Spyrex Posted September 4 Share Posted September 4 Ο Ζοζέ (Ιωσήφ) ντε Σόζα Σαραμάγκου (πορτογαλικά: José de Sousa Saramago, 23 Ιουνίου 1919 - 18 Ιουνίου 2010), ήταν Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα έργα του, μερικά από τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αλληγορικά, γενικά παρουσιάζουν ανατρεπτικές όψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο Σαραμάγκου κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998. Ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο για την Προάσπιση του Πολιτισμού (Λισαβόνα, 1992) μαζί με τον Αρμίντο Φρέιτας-Μαγκαλιάες και άλλους. Ζούσε στο νησί Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας. Από wikipedia. Διάβασα λοιπόν το Κάιν του εν λόγω συγγραφέα. Πολύ ιδιαίτερο το στυλ γραφής του Σαραμάγκο, που εμένα όμως μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε πάρα πολύ και η ίδια η ιστορία και η οπτική του συγγραφέα για όλα αυτά τα συμβάντα που περιλαμβάνουν τον Κάιν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να διαβάζω αυτόν τον χαρισματικό Πορτογάλο συγγραφέα. Έχω πολλά να μάθω. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts