Guest Posted April 7 Share Posted April 7 Όνομα Συγγραφέα: Thodoris Είδος ποιήματος: Δραματικό Αριθμός Στίχων: 24 Σχόλια: Στην στάση που περίμενα να έρθει το λεωφορείο, είδα αυτή την εικόνα με το γρασίδι που φύτρωσε στο ανοιγμένο από την υγρασία τσιμέντο, το έβγαλα φωτογραφία και στη διαδρομή εμπνεύστηκα το ποίημα αυτό. Γρασίδι φύτρωσε στο τσιμέντο, Άνθισε η ζωή μέσα στην μουντίλα, Η μουσική της ζωής μοιάζει με κρεσέντο, Ηλιαχτίδα κατοικεί σε εγκαταλελειμμένη βίλα. Της πόλης η βιασύνη η αγχωτική, Σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις, Το τσιμέντο καταπλακώνει την Γη, Γκρίζες πολυκατοικίες σαν επάλξεις. Ο δρόμος είναι γεμάτο ρωγμές, Τα φορτηγά μοιάζουν σαν θηρία Με πνίγει το καυσαέριο, οι οσμές, Όλοι τρέχουν με λύσσα και μανία. Έχω ανάγκη να ρουφήξω λίγο φως, Έχω λαχτάρα για καθαρό αέρα, Κριτής μας μοιάζει ο ουρανός, Και τα πλακάκια με σκακιέρα. Η Φύση δεν έχασε την μάχη, Απλά ο άνθρωπος προσπερνά, Το κεφάλι ήσυχο θέλει να' χει, Μετράει τα κέρδη, όχι τα κενά. Σαν Ταρζάν αστικός νιώθω, Που θέλει να κόψει τα δεσμά, Για ταξίδι έχω κρυφό πόθο, Με μόνη συντροφιά, ζώα και πουλιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts