Stefanos Posted April 16 Share Posted April 16 Η Παρέλαση Της Λαίνας.pdfΗ Παρέλαση Της Λαίνας.odt Όνομα Συγγραφέα: Στέφανος Χατζάρας Είδος: ΣάιΦάι Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 1583 Αυτοτελής; Ίσως Σχόλια: Για τον 62ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα Συνταξιδιώτης - Συνοδοιπόρος 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted May 10 Share Posted May 10 Spoiler Βρήκα την ιστορία σου πραγματικά πολύ δυνατή. Ιδίως στο κομμάτι της γλώσσας και της κοσμοπλασίας. Σε ένα τέτοιο κείμενο, θα περίμενα το κάτι παραπάνω από πλευράς πλοκής. Βέβαια άφησες κι εσύ ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσεις την ιστορία, αν γουστάρεις να το κάνεις, κάνε το, θα βγει σίγουρα κάτι πολύ καλό. Πάντως κι έτσι να το αφήσεις, εμένα μου αρκεί. Μπράβο. Καλή επιτυχία! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted May 11 Share Posted May 11 @Stefanos καλή επιτυχία. Spoiler Καταρχήν θα πω ότι είναι τρομακτικά ατμοσφαιρικό το διήγημά σου. Δημιουργείς έναν καινούριο δυστοπικό, φανταστικό κόσμο με τελειότητα. Μου αρέσει η γραφή σου και η φαντασία σου. Βρίσκω στατική την πλοκή. Δίνεις πολύ λεπτομέρεια περιγράφοντας μια δεδομένη κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αυτής. Θα μπορούσα ωραιότατα να το δω ως πρώτο κεφάλαιο μια μεγαλύτερης συγγραφικής προσπάθειας. Κάποια πολύ μικρά λαθάκια επιμέλειας. Συνολικά μου άρεσε πολύ. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos Posted May 11 Author Share Posted May 11 Αδέρφια, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα ειλικρινή σας λόγια. Είχα χρόνια να γράψω πεζό και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, συνειδητοποιώ πως όντως ακόμα αντιστέκομαι στην πλοκή, στη διαδραμάτιση, κάτι το οποίο είναι άκρως αντιτουριστικό και το κατανοώ. Κάποτε μου είπαν πως είμαι συγγραφέας για συγγραφείς και όχι για αναγνώστες. Τότε μου φάνηκε περιέργο, αργότερα κατάλαβα... θα ξεκινήσω σύντομα να διαβάζω τις ιστορίες που έχουν μαζευτεί. Αυτός φαντάζομαι ειναι και ο στόχος, να γραψουμε να μοιραστούμε να απολαύσουμε. Δεν υπάρχει νίκη στην τέχνη. Γενικά δεν υπάρχει νική. Είμαστε όλοι μαζι. Ένα. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted May 12 Share Posted May 12 Spoiler Θα συμφωνήσω για τη στατικότητα της πλοκής καθώς και για την πλούσια γλώσσα και κοσμοπλασία. Προσωπικά θα ήθελα λίγο μεγαλύτερο το κείμενο για να έχει χώρο να αναπνευσει και να μου δώσει πιο οργανικά τις πληροφορίες του κόσμου, μέσα από κίνηση, γιατί τόσα στοιχεία τόσο σύντομα με χάωσαν λιγάκι. Ωστόσο ήταν μια δυνατή συμμετοχή. Καλή επιτυχία! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted May 13 Share Posted May 13 Καλή επιτυχία! Spoiler Τί ευφάνταστη ιστορία! Οι εικόνες με ταξίδεψαν, με βύθισαν στον κόσμο σου. Μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα κι άλλο... και δεν είχε. Εχτισες έναν απίστευτο κόσμο με απίστευτους χαρακτήρες αλλά τον άφησες πριν δω τι θα γίνει. Επίσης είχα απορίες για την κοσμοπλασια που περίμενα να λυθούν στην πορεία αλλά δε λύθηκαν. Ήθελα να μάθω περισσότερα για τα κουμπιά, για τα επίπεδα της πόλης κλπ. Τα ονόματα είναι απίστευτα, κράτησε τα. Ο τίτλος με τράβηξε αμέσως αλλά περίμενα να δω αληθινή παρέλαση και δεν είδα. Μάλλον ήταν μεταφορικό αλλά μου δημιούργησε λάθος προσδοκίες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B MOVIES Posted May 15 Share Posted May 15 Ωραίο διήγημα και πιστέυω οτι θα μπορούσε να επεκταθεί και να προστεθούν και άλλα στοιχεία. Πάντως είναι πολύ καλό και φαίνεται οτι έχει δουλευτεί. Spoiler 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αθανάσιος Posted May 24 Share Posted May 24 Καλή επιτυχία ! Spoiler Ωραία, πρωτότυπη φαντασία. Η γραμματοσειρά που επέλεξες, που δε στο κρύβω την ζήλεψα, συνεισφέρει στην ατμόσφαιρα του κόσμου που δημιούργησες. Παρόλο που, όπως σχολίασες, είχες καιρό να γράψεις πεζό, τα κατάφερες μια χαρά! Από τεχνικής άποψης στην τελευταία σελίδα υπάρχουν κάποιες αποστάσεις περίεργες μεταξύ των γραμμών (που στην ουσία δεν είναι κάτι μεμπτό). Πολύ καλός. Θέλω να ξαναδιαβάσω πεζό κείμενο δικό σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted June 2 Share Posted June 2 Καλησπέρα Στέφανε! Spoiler Δυνατή η ιστορία σου. Μου άρεσε που μας πέταγες κατευθείαν στο κυρίως πιάτο, χωρίς πολλά expositions για το πώς είναι ή έφτασε ο κόσμος στο σημείο που βρίσκεται. Όμως, θα μπορούσες να μας το περάσεις αυτό μέσα από την πλοκή, λίγο πιο σαφώς. Αυτό θα έδινε χώρο στο διήγημά σου και παράλληλα θα σε βοηθούσε να κινητοποιήσεις λίγο περισσότερο τη δράση σου πέρα από το πλαίσιο της περιγραφής μιας κούρσας ταξί - όπως δείχνει να είναι. Η Λαίνα, υποθέτω όταν προσθέσεις τις λέξεις Λένα και Λέαινα προκύπτει το Λαίνα - θα μπορούσε να μονολογήσει λίγο περισσότερο στο τέλος, ή να έχει μια πιο ενδιαφέρουσα περιπέτεια στην αρχή, να μπει ένας κλέφτης, ένας παλιός γνωστός, ένας αντίζηλος, ένας χαμένος συγγενής, ένας μάγος / εφευρέτης / επιστήμονας ή ό,τι άλλο. Ωραίος ο κόσμος και μας μετέφερες μέσα σε αυτόν, θα ήθελα όμως ένα touch περισσότερη δράση, μέσα από την οποία να προκύπτει μία καλύτερη, πιο δομημένη, κατανόηση του κόσμου. Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts