anomanter Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Θεωρώ υποχρέωση μου να προσφέρω κι εγώ κάτι μικρό σε τούτη τη βιβλιοθήκη. Και πρώτα πρώτα κάτι για μένα. Μεγάλωσα ανάμεσα σε τρία βουνά, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Λειβαδίτη. Έτσι που σιγά σιγά έμαθα να κοιτάζω τον κόσμο περισσότερο μέσα απ' τις λέξεις παρά κυνηγώντας τις εμπειρίες. Παλιά έγραφα πολύ, τώρα προτιμώ να διαβάζω... Ντρέπομαι και λίγο για τα παλιά μου γραπτά, επειδή τα θεωρώ αταίριαστα και χοντροκομμένα. Η βιβλιοθήκη της ποίησης μου έδωσε το θάρρος να ξανακοιτάξω προς τα πίσω. Συνειδητοποίησα ότι είχα δυο χρόνια να ασχοληθώ με ένα ποίημα στα σοβαρά. Χαίρομαι που θα μοιραστώ κάτι μαζί σας. 19-2-2002 Τα πουλιά ανακάτευαν τις σκέψεις του με τις φτερούγες τους ο ουρανός είχε κατέβει δυο βήματα πιο χαμηλά και το μεσοφόρι της νύχτας αποκάλυπτε ανέμελα το ανάμεσα στις ηδονές... 9-6-03 Το φεγγάρι μας κλέβει τον ύπνο Και φεύγει Μια φορά θα το κυνηγήσω Αν τουλάχιστο είχα ένα σπαθί κι αν οι λύκοι δεν μου ήταν το ίδιο αφόρητοι με τα πρόβατα Είπα πολλά παριστάνοντας ότι πίσω απ’ τον τοίχο στη σκιά κρυφάκουγε ένα παιδί Θα σταματήσω λοιπόν εδώ πιστός στο παράδειγμα της πεταλούδας που γεννιέται ψιθυρίζοντας την αιωνιότητα για να πεθάνει λίγο πριν ξημερώσει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Το πρώτο μου άρεσε πάρα πολύ, συγχαρητήρια. Μου άρεσε γιατί είναι συμπυκνωμένο και λέει πολλά πράγματα με λίγες λέξεις, κάτι που εκτιμώ πάντα στην ποίηση. Είναι ένα μικρό αριστουργηματάκι, μου δίνει και εικόνες, και το συναίσθημά σου, και είναι τόσο μα τόσο αληθινό... Το δεύτερο χάνει λίγο στη σύνδεση μεταξύ των στροφών κατά τη γνώμη μου. Ιδιαίτερα όταν περνάει από την δεύτερη στην τρίτη, κομπιάζει, πολύ. Να μη ντρέπεσαι για την ποίηση σου και να σε ξαναδούμε στη βιβλιοθήκη μας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 (edited) Όσον αφορά στο πρώτο ποίημα, έχω μόνο μια φράση να πω: Ατέρμονη έκσταση... Συμφωνώ με τη Nienna για το "κενό" που υπάρχει ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη στροφή, όμως τα λόγια σου αποστομώνουν την κριτική μου: "Θα σταματήσω λοιπόν εδώπιστός στο παράδειγμα της πεταλούδας που γεννιέται ψιθυρίζοντας την αιωνιότητα για να πεθάνει λίγο πριν ξημερώσει" P.S. Να μη συνεισφέρεις από υποχρέωση, αλλά από αγάπη! Edited July 21, 2005 by Isis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Ολο ανακαλυπτω καινουργιους "λυκους" στην παρεα μας... Επισης παλιο ποσταρισμα αλλα μου αρεσε αυτη η αισθηση χαικου στους στιχους... η αισθηση της ματαιης στιγμης που γινεται σαν αιωνιοτητα και αποτυπωνεται στο χαρτι... η αισθηση μιας λανθανουσας σοφιας στους στιχους Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts