gothicbutterfly Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 ...when moonlight shines over my dreams,here comes the inspiration.... Ψυθηρο ψυχης Στο χαος ουρλιαχτα καθομαι και σε κοιτω χαμμενη ατελειωτα στο ονειρο σε αναζητω. Κοιτοντας τη θαλασσα στη προβολη του μυαλου μου με τα συννεφα παρεα τον Ηλιο να πλησιαζω ολος ο κοσμος μεταφερεται στην οθονη των ονειρων μου. Ακουγεται σαν οι αγγελοι να φωναζουν το ονομα σου και τωρα σε ψαχνω σε παραδεισους μακρινους νοσταλγοντας τον κοσμο σου και το βλεμμα της ψυχης σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 Εχω την εντύπωση πως γράφεις ολα σου τα ποιήματα (όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής) για κάποιο συγκεριμένο πρόσωπο με βάση τον έρωτα...(Μην βαράς μπορεί να κάνω και λαθος!) Αυτό δεν είναι κακό, γιατί ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη που συνήθως δίνει μεγάλη έμπνευση. Αλλά μαζί μας εγκλωβίζει γιατί γράφουμε μόνο με βάση αυτόν και ξεχνάμε όλα τα άλλα που υπάρχουν στην ζωή. Είναι σαν να αυτοαναιρούμε τον έρωτα μας με τον έρωτα μας, με την λογική πως στην ζωή όλα είναι έρωτας! Για το ποίημα... πες με κολημένη αλλά θα προτιμούσα να αλλαζες τον τίτλο γιατί μου θυμίζει εκείνη την σειρά του μανουσάκη με τους τσιγγάνους και τον μπαιλαμό και φρικαρω ελαφρώς με τις σειρές του μανουσάκη, αλλα αυτό ειναι ψυχολογικό μου κόλημα το ξέρω! Έχει μερικά πολύ όμορφα σημεία που μου άρεσαν π.χ. "Κοιτοντας τη θαλασσα στη προβολη του μυαλου μου" και "και τωρα σε ψαχνω σε παραδεισους μακρινους νοσταλγοντας τον κοσμο σου και το βλεμμα της ψυχης σου." Αλλά στα υπόλοιπα μου φαίνεται χωρίς ένα συγκεριμένο νόημα, όσο περισσότερο βασισμένο σε μια στιγμή, σε ενα δευτερόλεπτο που παραμένει παγωμένο και στατικό και κάπως, ας μου επιτραπεί, νεκρό... Περισσότερο απο όλα πάντως, μου άρεσε το σχόλιο απο πανω στα αγγλικά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted August 16, 2005 Author Share Posted August 16, 2005 Εχω την εντύπωση πως γράφεις ολα σου τα ποιήματα (όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής) για κάποιο συγκεριμένο πρόσωπο με βάση τον έρωτα.. Ισως εχεις δικαιο... Οχι ολα.Αλλα τα τρια τελευταια ποιηματα που ποσταρα,και τα οποια σχολιασες,γραφτηκαν απανωτα το ιδιο βραδυ,ή μαλον πρωι,και γι'αυτο εχουν την ιδια ατμοσφαιρα,περιπου... Μη μου λες Μανουσακη και παθω τπτ...μη μου το κανεις αυτο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabrathan Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 (edited) Συμφωώ με το Laas στα σημεία που είχαν ενδιαφέρον και σε αυτά που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο πρωτότπο. Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω λιγότερα κείμενα/ποιήματα με θέμα το ρομάντζο να περιέχουν τις λέξεις κλισέ "άγγελος", "όνειρο", "ψυχή". Ακούγεται ίσως λίγο παράδοξο, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να βρεις πιο προσωπικούς και ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς για όλες αυτές τις καταστάσεις. Edited August 16, 2005 by Sabrathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Υπήρχαν ένα σωρό ακόμα σχόλια σε αυτό εδώ το topic. Μέσα σε αυτά ήταν και η δική μου κριτική, δεν νομίζω πως κάνω λάθος. Τι έγινε; Γιατί εξαφανίστηκαν; Τα έφαγε η μαρμάγκα; Και όλα αυτά χωρίς να το ξέρω εγώ που υποτίθεται πως είμαι mod αυτού του μέρους; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Μου άρεσε ο τίτλος (αν και ναι θύμηζε Μανουσάκη) Επίσης το ποίημα είναι γλυκούλι .. ερωτικό, τί άλλο !!! Πάντος η Πεταλούδα μας έχει γράψει κι άλλα πολύ καλά, γι άλλα θέματα !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Ομορφούλι, αν και πηγαίνει λίγο πίσω την άνοδική πορεία που είχες τώρα τελευταία. Προσωπικά μου φάνηκε άρυθμο, δε μου δημιουργούσε την ανάγκη να το διαβάσω, με κρατούσε εκτός του. Έχει μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες αλλά ως εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted October 10, 2005 Author Share Posted October 10, 2005 Ομορφούλι, αν και πηγαίνει λίγο πίσω την άνοδική πορεία που είχες τώρα τελευταία. . Μα αυτό είναι από το καλοκαίρι (9 Αυγούστου).... Nienna, την ίδια απορία έχω κι εγώ... Γιατί το ξαναφέρατε στο προσκήνιο? Κάποιος να μας διαφωτήσει?.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raistlin Majere Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Όχι κάτι φοβερό κατά την γνώμη μου. Όπως είπε και ο Nihilio με αφήνει εκτός του και δεν μου δημιουργεί την ανάγκη να συνεχίσω να το διαβάζω. Αδιάφορο σε γενικές γραμμές... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts