Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Δεν θα σε περιμένει ο χρόνος

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Nick V.
Είδος: scifi
Βία; Ναι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 3.843 (όλα μαζι, κείμενο, ονόμα, τίτλοι, αστερίσκοι)
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 62ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα: Συνταξιδιώτης - Συνοδοιπόρος

Δεν θα σε περιμένει ο χρόνος.pdf

• Like 3
  • Thanks 3

• Roubiliana locked this topic
  • Roubiliana unlocked this topic

@Nick V. καλή επιτυχία

Spoiler

Ξεκινάω λέγοντας πώς η ατμόσφαιρα που δημιουργείς συνεπαίρνει τον αναγνώστη. Ο τρόπος της γραφής σου είναι όμορφος και στρωτός. Η ιδέα / το σενάριο είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και ενδιαφέρον - οι πολλαπλές πραγματικότητες, το ταξίδια στο χρόνο η ικανότητα να αλλάζεις τη ροή των πραγμάτων (τυχαιότητα ή τνετερμινισμός -ίσως το πιο δυνατό και σοβαρό ερώτημα φιλοσοφίας και επιστήμης).

Η γραφή σου έχει κάτι ποιητικό - όπως και τα περισσότερα κείμενα που βάζεις εδώ - και αυτό προσωπικά μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Νομίζω ότι είσαι ο "πιο ποιητής" εδώ μέσα (αν μου επιτρέπεται τέτοια έκφραση).

Υλοποίηση:  θα πω ότι παρότι διάβαζα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω που πηγαίνει η ιστορία, δεν θα κρύψω ότι με μπέρδευε και με ανάγκαζε να προσπαθώ να βγάλω άκρη τι συμβαίνει. Κάπου με κούρασε αυτό. Θα προτιμούσα ίσως κάτι κάπως πιο στρωτό από άποψη κατανόησης, αν και δεν έχω πρόχειρα να προτείνω κάποιον εναλλακτικό τρόπο.

• Thanks 1

Spoiler

Πάντα τα κείμενά σου φαίνονται τόσο ολοκληρωμένα, με λυρική γραφή και καλογραμμένη κοσμοπλασία που με κάνεις να σκέφτομαι ότι έχεις σκεφτεί το backstory και της παραμικρής πέτρας. Άλλο ένα ωραίο ατμοσφαιρικό κείμενο που σε μπάζει μέσα του κατευθείαν. Ίσως θα προτιμούσα κάπως λιγότερη πολυπλοκότητα για να παρασυρθώ πιο ομαλά στην πλοκή αλλά ίσως αυτό είναι θέμα δικής μου προτίμησης κι όχι του κειμένου. Δυνατή συμμετοχή και μπράβο σου.

Καλή επιτυχία!

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Καλή επιτυχία !

Spoiler

Πολύ ενδιαφέρουσα κοσμοπλασία και πλοκή που συνδυάζει έξυπνα το απρόσωπο μέλλον με την ψυχρή τεχνολογία, τα υπερφυσικά ταξίδια, τους πλανήτες του σύμπαντός σου, αλλά και την κατακόκκινη Χάτσινσον Νάιρα, η οποία κάπως μου πάει για Harley Davidson σε 4 τροχούς. Ολοκληρωμένη η ιστορία σου χωρίς κάποιο ψεγάδι. Χαίρομαι να διαβάζω κείμενά σου.

• Thanks 1

Καλειδοσκοπική πλοκή σε αυτοκτονική διάθεση. Το Σάι Φάι στα καλύτερά του. Παρεμπιπτόντως, εαν σου περισσέβει κανένα από αυτά τα ρημάδια τα Τάιμ Τράβελ Ντισκς, κανέ το πάσα πλιζ, θελώ να δω κάτι και σου το επιστρέφω ''αμέσως''...

• Thanks 1

Καλή επιτυχία!

Spoiler

Απιστευτη ιστορία! Τη διάβασα με μεγάλη αγωνία και περιέργεια. Πολύ ωραία κοσμοπλασία και πολύ ζωντανές εικόνες. Αν ήταν να βρω κάτι για βελτίωση, κι αυτό όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί η ιστορία σου έχει δυνατότητες για έκδοση άρα αξίζει τον κόπο να τη βελτιώσεις κι άλλο, θα έλεγα να προσπαθήσεις να κάνεις λίγο πιο ξεκάθαρη την υπόθεση, παραλίγο να χαθώ κάποιες φορές, πχ το ότι η λάσπη δημιουργεί παραισθήσεις παίζει όντως κάποιο ρόλο την υπόθεση; Γιατί για μια στιγμή αναρωτήθηκα αν όντως είχε παραισθήσεις. Τί έγινε μεταξύ 59 και 60 και άλλαξε ο κόσμος; Εννοεί τον πόλεμο;  

• Thanks 1

Posted (edited)

Καλησπέρα!

Spoiler

Δεν ξέρω γιατί, η ιστορία σου μου έφερε έντονα στο νου αυτό το μουσικό θέμα: 

Spoiler

...πολύ έντονα, σαν να ήταν το ost του κειμένου σου. Την ιστορία σου πιο πολύ την αισθάνθηκα παρά την κατανόησα. Θα ήθελα λίγο πιο κατανοητή τη δράση, αυτό το διαρκές μπρος -πίσω, επειδή αλίμονο αν εσύ δεν το έχεις, αλλά κατά τα λοιπά με ικανοποίησε πάρα πολύ, και η ποιητική γραφή, και η ατμόσφαιρα, και η αίσθηση. Την ξαναδιάβασα σε σημεία για να την καταλάβω λίγο καλύτερα. Τι να πω, προχωράς πολύ ωραία και μας χάρισες μια υπέροχη εμπειρία -ναι, και στο ρομάτζο τους θα ήθελα κάτι περισσότερο, όχι καμιά ροζ έξαρση, αλλά, ναι....-

Υ.Γ.: Μέχρι και την 04/05 τσέκαρες ότι πέφτει όντρως ημέρα Παρασκευή εκείνη τη χρονιά. Respect. 

Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε για την συμμετοχή!

Edited by Ιρμάντα
  • Thanks 1