B MOVIES Posted May 2 Share Posted May 2 Όνομα Συγγραφέα:B MOVIES ΕίδοςΕπιστημονική Φαντασία Σχόλια: Γειά το 62ο Διαγωνισμό σύντομης ιστορίας Βία; Όχι Σεξ; Ναί Αριθμός Λέξεων:1000 Αυτοτελής; Ναί ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.pdf 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted May 7 Share Posted May 7 Καλή επιτυχία! Spoiler Πολύ σουρεάλ και ευφάνταστη ιστορία, στην αρχή νόμιζα πως ήταν όνειρο μέχρι που στο τέλος η κοπέλα εμφανίστηκε στο κρεβάτι του οπότε ήταν τελικά μια σουρεαλιστική αφήγηση (χαίρομαι που δεν ήταν όνειρο, μισώ τα διηγήματα που καταλήγουν σε όνειρο). Αν η σουρεαλιστική εμπειρία προήλθε από το βιβλίο, θα ήθελα να το δω πιο ξεκάθαρα. Να αναρωτιέμαι μετά τι άλλο θα διαβάσει. Θα σου κάνω μερικές προτάσεις που πιστεύω θα βελτιώσουν αρκετά τα γραπτά σου. 1. Αφαίρεσε τα θαυμαστικά. ΟΛΑ. Για πάντα. Ειδικά σε σουρεάλ κείμενο δεν έχουν λόγω ύπαρξης. Δεχόμαστε τον σουρεαλισμό ως έχει. 2. Πρόσεξε επανάληψη λέξεων πχ ωραία-ωραία. Ενα καλό κόλπο είναι να διαβάζεις δυνατά το κείμενο πριν το στείλεις, να πιάσει το αυτί τις επαναλήψεις. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B MOVIES Posted May 7 Author Share Posted May 7 Να εισαι καλα ευχαριστω που σου αρεσε το διηγημα μου, θα τις προσεξω τις παρατηρησεις σου, οσο γραφω μαθαινω, να εισαι καλα.😃 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted May 10 Share Posted May 10 Spoiler Το κείμενό σου είχε, μάλλον, κάποια θεματάκια επιμέλειας, αλλά για μένα είναι, ας πούμε, λεπτομέρειες, μιας και όσο περισσότερο γράφεις σίγουρα θα βρεις έναν μπούσουλα για να τα εντοπίζεις και να τα διορθώνεις. Στα της ιστορίας, αυτό που διάβασα, μου άρεσε πολύ. Είχε μια αφαιρετικότητα, μια εφευρετικότητα και μια απλότητα που, προσωπικά, είναι στοιχεία που γουστάρω. Πολύ όμορφο και το τέλος που έδωσες. Καλή επιτυχία! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted May 12 Share Posted May 12 Spoiler Θα παραβλέψω τα ορθογραφικά λαθάκια και τα ενοχλητικά πολλαπλά θαυμαστικά που μπορείς εύκολα να χτενίσεις για να διορθωθεί το κείμενο. Όσον αφορά την ιστορία. Δεν τα πάω καλά με τις σουρεάλ ιστορίες και γι' αυτό θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Το κείμενο είχε ροή με έντονη κίνηση, κάτι που πυροδοτούσε τη φαντασία λες κι έσκαγαν πυροτεχνήματα μες στο μυαλό. Η πρόζα σου είχε μια σπασμωδικότητα που ταιριάζει στο είδος, λες και το κεφάλι πάει πέρα δώθε για να μην χάσει τίποτα από τα γεγονότα που συμβαίνουν τριγύρω. Θα ήθελα λίγη περισσότερη ανάπτυξη ώστε να μην βλέπω τη φάση ως παρατηρητής αλλά να τη βιώσω ολοκληρωτικά. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B MOVIES Posted May 13 Author Share Posted May 13 Να εισαι καλα ευχαριστω για τις παρατηρησεις.😃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αθανάσιος Posted May 24 Share Posted May 24 Καλή επιτυχία ! Spoiler Πολύ όμορφη σουρεαλιστική ιστορία που διαβάζεται μονορούφι. Χρησιμοποίησες ωραία τις λέξεις και έδωσες πολλά στοιχεία, χωρίς τίποτα περιττό. Το τέλος μου άρεσε επίσης πολύ. Μπράβο την καταχάρηκα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos Posted May 25 Share Posted May 25 Μου άρεσε πολύ το τέλος. Κάπως, να σου πω την αλήθεια, το ζηλεύω. Ένα πράμα σα μια φωνούλα να ξεπηδά από μέσα μου και να λέει ''θέλω και γω'', αλλά δεν... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted June 2 Share Posted June 2 Καλησπέρα! Spoiler red alert τα ορθογραφικούλια -πιο, όχι ποιο - και οπωσδήποτε τα θαυμαστικά, που μας εμποδίζουν να πάρουμε στα σοβαρά την αφήγηση, εννοώ πως περιμένω να είναι είτε όνειρο είτε παραίσθηση, δεν ταυτίζομαι με την περιπέτεια και σίγουρα με όλους αυτούς τους ήρωες που εμφανίζονται δυσκολεύεται κανείς να νιώσει πως ο ήρωας της ιστορίας κινδυνεύει. Τελικά είχαν μεθύσει; Είχαν πάρει κάτι οι δυο τους; Θα μου άρεσε επίσης να μάθω αν η κοπέλα είχε ανάλογη εμπειρία. Έχεις κέφι και ενθουσιασμό, συνέχισε την δουλειά. Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts