Nienna Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 (edited) Kασσάνδρα Αν είναι ποτέ να φύγεις πες μου ψέμματα πως θα γυρίσεις. Δε θα ναι δύσκολο να το πιστέψω, δε θα ναι δύσκολο να σταματήσω να το πιστεύω όσο θα περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια της σιωπής σου... Κασσάνδρα ντύνομαι όταν είσαι μακριά _____*, Κασσάνδρα του θανάτου και του έρωτα, σημαδεμένη από της μοίρας τα σκοτεινά μάτια που πότε πότε κρύβονται βαθιά μες στα δικά σου... Κάνε την αλήθεια μου ψέμα _____, ας μη γίνω Κασσάνδρα υστερόφημη, ας γίνω ηλιαχτίδα στα μαλλιά σου... Ας γίνουν τα χέρια μου δικά σου, ας σε ξυπνήσω - κι ας είναι απ' άλλο παραμύθι. ------- 15-07-2005 Μια από τα ίδια, μην μου πείτε για παύλες και τα συναφή. *Μιλάμε για λέξη τριών συλλαβών παροξύτονη - το λέω για να έχετε στο μυαλό σας το γενικό ρυθμικό του ποιήματος - και ομοιοκαταληξία ανύπαρκτη. Κι άλλη σημείωση. Σπανίως postάρω ποιήματα πρόσφατα, μηνών ή ημερών, αυτά είναι εξαίρεση. Μπορεί να μην είναι και καλά τελικά δηλαδή, γιατί συνήθως περιμένω να ωριμάσει η στάση μου απέναντί τους και μετά τα δημοσιεύω, για να ξέρω αν είναι όντως καλά ή αν φταίει το ότι είμαι πολύ κοντά σε αυτά ακόμη... Οπότε bear with me. Ούτε κι εγώ ξέρω αν είναι καλά, για μένα. Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Θα μπορούσε να είναι έρωτας με το φτερωτό θεό... Κι όμως είναι έρωτας με ένα θνητό που δίνει στη σκέψη και την πένα σου φτερά...Κασσάνδρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Πολύ καλά... για μένα και για έναν ακόμα λόγο. Μπορώ να βαρέσω κάτι;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 (edited) Κασσανδρα της τραγωδιας και του χαμου, Κασσανδρα του χορου της αιωνιοτητας και της συνειδησης του αδυτου του χρονου. Αυταπαρνηση, αληθινος χωρις ορια χωρις υπεκφυγες ερωτας, για αυτους που ξερουν να νιωθουν και να αφηνουν τα συναισθηματα να περνουν απο μεσα τους. Τερμα στα τειχη. Edited July 22, 2005 by LordCeleborn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Ταξίδια και τα δυο σου 'Εχμ' ποιήματα, ταξίδια απ'τη σκιά στο φως... Εδώ είναι το ταξίδι απ'την μαυροντυμένη Κασσάνδρα, τα μαύρα μακρυά φορέματα της θλίψης, στο φως του Ήλιου, τόσο ασήμαντου στο σύμπαν μα τόσο σημαντικού για μας, στις γλυκές χρυσές ηλιαχτίδες και τα πάλλευκα χέρια, το ερωτευμένο κορίτσι, το κρίνο... Το Φως σ'αγαπώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Αν είναι ποτέ να φύγεις πες μου ψέμματα πως θα γυρίσεις. Δε θα ναι δύσκολο να το πιστέψω, δε θα ναι δύσκολο να σταματήσω να το πιστεύω όσο θα περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια της σιωπής σου... Ως λάτρης των μινιατουρών και γενικά των μικρών, αυτό από μόνο του θα ήταν για μένα ένα ολοκληρωμένο ποίημα. Γενικά, τις ακολουθούσες στροφές δεν τις πολυ-"έπιασα", κάτι μου διαφεύγει ίσως. Αλλά, την πρώτη που την κατάλα πλήρως και την έννιωσα μπορώ να πώ ότι μου άρεσε πολύ, ιδικά οι τρείς πρώτοι στίχοι. Έχει αυτήν την αμεσώτητα του α'/β' ενικού που μ'αρέσει. Και έχει έναν εσωτερικό ρυθμό/παλμό που μου φαίνεται να σπάει και να χάνεται πιο μετά. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Δεν ξερω αν ξερατε την Νιεννα, αν την ειχατε γνωρισει. Ειναι απο τους πρωτεργατες της ποιησης στο sff και ειναι κριμα να μην εχετε διαβασει καποιο απο τα ποιηματα της. Το συγκεκριμενο δεν το ειχα διαβασει ουτε εγω-ειναι φαινεται απο την εποχη που ελειπα. Οπως παντα μου αρεσει η ποιηση της και ο τροπος που γραφει-σαν απο αλλη εποχη. Ουτε εγω εχω καταλαβει τι παιζει με τις γραμμες και τις τελιτσες, αλλα μενω σε στιχους που μου αρεσαν πραγματικα παρα πολυ με την αληθεια τους: Δεν θα ειναι δυσκολο να το πιστεψω, δεν θα ειναι δυσκολο να σταματησω να το πιστευω, οσο θα περνουν οι μερες,οι μηνες, τα χρονια της σιωπης σου...!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts