Guest Posted April 10 Share Posted April 10 Όνομα Συγγραφέα: Thodoris Είδος ποιήματος: Σατιρικό Αριθμός Στίχων: 28 Σχόλια: Λογοπαίγνιο του "κρύπτον" με "crypto" (κρυπτονομίσματα, bitcoins, κτλπ) στον τίτλο. Χαμογελαστοί επενδυτές, Υποσχέσεις και φιλοδοξία, Ακάλυπτες επιταγές, Πλούτος και απληστία. Αγοράζεις, επενδύεις, πουλάς, Νομίζεις θα ξεφύγεις από την δυστυχία, Όσο και αν τα κέρδη σου μετράς, Δεν βρίσκεις στο αδιέξοδο σωτηρία. Στην Wall Street παίζουν στα ζάρια, Τις ανθρώπινες ζωές σαν αριθμούς, Υπάρχουν ακόμα πιο μεγάλα ψάρια, Τα οποία εξιδανικεύεις σαν θεούς. Δίνουν συμβουλές σαν να είναι καραμέλες, Ρίχνουν σωσίβια σαν να' σαι χαμένος ναυαγός, Το όνομά σου υπάρχει σε κρυφές καρτέλες, Νιώθεις ζωντανός ενώ είσαι αριθμός ψηφιακός. Κρυπτονομίσματα, ομόλογα και επενδύσεις, Μοιάζουν σαν κάποιο αναμμένο τσιγάρο, Που όσο και αν να το κόψεις προσπαθήσεις, Αυτό σε καθοδηγεί σαν της ακτής τον φάρο. Ξέχνα τα όλα, δεν αξίζει καν, Φύκια για μεταξωτές κορδέλες, Δεν θα σε κάνουν Πήτερ Παν, Ούτε θα σου χαρίσουν κοπέλες. Όνειρα που μείναν όνειρα, Σχέδια μισοτελειωμένα, Τα αρπακτικά τα παμπόνηρα, Θα προσφέρουν σε σένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted April 10 Share Posted April 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 11 Share Posted April 11 (edited) 29 minutes ago, Nick V. said: Σόρρυ @Nick V. αλλά δεν κατάλαβα το reference της εικόνας, πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δίνονται: 1) ότι πάτησες like , 2) ότι στην εικόνα αυτή κοιτάει από ψηλά σαν να παρατηρεί τον μικρό άνθρωπο που κρατάει κάτι σαν σκήπτρο με κάτι που λάμπει (χρυσός?) σαν να τον υπνώτισε ή κάτι τέτοιο (μου θύμισε εκείνο το παραμύθι με τον μαγικό αυλό των Αδερφών Γκριμ που υπνώτιζε με την μελωδία του αυλού τους ανθρώπους και αυτηνής το βλέμμα μου θύμισε κάτι από Μεγάλο Αδερφό του Orwell) , το παίζω ντετέκτιβ και τείνω συμπερασματικά πως έχει επιδοκιμαστικό χαρακτήρα. Edited April 11 by Thodoris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts