Spyrex Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago Russell Earl Banks (March 28, 1940 – January 8, 2023) was an American writer of fiction and poetry. His novels are known for "detailed accounts of domestic strife and the daily struggles of ordinary often-marginalized characters". He drew from his own childhood in the working class, but also from the larger world, such as his years in Jamaica. His novels often reflect "moral themes and personal relationships". Wikipedia. Διάβασα το Oh, Canada. Το βιβλίο έχει κάποιο ενδιαφέρον και θεωρώ πολύ καλή κίνηση των εκδόσεων Πόλις να το μεταφράσουν. Ένας διάσημος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ ονόματι Λέοναρντ Φάιφ αποφασίζει στο τέλος της ζωής του (έχει καρκίνο) να αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του κι ελπίζει με τον τρόπο αυτό να εξιλεωθεί για τις όποιες αμαρτίες του, τις οποίες δεν ξέρει ούτε ο κόσμος που τον λατρεύει αλλά ούτε η γυναίκα του. Αν και μου άρεσε, στο τέλος μου έμεινε μία αίσθηση, πως, μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα. Περίμενα περισσότερα για τον πόλεμο στο Βιετνάμ και για τις καναδικές εταιρίες που υποτίθεται ότι ξεσκέπασε ο σκηνοθέτης, οι οποίες έκαναν πειράματα με χημικά που θα στέλνονταν υπέρ της Αμερικής στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Αυτό που θα μου μείνει στο μυαλό πάντως, ήταν εκεί που περιγράφει την κατάταξή του στο στρατό, και τις προσπάθειές του να βγει Ι-5 ώστε να μην τον στείλουν στον πόλεμο. Δέθηκα με τον πρωταγωνιστή σε αυτό το κεφάλαιο, ειδικά εφόσον επρόκειτο για έναν πόλεμο που σίγουρα δεν είναι αμυντικός/απελευθερωτικός. Απλά, περίμενα κάποια κορύφωση, η οποία δεν έρχεται. Το βιβλίο εστιάζει στις προσωπικές περιπέτειες του σκηνοθέτη και τις αμαρτίες του. Αν μη τι άλλο πάντως, ένα ενδιαφέρον βιβλίο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts