Nienna Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 (edited) Όχι νοσταλγία Κάποιες φορες το σκοτάδι πέφτει και σε τυλίγει - σου δίνει μια άισθηση ζεστής ανυπαρξίας, μια αίσθηση άπνοης ασφάλειας· το σκοτάδι έχει παλμό: ρυθμικό, γνώριμο... Άλλες πάλι φορές το σκοτάδι πέφτει και σε πνίγει - σου δίνει μια αίσθηση ασφυκτικής ανυπαρξίας, μια αίσθηση παγερού, αλλόκοτου φόβου· το σκοτάδι έχει θέληση: τρομακτικό, κυρίαρχο... ----- Είχα παραθέσει αυτό μου το ποίημα στο topic για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας το σκοτάδι, στο forum της φιλοσοφίας/ιστορίας. Το ανεβάζω κι εδώ. Είναι 2002-2003, δεν είναι κάτι νέο. Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Νέο ίσως δεν είναι αλλά είναι ένα όμορφο ποίημα. Βαθύ. Ειδικά όταν κάποιος έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με το σκοτάδι (και δεν εννοώ μόνο το σκοτάδι της νύχτας). Μ'άρεσαν ειδικά οι τελευταίοι στίχοι και στις δυο στροφές. το σκοτάδι έχει παλμό ρυθμικό... γνώριμο... και το σκοτάδι έχει θέληση τρομακτικό... κυρίαρχο... Τα έχω ζήσει αυτά κάποιες στιγμές. Και τις δυο καταστάσεις, γι'αυτό και ταυτίστηκα με το ποίημά σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Μ'αρέσει ως ποίημα, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι το έχω βιώσει για να ταυτιστώ μαζί του. Δυστηχώς δεν τα πάω καλά με το σκοτάδι. Αυτό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 3, 2005 Author Share Posted August 3, 2005 Σας ευχαριστώ και τους δύο θερμά. Dain, νομίζω πως καταλαβαίνεις αρκετά καλά το συναίσθημα. Deodonus, χαίρομαι που σου άρεσε ακόμα και χωρίς ταύτιση, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να σ' αρέσει ένα ποίημα χωρίς να ταυτίζεσαι. Συνήθως η ταύτιση είναι αυτή που δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 (edited) Είχα σχολιάσει αυτό το ποίημα και εξαφανίστηκε το post μου μήπως;;; Edited by Nienna: Όχι, δεν έσβησα κανένα σχόλιο, κανένα post. Μήπως απλά το είχες δει που το πόσταρα στη συζήτηση περί σκοταδιού; Edited August 15, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Darkness born in shadows Fears of -underneath- our bed nightmares But yet sometimes - yes Moans of pleasure in the Dark. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Άλλο ένα όμορφο ποίημα - ένα ταξίδι απ'την αβέβαιη σκοτεινή ηρεμία στην υποταγή στο σκοτεινό φόβο. Οι Μούσες, όπως πάντα, μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 24, 2005 Author Share Posted August 24, 2005 ... ακριβώς. Ακριβώς... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 (edited) Εκφραστικότατο ποιήμα. Η χρήση των στοίχων με τις παύλες μπροστά είναι το καλύτερο κομμάτι του. Σου δίνουν την αίσθηση φωνών που ακούγονται πάνω από την φωνή του/της ποιητή και σου ψιθυρίζουν στο αυτί σου. Η επανάληψεις στις δύο στροφές είναι ένα μεγάλο συν. Το ποιήμα αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που σου λέω τώρα στο msn για ενστικτώδη γνώση της ποίησης, που εσύ σίουρα κατέχεις. Edited August 26, 2005 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Έχει γνώριμο παλμό, αυτόν της καρδιάς του ανθρώπου όταν ξυπνάει από τον εφιάλτη. Μου άρεσε πολύ Nienna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Νιέννα, τούτο το ποίημα μου γεννά καινούριους στίχους, μ' εμπνέει, μου δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας. Ξέρω πως το σκοτάδι είναι συνώμυμο του φόβου, μα εδώ αρχίζω να καταλαβαίνω πως είναι και κάτι άλλο...Πραγματικά υπέροχο ποίημα, μικρό σχετικά, φιλοσοφικό, περιεκτικό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Lexis, πραγματικά σε ευχαριστώ, είναι σημαντικό για μένα αυτά που γράφω να δίνουν έμπνευση, είναι ο υψηλότερος στόχος... Θέλω να συγκινούν, να αγγίζουν, και αν γίνεται να εμπνέουν... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Πολύ όμορφο και βαθύ ποιήμα...Χρησιμοποιεί σαν θέμα το σκοτάδι, και σαν τίτλο "όχι νοσταλγία". Αυτό σε κάνει να σκεφτείς πολύ. Επίσης έχει και πολλές προεκτάσεις, γιατί το σκοτάδι μπορεί να συμβολίζει οτιδήποτε έχει δύο πρόσωπα. Είναι ένα ποιήμα διαχρονικό και απόλυτο. μπράβο! Μ' αρέσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 3, 2005 Author Share Posted September 3, 2005 Σε ευχαριστώ πολύ Θρόγγε. Πραγματικά. Έγραψα αρκετά το καλοκαίρι όσο έλειπες, αλλά αυτό είναι παλιότερο ποίημα. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ειδικά το ότι το χαρακτήρισες διαχρονικό είναι... υπέροχο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts