B MOVIES Posted June 28 Share Posted June 28 Όνομα Συγγραφέα:B MOVIES Αλέξανδρος Θωμάς Είδος: Επιστημονική Φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων:600 Αυτοτελής; Ναί Σχόλια: Για τον διαγωνισμό Εικόνα και επιτόπου #20 ΠΡΟΒΑΤΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ!!!.pdf 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted July 2 Share Posted July 2 Ενδιαφέρουσα ιδέα με ανατρεπτικό τέλος. Δύο παρατηρήσεις θα κάνω. 1. Αν και το είπες από την αρχή πως πρόκειται για όνειρο (το χειρότερό μου είναι να μάθω στο τέλος πως κάτι είναι όνειρο), θεωρώ το όνειρο εύκολη λύση. Προσπάθησε την ιδέα σου να την δεις σε ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο. Το όνειρο δικαιολογεί πολλά πράγματα πολύ εύκολα ενώ αν το έβαζες σε άλλο πλαίσιο, θα έπρεπε να βρεις άλλες λύσεις για στοιχεία της πλοκής. 2. ήταν πιο πολύ ως περίληψη ιδέας παρά σαν κανονική ιστορία. Μπορώ να φανταστώ την ιδέα αυτή να γίνεται ένα άκρως διασκεδαστικό κόμικ αλλά θέλει ανάπτυξη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted July 2 Share Posted July 2 Γενικότερα μιλώντας, βλέπω πως, στα λίγα κείμενά σου που έχω διαβάσει, έχεις πάντα ωραίες ιδέες και βγάζεις και ένα αρκετά ανατρεπτικό χιούμορ. Κάτι που έκανες και σε αυτό το κείμενο. Αυτο που θα σου πρότεινα να κάνεις, αν δεν το κάνεις ήδη, είναι να ψάξεις λίγο πάνω στο τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις με το γράψιμο. Είτε αυτό έχει να κάνει με στοιχεία δομής, γλώσσας, τεχνικής, πλοκής κ.λπ. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό που έγραψες, κάθε άλλο. Βγάζει μια, ας πούμε, ειρωνία, που, ακόμα και αν δεν ήταν σκόπιμη, δεν παύει να λειτουργεί κάπως αφοπλιστικά, και που προσωπικά με έκανε να σκέφτομαι κατά την ανάγνωση αν το κείμενο είναι πραγματικά απλοϊκό ή αν εγώ είμαι τελικά πραγματικά ηλίθιος (με το καθόλου αναμενόμενο τέλος που έδωσες, μάλλον το δεύτερο μου φάνηκε πιο πιθανό.) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B MOVIES Posted July 3 Author Share Posted July 3 Ευχαριστω παιδια για τα σχολια, ηθελα να πω καταρχην οτι σε σχεση με το γραψιμο δεν προσπαθω και πολυ να παρουσιαζω μια ιστορια ας πουμε ολοκληρωμενη με βαση αυτο που κανουν αλλοι συγγραφεις, δηλαδη ενας μουσικος γραφει ενα τραγουδι και προσπαθει οσο γινετε να το φτιαξει ωστε να ακουγετε σωστα αρμονικα και να ειναι καπως συμμαζεμενο, το ιδιο και ενας ζωγραφος, εγω με αυτα τα κειμενα, αν και τα επεξεργαζομαι αυτο ειναι αληθεια, δεν προσπαθω και πολυ να τους δωσω μια φορμα, δηλαδη να ειναι ολοκληρωμενα, ισως γιατι δεν ειμαι συγγραφεας αν και θα ηθελα να ημουν, γιατι ο συγγραφεας δεν ειναι μονο η ιδεα και το γραψιμο ειναι και αλλα πραγματα,ισως η τεμπελια μου ισως η ανωριμοτητα μου δεν ξερω, εχω διαβασει παντως αρκετα βιβλια και τρομου και ΕΦ, περισσοτερο ολοκληρωμενος σαν καλλιτεχνης ειμαι στα κομικς που σχεδιαζω εκει με ενδιαφερουν πολλα πραγματα, αυτο που με νοιαζει σε μια ιστορια που γραφω ειναι η ατμοσφαιρα που εκπεμπει και ποσο σε ταξιδευει εκτος πραγματικοτητας, πιστευω οτι σε σχεση με το γραψιμο δεν ειμαι συγγραφεας απλως τα κειμενα μου ειναι ενα ταξιδι εκτος πραγματικοτητας!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted July 6 Share Posted July 6 Εγώ σκέφτηκα ότι ήταν σημειώσεις ιστορίας, ότι δηλαδή είδες όντως κάποιο όνειρο και κράτησες σημειώσεις για να μην το ξεχάσεις και να το δουλέψεις κάποια στιγμή. Ίσως αν κάποτε νιώσεις πιο δημουργικός να προσπαθήσεις να το ολοκληρώσεις, βλέπω ότι ασχολείσαι με κόμικς, εννοείς σχέδιο ή συγγραφή; Ή μόνο διαβάζεις; Νομίζω ότι αν αρχίσεις να σκέπτεσαι τις ιστορίες σου με αρχή -μέση -τέλος, χαρακτήρες, ζητούμενα των χαρακτήρων και ζητούμενα δικά σου -δηλαδή, τι είδους ιστορία θέλεις να γράψεις, τι θέλεις να πεις- θα μπορέσεις να αποδώσεις ίσως καλύτερα τις ιδέες σου. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B MOVIES Posted July 6 Author Share Posted July 6 Να εισαι καλα Ειρηνη, στα κομικς και σχεδιαζω και γραφω το σεναριο, αλλα ξερεις τι γινετε, οταν γραφω κατι για τα κομικς στην μεση πεφτει και το σχεδιο οποτε αυτα μαζι πρεπει να τα ταιριαξω, ασε που μαζι με το στορυμπορντ ερχονται και οι διαλογοι, καταλαβαινεις, τα κομικς ειναι μια συνθετη διαδικασια, ναι μεν εχουν αρχη μεση και τελος αλλα εγω το συστημα μου ειναι να τα δουλευω ολα μαζι, λιγο εδω λιγο εκει και στο τελος κανω την μιξη, κατι σαν μουσικο κομματι. Ξερεις γιατι στα λεω, ειμαι της αποψης οτι ο συγγραφεας πρεπει να εχει εμπειριες, ειναι κατι σαν χρονοταξιδιωτης, υπαρχει μεσα του η πραγματικοτητα αλλα και μια αλλη διασταση! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted July 6 Share Posted July 6 30 minutes ago, B MOVIES said: Να εισαι καλα Ειρηνη, στα κομικς και σχεδιαζω και γραφω το σεναριο, αλλα ξερεις τι γινετε, οταν γραφω κατι για τα κομικς στην μεση πεφτει και το σχεδιο οποτε αυτα μαζι πρεπει να τα ταιριαξω, ασε που μαζι με το στορυμπορντ ερχονται και οι διαλογοι, καταλαβαινεις, τα κομικς ειναι μια συνθετη διαδικασια, ναι μεν εχουν αρχη μεση και τελος αλλα εγω το συστημα μου ειναι να τα δουλευω ολα μαζι, λιγο εδω λιγο εκει και στο τελος κανω την μιξη, κατι σαν μουσικο κομματι. Ξερεις γιατι στα λεω, ειμαι της αποψης οτι ο συγγραφεας πρεπει να εχει εμπειριες, ειναι κατι σαν χρονοταξιδιωτης, υπαρχει μεσα του η πραγματικοτητα αλλα και μια αλλη διασταση! Σε περιμένουμε από Σεπτέμβρη στα μαθήματα δημιουργικής γραφής του φόρουμ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts