Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Τα λουκάνικα της οργής

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κοσμάς Κωνσταντινίδης
Είδος: χιουμοριστικό sword & sorcery 
Βία; Ελάχιστη
Σεξ; Όχι (δεν ξέρω αν πιάνεται η ηδονοβλεψία)
Αριθμός Λέξεων: περίπου 2.600
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Συμμετοχή για τον 62 διαγωνισμό σύντομης ιστορίας με θέμα συνταξιδιώτης-συνοδοιπόρος
Αρχείο

Τα λουκάνικα της οργής.docx Τα λουκάνικα της οργής.pdf

• Like 5
  • Thanks 2

• Φάντασμα locked this topic
  • Roubiliana unlocked this topic
Spoiler

Η ιστορία σου, αψεγάδιαστη, με ωραίες δόσεις χιούμορ και, το κυριότερο (για μένα τουλάχιστον), μου άνοιξε την όρεξη. Κάπου μεταξύ πρώτης και δεύτερης σελίδας άρχισε να γουργουρίζει η κοιλιά μου, οπότε πήγα κατά κουζίνα μεριά, για να έχω να μασουλάω και κάτι διαβάζοντας, αλλιώς δεν θα την πάλευα. Το όλο κείμενο διαβάζεται ευχάριστα και στο τέλος με άφησε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Πολύ όμορφη συμμετοχή. Μπράβο.

Καλή επιτυχία!

• Thanks 1

Spoiler

Μου άρεσε και επείσις είναι ενδιαφέρον ο τρόπος που γράφεις φαίνεται ένα συμμαζεμένο διήγημα με δράση!!

• Thanks 1

Καλή επιτυχία! 

Spoiler

Πλάκα είχε η ιστορία, την απόλαυσα. Αν και φαίνεται να γράφτηκε χωρίς κάποιο τέλος κι ίσως βιαστικά, η φωνή του κεντρικού χαρακτήρα και το σύστημα μαγείας είναι άκρως πρωτότυπα και ενδιαφέροντα. Ίσως να τα έχεις στα υπόψη για μία μελλοντική ιστορία μεγαλύτερου μεγέθους.

• Like 1
  • Thanks 1

@gismofbi καλή επιτυχία

Spoiler

Δεν ξέρω αν είναι η πιο καλή ιστορία, αλλά σίγουρα είναι η πιο γκουρμέ και η πιο αστεία. Φοβερή πρωτοτυπία με τα φαγητά και τα ξόρκια. Νομίζω όμως πως κάπως στο τέλος κλείνει απότομα και σαν να μην έχει κάποια κατάληξη. Μοιάζει με κομμάτι από μεγαλύτερο εγχείρημα περισσότερο από ότι με αυτοτελές διήγημα. Επίσης απορία: γιατί (ο Μπόντο ανησυχούσε μήπως) ο Ζίζο να τα έβαζε μαζί του, αφού ξεκάθαρα το λάθος με τον μαϊντανό ήταν του Ζίζο. Οπότε το αντίθετο θα ήταν λογικό (να θυμώσει αυτός με τον Ζίζο). Αν σε ταΐσουν κάτι στο οποίο είσαι αλλεργικός δε φταις εσύ που είσαι αλλεργικός αλλά ο άλλος που σε τάισε.

• Like 1
  • Thanks 1

Καλή επιτυχία !

Spoiler

"βραστή φραγκόκοτα με σάλτσα δαμάσκηνου και σαλάτα
μανιταριών", πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι διάβασα, νιώθω την πείνα στο στομάχι μου. Πραγματικά ωραία ιστορία, σε κάνει να θέλεις να τη ξαναδιαβάσεις. Έχει πλάσει πολύ πετυχημένα τον μαγικό κόσμο.

• Thanks 1

Η πρώτη που διάβασα λόγω θεϊκού τίτλου. Δεν είχα καμία επαφή με το είδος μέχρι να σε διαβάσω και ομολογώ πως αγάπησα και το είδος αλλά και τη γραφή σου. Υπέροχη ιστορία, την έζησα τόσο που στο τέλος έτσουξε ο κώλος μου. Μου θυμίζεις τον αγαπημένο μου Μπόρις Βιάν.

• Like 2
  • Thanks 1

πράγματι έχει κάτι το Μπορισβιανικό

• Like 1

• 2 weeks later...

Καλησπέρα Κοσμά!

Spoiler

Δηλαδή τι θα πάθαινε με τα κουκιά τα οποία ποτέ δεν τρώω btw????

Πολύ νόστιμη ιστορία, θα πω ότι μου άνοιξε την όρεξη αλλά για να είμαστε ειλικρινής πάντα εύκολη είναι - η όρεξή μου-.

Δεν νομίζω να έχω διαβάσει πουθενά αλλού τέτοιου είδους μαγική μετουσίωση, "είμαστε ό,τι τρώμε" λένε οι διατροφολόγοι αλλά εσύ το πήγες σε άλλο επίπεδο με επιτυχία.

Γέλασα, ευχαριστήθηκα την ιστορία, μαϊντανός πάει με όλα και τον βάζουν παντού, είναι αλλεργικός ο δόλιος ο Μπόντο; Ω θεοί τι σκληρή μοίρα. Να, αυτό ίσως είναι ένα μείον. Ο μαϊντανός βρίσκεται παντού απροειδοποίητα. Φάση δεν σου το λένε καν. Θα έπρεπε ίσως να το κάνει πιο πολύ θέμα στον κάπελα, για παράδειγμα, φέρε μου ό,τι έχεις αλλά χωρίς μαϊντανό. 

Επίσης έχεις αρκετές λέξεις exposition στην αρχή όπου μαθαίνουμε τα παιδικά του χρόνια, την ιδιότητά του, τη ζωή του. Μολονότι το κάνεις σύντομα και περιεκτικά, θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις να το περάσεις πιο σκόρπια, σε διάλογο ή λιγότερο συστηματικά, σε κάποιες μικρές αναδρομές ή σκέψεις του. Έτσι θα μας έβαζες κατευθείαν στη δράση και θα είχες περισσότερο χώρο για περισσότερα ευτράπελα. 

Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!

• Like 1
  • Thanks 1