Orpheus Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Τι να τα κάμω πια τα ποιήματα έτσι κενά που έχουν καταντήσει; κενά απ'την αρχή της ιστορίας τους, κενά... Άχρηστα θα έλεγε κανείς στην ανθρωπότητα, μα τι 'ναι δα και χρήσιμο; Τάχα αυτές οι μηχανές, πελώριες κι αχανείς, αυτές οι απύθμενες κοσμοθεωρίες, τα χρωματιστά καπέλα στα μαγαζιά, οι ανούσιες κραυγές αγωνίας αδιάφορης... όλ' αυτά είναι χρηστικά, έχουνε νόημα στον περίεργο τούτο κόσμο; Όχι, τίποτε δεν είναι χρήσιμο στον κόσμο, αν δεν είναι δυο γραμμές γραμμένες με το αίμα, την ψυχή του ποιητή. ~ Απλώς ένα ποίημα... Μόλις τώρα το έγραψα, εμπνευσμένος απ'τον τίτλο και τα σχόλια στον Ποιητή του Nihilio. (τώρα θα πρωτοδιαβάσω το ποίημα...! ) Aπ'ότι φαίνεται, η πολλή ποιητική αδράνεια εκτονώνεται κάποια στιγμή και χωρίς να βρει κάποιον ιδιαίτερο λόγο. () Ο υπότιτλος γράφει "αισιοδοξία εκφρασμένη μέσα απ'το σκοτάδι" (>>λατινικό λεξικό) ~~ Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Μου θύμισες τον Wilde: "Κάθε Τέχνη είναι άχρηστη." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 (edited) Έχεις επιρρεαστεί λίγο από Deodonus ή μου φαίνεται; Ωραίο, μ'αρέσει. ΝΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ!! Τόσο περίεργο είναι πια να μ'αρέσει και μένα κάτι;! Γνώμη μου ότι μπορεί να "ανοίξει" και να "ξεδιπλωθεί" και άλλο. Ωραίο, με φιλοσοφικό νόημα (η επιρροές που λέγαμε...) και καλό "χώσιμο". Keep going this way. Amicus tuus carus, Deodonus. Edited August 6, 2005 by Deodonus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted August 6, 2005 Author Share Posted August 6, 2005 Ναι, Βάρδε, έγραψα το ποίημα και μετά πήγα στο τοπίκιό σου (ή μήπως στο βλόγ σου;) και έπαθα σοκ! Ντεζαβύ! Δαίμονες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Μα... δεν είναι η ζωή αρκετός λόγος; Είναι όμορφο, πολύ όμορφο. Ιδιαίτερα το τέλος. Έχεις αλήθεια παρατηρήσει πως στα ποιήματα που βρίσκεις (πολύ) όμορφα κάτι συμβαίνει στο τέλος...; Το ήξερα πως είχε αφορμή τον Ποιητή όταν το διάβαζα, ήταν προφανές, και μ' έφερε εδώ το θέμα του Deodonus, ακόμα πιο προφανές... Έχεις πάντως δίκιο. Αν δεις την απάντηση μου στον Θοδωρή θα καταλάβεις, το λέω απλά κοιτώντας λιγαααάκι πιο απο πάνω... Σου έχω πει να μη σταματήσεις να γράφεις ποτέ έ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts