Soulgazer Posted Wednesday at 07:02 PM Share Posted Wednesday at 07:02 PM (edited) Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να κόψω το τσιγάρο μια για πάντα (έχω ξαναδοκιμάσει άλλες φορές αλλά απέτυχα, αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς, το νιώθω, το ελπίζω, το πιστεύω, wish me luck) και σε ένα anti-smoking φόρουμ περί συμβουλών στους καπνιστές, διάβασα μία συμβουλή που παρότρυνε όσους προσπαθούν να το κόψουν, να γράφουν κάθε μέρα από κάτι (γενικά οποιαδήποτε τέχνη βοηθάει, εγώ την βρίσκω κυρίως με μουσική και συγγραφή) ώστε να κρατούν το μυαλό τους απασχολημένο και για να μην σκέφτονται τα cravings (= χαρμάνα, έντονη επιθυμία για κάπνισμα που οφείλεται στο στερητικό σύνδρομο, χρησιμοποιείται και για κάπνισμα αλλά και στα ναρκωτικά. Σκέφτηκα να γράφω κάθε μέρα από κάτι φαινομενικά άσχετο που όμως θα γυρνάει γύρω από τον βασικό άξονα-θεματολογία, ως τίτλο εμπνεύστηκα το "Το ημερολόγιο της χαρμάνας" επειδή μου φαίνεται πως περιέχει ακριβώς το vibe της διαδραστικής ιστορίας (κάτι σαν τα LARP αλλά πιο ρεαλιστικό, χωρίς να περιέχει απαραίτητα το μυθολογικό-φανταστικό στοιχείο). Θα ήταν ωραίο όποιος/α συγγραφέας θέλει να γράψει κάτι σχετικό (όλοι/ες κάποτε είχαμε έναν εθισμό και η "χαρμάνα" έχει πολλές μορφές και επίπεδα, μπορεί να είναι τα κλασικά -ποτό,κάπνισμα,ναρκωτικά,τζόγος,κτλπ- αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογικά/ψυχοσωματικά -οπότε μεταφορικά "χαρμάνα" π.χ. κάποιος/α εθισμένος/η σε έναν έρωτα που τελείωσε απότομα νιώθει παρόμοια στερητικά σύνδρομα και μπορεί να ταυτιστεί με την ίδια βαθιά ανάγκη-επιθυμία να γυρίσει πίσω στις παλιές συνήθειες, ακόμα και αν δεν βρίσκεται ο/η συγγραφέας στην παρούσα φάση σε διαδικασία απεξάρτησης ενός εθισμού οποιασδήποτε μορφής, μπορεί να καταγραφεί ως memoirs) να ενώσουμε τις ιστορίες σε μία μεγάλη αλληλένδετη, σε στυλ κοινές/παρόμοιες ιστορίες υπό το πρίσμα άλλης οπτικής γωνίας. Κάθε ιστορία θα αναγράφει το όνομα του/της συγγραφέα που την έγραψε όπως και τον τίτλο της ιστορίας απλώς θα μπουν όλες στην ίδια ανθολογία, όπως σε μία συλλογή διηγημάτων. Όποιος/α ενδιαφέρεται για αυτό το συγγραφικό εγχείρημα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ ή να μου στείλει μήνυμα. Edited Wednesday at 07:05 PM by Soulgazer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts