Jump to content

Εξομολόγηση

Nienna

Recommended Posts

Εξομολόγηση

Πρώτα ήταν τ' αλλόκοσμο τ' όνειρό σου,

τα χέρια σου που πάσχιζαν μεμιας ν' αγκαλιάσουν

τον παράδεισο μιας εποχής χρόνια χαμένης

και να καλύψουν την αλήθεια του σήμερα...

Πόσο με μάγευε η αφοσίωσή σου στο άλλοτε,

αναλογίσου, θυμήσου,

πόσο μ' άγγιζε το φευγιό σου,

ο αλαφρός ίσκιος σου πλάσμα υπέροχο...

Το γνώριζες –

κι έπειτα...

Έπειτα κοίταξα μέσα στα μάτια σου,

βούλιαξα, βουλιάζω...

Κοίταξα και δεν είδα ρόλους, όχι,

δεν σκηνοθέτησα ιδέες δικές μου

με φόντο τον έρωτα.

Μον' είδα εσένα _____*, _____,

εσένα, κι η άτρωτη ψυχή μου θάμπωσε

στην λάμψη της δικής σου,

της τόσο αληθινής, άπιαστης δικής σου –

ένα παραλλήρημα η ποίηση μου,

ένας άτεχνος χείμαρρος –

ένα ξέψυχο λουλούδι η φωνή μου·

σ' αγαπώ.

~

15-07-2005

[Αν σχολιάσει κανείς επί κομμάτων, παυλών και τελειών, θα εξασκήσω Ninjutsu πάνω του.

*Το κενό είναι τρισύλλαβο και τονίζεται στην παραλήγουσα, έτσι για να έχετε υπ'όψην το ρυθμό του ποιήματος, ομοιοκαταληξία δεν έχει.]

Edited by Nienna

Ψυχή, από όσο βλέπω εδώ κάθε άλλο παρά άτεχνος χείμαρος είναι η ποίησή σου... Εκτός αν εννοείς πως δε γράφεις εγκεφαλικά, τεχνικά, που ισχύει ούτως ή άλλως. Όσο για το παραλλήρημα, μάλλον περίπου τα ίδια, ας μην επαναλαμβάνομαι... :p

Συγκινητικό, πολύ, ψυχή. Πιστεύω πως αυτός στον οποίο το αφιερώνεις πρέπει τουλάχιστον να κολακεύεται (και ειδικά αν σε ξέρει, αν ξέρει πώς και ποια είσαι). Εγώ πάντως σίγουρα ανατριχιάζω. Ελπίζω το 'κενό' να είναι παροξύτονο, ταιριάζει με το ρυθμό. :p

Πάντως, θα ήταν πιο καλά αν άφηνες μόνο στο πρώτο 'κενό' αστερίσκο. (πάντα ήμουν περίεργος να μάθω τι είναι αυτό το ninjutsu... :p )

Οι Μούσες μαζί σου,

όπως και είναι,

-Ορφέας

Συμφωνώ για τον αστερίσκο... το σχολιάκι όμως είναι αποστειρωμένο ψυχή (?) είναι; Η εγώ το βλέπω ετσι; Το τρισύλλαβο τονίζεται στην παραλήγουσα Ορφέα. :p Indeed. *nods* *nods*

Για τη φωνή πάντως έχω σίγουρα δίκιο...

Μπλεγμένη σε ένα συναισθηματικό πρελούδιο, οδηγημένη από πάθη και μαθημένη σε λάθη, ελευθερώνεις τη σκέψη και το ποιητικό σου μέτρο, δεχόμενη μια νέα ένταση... δεν έχει σημασία πόσο θα κρατήσει: σημασία έχει οτι υπήρξε, γιατί όπως λέει κι η Λένα Παππά:

"...ότι υπήρξε μια φορά

δε γίνεται να πάψει να έχει υπάρξει..."

:thmbup:

Λάδι στη φωτιά κι εσύ Βρούτε... Ισιδουλίνι;

Για ΠΑΝΤΑ.

Edited by Nienna

Λάδι στη φωτιά...

Εγώ λέω απλά ότι βλέπω.

Και βλέπω ότι γράφεις.

Κι αν στα γραπτά σου ξετυλίγεις την ψυχή σου

τότε απλά βλέπω μέσα σε αυτή...

:book:

Αυτό με κάνει χαρούμενη γλυκιά μου. :air_kiss:

Σαν προσκηνητης σε βωμο αγαπημενου θεου. Οπως παντα μικρη - ενηλικη η καπετανιος σπαει τον κρυσταλλο σε χιλιαδες κομματια και μαζι του σπαει ανοιγεται, γινεται ενα με ολα και τιποτα... Η Αληθεια ποναει παντα μα η αληθεια ειναι αυτη που στο τελος δινει φτερα για να φτασουμε στο δικο μας Valinor η τελος του κοσμου ... βουτηξε βαθεια, ναι ποναει.

[Αφού δέχτηκα λίγο Ninjutsu μακρόθεν, συνεχίζω]

Είναι σαν ένας άνεμος δροσερός που περνά από μια μεσαιωνική, αναγεννησιακή πολιτεία - αυτές με τα ξύλινα σπίτια και το φλόγινο μόνο φως το βράδυ - ναι, βράδυ, ένας δροσερός -ή κρύος- νυχτερινός άνεμος -δροσερός.

Περνάει ανάμεσα στα σπίτια, τα στενά, τα φανάρια και τους πυρσούς, το βραδυνό αεράκι, και φτάνει τέλος σε μια λίμνη, πέρα μακρυά απ'την πόλη, ήσυχη, κάτω απ'το φως του φεγγαριού, και σταματά, εκεί που ακούγεται μόνο η μουσική των αγγέλων - σ'αγαπώ

• 3 weeks later...
Κοίταξα και δεν είδα ρόλους, όχι,

δεν σκηνοθέτησα ιδέες δικές μου

με φόντο τον έρωτα.

Αγαπημένο σημείο.

Γενικά, μου φαίνεται αρκετά προσωπικό, πράγμα που (προσωπικά) με ξινίζει λίγο στα ποιήματα. (μιλάει αυτός που γράφει μινιατούρες με γενικές και (φαινομενικλα) απρόσωπες ιδέες...) Αλλά, όχι, είναι ωραίο, με τις εικόνες του, την προσωπικότητά του κλπ. Μόνο ο ρυθμός του είναι λίγο περίεργος.

Αυτά...

ένα παραλλήρημα η ποίηση μου,

ένας άτεχνος χείμαρρος -

Μόνο οι υπολογιστές θα παραλληρούσαν με αστερίσκους, κόμματα και παύλες... Όχι, καθόλου άτεχνο - έχω την εντύπωση πώς ξεκίνησε ψιλομουσικά, μέσα στο κεφάλι σου, από κάποιες φράσεις, μετά πήρε μορφή, και μετά, με ένα πιο τεχνικό βλέμμα, συμπλήρωσες παύλες κλπ και έκανες τις διορθώσεις σου.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το παραπάνω, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα ήθελα να φτιάξω μουσική για αυτό το ποίημα - ειδικά η τελευταία στροφή, είναι εξαιρετικά ρυθμική και πολύ πολύ ωραία.

Αχ, γιατί εγώ δεν μπορώ να γράψω το "σ'αγαπώ" σε τραγούδι χωρίς να ακούγεται φτηνό; (Για αυτό και δεν το κάνω).

Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κανένα τραγούδι/ποίημα μέχρι στιγμής όπου το "σ'αγαπώ" να μου έκανε τόσο καλή εντύπωση όσο σε αυτό το ποίημά σου. Μου θύμισε κάποιες από τις φορές που το άκουσα τα τελευταία χρόνια. Στιγμές που δεν το περίμενα, ήρθε από υπέροχα χείλη και απλά ένιωσα τον κόσμο γύρω μου να θολώνει, εμένα να μην μπορώ να βγάλω λέξη από την ευτυχία μου - να μην βρίσκω λέξεις αντάξιές της. Πρώτη φορά ποίημα μού δίνει την ίδια αίσθηση...

Εγώ που είμαι φαίνεται η κακιασμένη δεν είδα τίποτα... δεν ξέρω γιατί συγνώμη νιεννάκι αλλά πρέπει να πω την ειλικρινή μου γνώμη-δεν μου άρεσε καθόλου...

Πότε να περιμένω το πως-το-λένε... ninutsu?