Jump to content
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Νικήτρια ιστορία στο Εικόνα κι επί τόπου #20.
Λόγω ισοβαθμίας μοιράζεται την 1η θέση με την ιστορία του South of Heaven με τίτλο Ο.Γ.Β. ή Το Δώρο της Δανάης και την ιστορία της Ιρμάντα με τίτλο Bad Trip.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Nick V.
Είδος: χμ.. dark, post-apocalyptic horror, scifi, κάτι τέτοιο
Βία; Ναι
Σεξ; έμεινα σε ό,τι ήταν απαραίτητο για να κινηθεί η ιστορία
Αριθμός Λέξεων: 6.840
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια:  Για το συγγραφική παιχνίδι, Εικόνα κι επιτόπου #20

Τα Παράσιτα.pdf

• Like 4
  • Thanks 1

Το διαβασα και ειναι πολυ καλο, απο τεχνητης αποψεως εχει απλη γλωσσα ειναι δηλαδη καλογραμμενο και εχει και καλη ροη. Λιγο προς το τελος μπερδευτηκα αλλα το βρηκα το νοημα, επεισις βγαζει και κοινωνικους προβληματισμους, το μελλον του ανθρωπου, ο πλανητης, η τεχνολογια, η θρησκεια!! εχει δουλευτει και η αποψη μου ειναι οτι τον πηρε τον χρονο του, δηλαδη αναπτυχθηκε σε σωστο χρονο, αλλα αν ο συγγραφεας αποφασισει με αυτον τον σκελετο να γραψει κατι μεγαλυτερο πιστευω θα ταιριαζε, αλλα βεβαια παντα με αυτην την ατμοσφαιρα. Αυτα.😀

• Thanks 1

Πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα, φοβερές ανατροπές, ωραία φαντασία, δυνατό τέλος. Η πλοκή δεν έπαυε σε κάθε στροφή της να παρουσιάζει μια καινούριε έκπληξη και για να πω την αλήθεια μου μαύρισα λίγο σαν το άγγελο με αυτά τα μετά-αποκαλυπτικά μακάβρια, σφίχτηκε ο στομάχης μαου σαν να μου έβαλες εκείνη τη βελόνα. Μου άρεσε πολύ.

Ίσως ένα χτενισματάκι ήθελε, γλωσσικό - επιμέλειας, αλλά είναι απλά μικρές λεπτομέρειες.

• Like 1
  • Thanks 1

Posted (edited)

Πλοκή: Μου άρεσε η ιστορία, μου άρεσαν όλες οι ιδέες που περιείχε, πώς έπιασες την εικόνα και την τήρησες και παράλληλα άνοιξες το σύμπαν σου σε τόσα πολλά πράγματα. Μου θύμισε λίγο anime, δεν ξέρω, ίσως Evangelion. Αν όχι να ξέρεις τέτοιες ιστορίες έχουν μεγάλη πέραση σε manga, anime etc. Οι ανατροπές σου επίσης επιτυχημένες. Ότι η ηρωίδα ήταν cyborg ειλικρινά, δεν το περίμενα. Αναρωτιέμαι αν ήταν και η γάτα. Στο τέλος γίνεται κάτι σαν Λίλιθ; Εύα, εντάξει, προφανώς η μητέρα μίας νέας ανθρωπότητας, αλλά η Λίλιθ είχε μαύρα φτερά και νομίζω έχει γάτες. Αλλά μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό. Επίσης τα παράσιτα είναι όλη η ανθρωπότητα, ενώ στην αρχή υποθέτουμε ότι είναι ραδιοφωνικά παράσιτα. Έξυπνο και αυτό. Επίσης: σε μία τέτοια δυστοπία θα ήταν ίσως ασφαλέστερο να μείνει κανείς στον ψηλότερο όροφο μιας έρημης πολυκατοικίας, όχι στο ισόγειο. Και το σχέδιο να τη στέλνουν στον κόσμο για να συλλέγει σπέρμα είναι ίσως λίγο αντιπρακτικό. Θα μπορούσαν να την καταστρέψουν, όπως σχεδόν το έκαναν. Δεν θα βόλευε να στείλουν μερικούς φτερωτούς να απαγάγουν σπερματοδότες και μετά να τους επιστρέφουν / ξεφορτώνονται; Το σχέδιο με το θηλυκό cyborg είναι πολύ παρακινδυνευμένο. Επίσης δεν ξέρουν οι άντρες, χορτοφάγοι ή κανίβαλοι, πως στη γη δεν υπάρχουν πλέον γυναίκες; Δεν την ρωτάει κανείς, πώς ξέμεινες εσύ, που βρέθηκες, πώς γλύτωσες τον πόλεμο κ.λπ.;

Χαρακτήρες: Δείχνουν ελαφρώς αλλόκοτοι, κυρίως η ηρωίδα. Αυτό δικαιολογείται βέβαια επειδή δεν είναι άνθρωπος και ο κόσμος δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον φυσιολογικό κόσμο.

Περιγραφές / Κοσμοπλασία: Όλα καλά εδώ. Ίσως υπερβολικές οι λεπτομέρειες στο σεξ με τον ωραίο ψήστη. Γενικά η σκηνή αυτή ήταν κάπως εκτεταμένη. Ίσως βέβαια ήθελες να δείξεις ότι αυτή ήταν προγραμματισμένη να θέλει πολύ σεξ, για να μαζέψει πολύ σπέρμα. Οπότε με κάποιον τρόπο θα μπορούσες να[em1]  το δώσεις ίσως προς το τέλος, ότι αυτή, κατανοώντας τον εαυτό της, καταλήγει στο γιατί ένιωθε τελικά, τόσο ερεθισμένη και διαθέσιμη.

Διάλογοι: Καλοί. Και στο σημείο όπου οι χορτοφάγοι δηλώνουν τη θέση τους, ακόμη πιο καλοί.

Τίτλος: Πολύ επιτυχημένος και με διπλή σημασία.

Διεκπεραίωση: Είσαι ακριβώς στο θέμα της εικόνας και το απλώνεις πολύ καλά. Περιέχεις ηθική, υπαρξισμό, θρησκευτική φιλοσοφία, πολλά πράγματα. Αφού το έφτασες εκεί πιάσε το για νουβέλα. Έχω την αίσθηση πως αυτό περίπου σου γράφω σε κάθε σχολιασμό μου.

*Εννοείται ψήφος*  

Καλή επιτυχία στο παιχνίδι!

Edited by Ιρμάντα
  • Like 2
  • Thanks 1

Τίτλος: μου τράβηξε την προσοχή 

Πλοκή : μεγάλη ανατροπή. Δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου. Οκ στο τέλος, σαν πρακτικό άτομο που είμαι αναρωτήθηκα αν θα ήταν πιο αποδοτικό να απαγάγουν μερικούς άντρες και να τους έχουν χαρέμι στο Αιθέριο. Μου δούλεψε όμως κι έτσι. Έδειχνε πόσο σαδιστική είχε καταλήξει η ανθρωπότητα. Πρόσθεσε στην πρωτότυπη κοσμοπλασια.

Χαρακτήρες Μέχρι να μάθω τη φύση της ηρωίδας κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς της μου φαίνονταν περίεργα. Μετά από την αποκάλυψη τα ξαναφερνα στο νου μου κι έβγαζαν νόημα. Ενδιαφέρον. 

Κοσμοπλασια: πρωτότυπη κοσμοπλασια. Ωραίο στοιχείο η γάτα, ο διαχωρισμός των δύο φύλων. 

• Like 1
  • Thanks 1

• Φάντασμα featured this topic