Jump to content

Fantasy Novels, BOTTOM 5


Βάρδος

Recommended Posts

Ποια είναι τα χειρότερα 5 που έχετε διαβάσει;

 

Για μένα,

 

1. Thornhold by Elaine Cunninham

2. Baldur's Gate, by Philip Nathans (αν θυμάμαι καλά το όνομα :Ρ -- πάντως, ήταν βασισμένο στο γνωστό παιχνίδι)

3. Elenium by David Eddings

4. The Sword of Shannara by Terry Brooks

5. Spellbound by Ed Greenwound (η συνέχεια του Spellfire, η οποία ήταν άθλια, όχι πως και το ίδιο το Spellfire ήταν πολύ καλύτερο, αλλά δεν ήταν κι έτσι!)

 

 

Για όσους αναρωτιούνται (αχεμ, Drunk Elf, αχέμ :p ) γιατί δεν έβαλα το WoT, τουλάχιστον ο Jordan ξέρει να γράφει. Τα παραπάνω είναι τελείως άθλια, IMO. Υπάρχουν κι άλλα, βέβαια, αλλά είπαμε να βάλουμε μόνο 5. :p

Link to comment
Share on other sites

Τώρα δε μου έρχονται πέντε fantasy νουβέλες στο μυαλό που να μη μου άρεσαν, δεν έχω διαβάσει και τα άπειρα fantasy βιβλία. Να γίνει ένα τοπικ για τα πέντε χειρότερα βιβλία ανεξαρτήτου είδους να σου πω :p Fantasy γενικά πριν αγοράσω κάτι κάνω έρευνα στο internet για να δω γνώμες και αποφεύγω να πάρω κάτι με πολλές αρνητικές κριτικές. Μέχρι τώρα μου έχει βγει σε καλό :cool2:

Από fantasy το μόνο βιβλίο που θα μπορούσε να πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου ήταν το πρώτο του Avatar Trilogy (Το Shadowdale, νομίζω είναι το πρώτο) το οποίο ήταν πραγματικά άθλιο. Μετά από αυτό δεν αγόρασα τα άλλα δυο βιβλία της σειράς και δεν πήρα άλλο βιβλίο από FR :evil:

Link to comment
Share on other sites

re Barde eimouna melos kai den to 8umomouna:)O Hyborian eimai...hehehe...As thapsw loipon eleu8era:)

Exoume kai leme:

1)The sword of Shannara...me diafora to xeirotero

2)Lord Fouls Bane...Thomas COvenant the unbleiver tou Donaldson.To mono vivlio pou w dokimasei na diavasw duo fores kai den exw kseperasei ta 2/3.Aporw pws o idios suggrafeas exei grapsei thn apisteuth sciene fiction seira THe Gap Series

3)Ola ta Wheel of time meta to 5...Sapounopera B ethnikhs Venezuelas!

4)Oti exw diavasei apo TSR pera apo ta chronicles kai ta legends tou Dragonlance

5)MAgicians gambit tou Eddings.Meta apo auto stamathsa na asxoloume me thn suggekrimenh seira(The Belgariad)

Autaaaaaa:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Οι δικές μου δύσκολες στιγμές ήταν οι εξής:

 

1) Dragonflight της Αν Μακ Κάφρεϊ. Το χειρότερο των ....... :thumbdown: :crybaby: !!!! Καλύτερα να διάβαζα Εγώ και η Κλάρα και το Αλογάκι μου ο Βελούδινος!

2) Τhe Sword of Shannara. Και να μου χαρίσουν τα βιβλία του και Nobel να πάρει δεν το ξανακάνω το λάθος!!

3) 70% Forgotten Realms

4) 90 % Dragonlance

5) Το κρατάω το 5 για μελλοντικά αναγνώσματα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

1) Passage to dawn - R.Α.Salvatore

2) Tapestry of the dark souls - Elaine Cunningham

3) Clan Novel Toreador - Steward Weick

 

4+5 τα κρατάω καβάντζα μέχρι να θυμηθώ τι άλλα ανοσιουργήμαρτα έχουν δει τα μάτια μου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διάβασα πρώτα το Elfstones of Shannara και μου είχε φανεί αρκετά καλό. Περιχαρής παίρνω να διαβάσω και το Sword of Shannara και έφαγα ΤΗΝ ψυχρολουσία. Εν τω μεταξύ σε μερικά σημεία μου θύμιζε αηδιαστηκά υπερβολικά τον Άρχοντα. Κλέψιμο και το μέγα έλεος!

Τώρα βλέπω έχουν κυκλοφορήσει φλογέρες, κομποσκοίνια, τραγούδια, απόγονοι, των Σανάρα. Γελείο.

Άλλη περίπτωση ο Ντριζτζ. Η πρώτη τριλογία μου άρεσε αρκετά, αλλά μετά...Δε νομίζω να πρέπει να επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα.

Τέλος το Dragonlance (Φθινόπορο,Χειμώνας,Άνοιξη) με άφησε να αμφιταλαντεύομαι για το αν μου άρεσε τελικά ή όχι. Κατέληξα στο ότι δεν μου άρεσε για κάποιον αδιόρατο λόγο(ο οποίος ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης) αλλά είχε αρκετά καλά στοιχεία ώστε να μη το μισήσω.

Τελευταία και μεγαλύτερη παπάρα: τα άπαντα του Τολκιν. Απαίσιος συγγραφέας χωρίς στάλα ταλέντο ή φαντασία.

 

 

 

 

 

 

:bangin: :bangin: :bangin: :bangin: Αν πιστέψατε το τελευταίο είστε για σταύρωμα.Μόνο Μούρκοκ πάνω από τα ιερά αναγνώσματα του Τόλκιν.

Link to comment
Share on other sites

Κατέληξα στο ότι δεν μου άρεσε για κάποιον αδιόρατο λόγο(ο οποίος ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης) αλλά είχε αρκετά καλά στοιχεία ώστε να μη το μισήσω.

Πιθανότατα τους πολλούς χαρακτήρες και τις κάμποσες συμπτώσεις που έβγαζαν μάτι. Κι εγώ το ίδιο ένιωσα όταν τα διάβασα. Η επόμενη τριλογία ειναι πολύ καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν εγώ ψάχνω να βρω κάτι στη βιβλιοθήκη μου που να μη μου άρεσε καθόλου αλλά δεν βρίσκω. Μάλλον είμουνα τυχερή μέχρι τώρα και δεν έχω πέσει σε κακοτοπιές.

Αυτό που με έκανε να γράψω, είναι γιατί στεναχωρήθηκα που είδα ανάμεσα σε 5 χειρότερα το Dragonflight (και μάλιστα στην πρώτη θέση). Εγώ είχα ενθουσιαστεί όταν διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο, έχω διαβάσει όλη τη σειρά μετά από αυτό (πάνω από 15 βιβλία) και φυσικά μπορεί να μην είναι όλα αριστουργήματα, αλλά σαν σειρά μου άρεσε πάρα πολύ. Μετά από αυτό διάβασα και άλλες σειρές που έχει γράψει η ίδια και τη θεωρώ μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς.

Αλλωστε το Dragon Rider (το τρίτο μέρος του Dragonflight) έχει κερδίσει και βραβείο Nebula το 1968.

Αναρωτιέμαι Anomantaris αν το διάβασες μεταφρασμένο ή στο πρωτότυπο.

Φυσικά και αναγνωρίζω πως κάτι που μου άρεσε εμένα, μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον άλλο, αλλά μου φάνηκε περίεργη η τόσο μεγάλη διαφορά απόψεων και είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου για ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sitronella, είναι τελικά και θέμα πότε διαβάζει κανείς ένα βιβλίο, σε ποια ηλικία (και αν το διαβάζει σε μετάφραση η όχι, βέβαια).

Όμως μερικά βιβλία είναι πια κλασσικά, και η αξία τους δεν φαίνεται από τη σύγκριση με τα υπάρχοντα trends, ούτε και από την εξέλιξη του κάθε λογοτεχνικού είδους.

Για να το πω αλλιώς, μπορεί το αεροπλάνο των αδελφών Wright να είναι πρωτόγονο σε σχέση με το Concorde, αλλά παραμένει το πρώτο αεροπλάνο! Και το θάρρος και το όραμά τους δεν μπορεί να συγκριθεί με το ανάλογο που χρειάζεται σήμερα ένας πιλότος που πάει Αθήνα-θεσσαλονίκη!

 

Όσο για μένα δυστυχώς στα χειρότερά μου συγκαταλέγονται βιβλία πολλών Ελλήνων "συγγραφέων" που απλά αναμασάνε τα τετριμένα.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εσείς τα νεότερα μέλη τόσο καλοκάγαθοι είστε και δε θέλετε να θάψετε κανέναν;;;Πάρτε τα φτυάρια σας κι αρχίστε!

Εγώ ευτύχώς διαβάζω μετά από καλό ψάξιμο.Τα χειρότερα φάντασυ στη βιβλιοθήκη μου είναι...ίιιισως τα Dragonlance chronicles αλλά είναι καλούτσικα και δεν θέλω να τα χαντακώσω.Αντιθέτως θα θάψω λίγο τον Σαλβατόρε που δεν του έχω στάξει ούτε λεφτά αφού δεν αγόρασα κανένα βιβλίο του,έχω όμως διαβάσει κάμποσα.Ορισμένα ήταν ελαφρώς διασκεδαστικά και τα προτείνω σε μερικούς φίλους μου αλλά κάποια είναι εντελώς...αχεμ...μέτρια να το πω,να το πώ αίσχος,μούφα;

 

Προς το παρόν θα βάλω ένα μόνο στην πεντάδα με την ελπίδα να διαβάσω κι άλλη άθλια φανταστική λογοτεχνία για να συμπληρώσω την πεντάδα!(χεχε..)

 

1. Το Κρυστάλλινο σκήπτρο - Icewind Dale trilogy (R.A. Salvatore)

Link to comment
Share on other sites

Εσείς τα νεότερα μέλη τόσο καλοκάγαθοι είστε και δε θέλετε να θάψετε κανέναν;;

 

Προφανώς περίμεναν από σένα να ξεθάψεις άλλο ένα αρχαίο τοπικ του Βάρδου, προτού αρχίσουν εκείνοι το θάψιμο. :atongue2:

 

Τα  μόνα κακά βιβλία φάντασυ που έχω διαβάσει είναι τα:

 

Wild Magic της Jo Clayton (που δεν είναι κακή συγγραφέας, είναι απλώς κακά τα φάντασυ βιβλία της)

Magic Net του John DeChancie και γενικά δεν τα πάω τα βιβλία του

και κάποια DnD και Magic:The Gathering-based novels που έχουν αναφερθεί ξανά.

 

Α! Και μερικά από Έλληνες συγγραφείς αλλά για λόγους διακριτικότητας δεν τα αναφέρω (κανένα από μέλος του φόρουμ όμως. Προς το παρόν).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έβαζα (πάτο-πάτο) το Σαραντινό Ψιφηδωτό, του Guy Gavriel Kay. Μακρά η πιο βαρετη κι ανούσια ιστορία που εχω ποτέ διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ναι! Επιτέλους, άλλο ένα άτομο που με καταλαβαίνει!! Πόσο μούφας είναι ο Kay!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, η Τιγκανά ήταν ωραία. Αλλά το Υφαντό της Φιόναβαρ και το Σαραντινό Ψιφηδωτό δε διαβάζονται αν δεν έχεις όρεξη για καζούρα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, η Τιγκανά ήταν ωραία. Αλλά το Υφαντό της Φιόναβαρ και το Σαραντινό Ψιφηδωτό δε διαβάζονται αν δεν έχεις όρεξη για καζούρα.

Το πρόβλημα, καλή μου, είναι ότι ο Μηνάς πρέπει να γκρινιάξει ότι δε συμφωνεί κανείς μαζί του ακόμα κι όταν έχω ήδη συμφωνήσει εγώ. :atongue2:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μέσες άκρες για τον εν λόγω συγγραφέα.

Το Tigana ήταν πολύ καλό, αν και ήταν το πρώτο φανταζύ που διάβασα μετά τον Άρχοντα, οπότε και έπαθα πλάκα με την ανακάλυψή μου (τότε, πριν 10+χρόνια, δεν γνώριζα ότι υπάρχει λογοτεχνία Φάνταζυ). Ακολουθεί το "Ένα τραγούδι για την Σαρμπόν" που είναι στα ίδια επίπεδα, αλλά όχι κατι καινούριο και μετά, μπλούμ, βουτιά στην ανία και την επανάληψη.

 

Υ.Γ. Καλά, αυτό το Υφαντό..Άντε μην αρχίσω, τα έχω ξαναπεί στην αξιολόγησή μου, στο αντίστοιχο τόπικ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έβαζα (πάτο-πάτο) το Σαραντινό Ψιφηδωτό, του Guy Gavriel Kay. Μακρά η πιο βαρετη κι ανούσια ιστορία που εχω ποτέ διαβάσει.

Χεχε ένα από τα ελάχιστα φάνταζι που έχω διαβάσει και πράγματι... πάτος...

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε, ρε Μηνά, ολόκληρο επιτελείο... κορακιών έχουμε μαζευτεί για το εν λόγω βιβλίο! :alaugh:

Link to comment
Share on other sites

1. Σαννάρα όλη η σειρά (η άγνοια τι κάνει...) - Brooks. Αν ήθελα αντιγραφή του άρχοντα, την έγραφα και μόνος μου.

2. Το Υφαντό της Φιοναβαρ - Kay. Έχω και γω αναλύσει την αποψή μου για το βιβλίο στο ανάλογο τόπικ. Ο εκνευρισμός σε νέα επίπεδα.

3. Sword of truth τα δύο πρώτα (όσο έχω διαβάσει δηλαδή) - Goodkind. Προβλέψιμο, ψιλοανούσιο και γλυκανάλατο.

 

Σε ξεχωριστή κατηγορία γιατί σε αντίθεση με τα προηγούμενα κακά αναγνώσματα, το επόμενο μου φάνηκε απλά μέτριο με πολύ συμβατική "κατασκευή" αν μπορώ να το πω έτσι:

4. The Serpent War Saga επίσης τα δύο πρώτα - Feist.

 

Ευτυχώς τα υπόλοιπα fantasy είναι ως επί το πλείστον (πςςςςς) προσεκτικά διαλεγμένα και μου έχουν αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

ε όχι λοιπόν...με πνίγει το δίκιο μου λοιπόν... Αδικείτε το βιβλίο όλων των εποχών...\

 

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΛΜΙΝΣΤΕΡ (φυσικά από Greenwood)

 

ωωω Θέε μου την διάβασα όλη την νουβέλα και ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω (3 χρόνια τώρα)

 

ΠΟΣΟ ΒΑΡΕΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ

 

(Καταδιώκανε και προσπαθούσαν να πιάσουν την κόρη του Ελμίνστερ για 8 (ΟΧΤΩ!!!!!) κεφάλαια)

 

Ας μη πουμε για αυτόν τον ΕΛμίνστερ, 29408469086435 χρονών γέρος και alter ego του Greenwood.

 

(για αυτό και κάνει χμμμ.... πεταλουδίτσες με τα πάντα...τι μας λέει αυτό για τον Greenwood?

Link to comment
Share on other sites

Ας μη πουμε για αυτόν τον ΕΛμίνστερ, 29408469086435 χρονών γέρος και alter ego του Greenwood.

 

Eχμ...οι αρχιμάγοι από καταβολής Μέρλιν και Γκάνταλφ είναι γέροι 29408469086435 χρονών. Αυτό δεν έχει σχέση. Ο χαρακτήρας έχει σημασία και πώς τον χειρίζεται ο συγγραφέας.

 

Δεν έχω διάβασει το Sarantium αλλά και φίλοι που δεν διαβάζουν γενικά φάντασυ - χωρίς να την αποκλείουν κιόλας - το θεώρησαν κακογραμμένο και βαρετό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..