα πολύ ωραία σάτυρα Νίκο, την απόλαυσα πραγματικά αν και με έβαλε σε σκέψεις για το πως άλλαξαν οι εποχές και πόσο αντί-επική κατάντησε η καθημερινότητά μας και τα ιδανικά μας σε σχέση με κάποτε, δεν ξέρω βέβαια αν επιδίωκες να περάσεις αυτό το στοχαστικό και κοινωνικό μήνυμα, όμως αυτό εισέπραξα εγώ. Μου άρεσε πολύ που συνδύασες σύγχρονες έννοιες με αναδρομή στους αρχαίους, είχε ένα ρετροφουτουριστικό vibe που για κάποιο λόγο μου θύμισε αυτό το τραγούδι: Αν σου έρθει η έμπνευση, γράψε και άλλα τέτοια! Θα χαρώ να σε διαβάσω και πάλι! Edited March 19 by Thodoris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts