lexis Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Σουρεαλιστικό Η ζωή ‘ναι για κάποια κίνηση που στο τέλος μετανιώσαμε να την κάνουμε. Ναι. Γιατί τότε… Ίσως η θύμηση. Ναι… Πεθαίνω κι υπάρχω. Ζω το φως μου. Παραδόπιστος. Κάστρα βλέπω. Συντέλεια του κόσμου, παλιά ιπποτικά μυθιστορήματα που ζουν ρομαντισμό. Χρυσός ο λόγος μα δε υπάρχει κατόπιν. Καπνό λούζεται του κόσμου η όραση. Σ’ αγαπώ γρια μου. Πιστεύω σε πράγματ’ ανθρώπινα` ταπεινά και καίρια. Πορείες... Στοιχειά… Κόκκινο κρασί μας ζώνει στού ντεφιού το ξενύχτι. Λάμια ζει στο τραπέζι μας. ------------------------------------------------------------------------ Λιβάδι’ ακατονόμαστα` πράσινα, που τον έρωτα τάζουν σιγά. Δεσποτικός κόσμος -πολλές φορές- σκαρτεύει. Ζω και γράφω στίχους. Κουασιμόδος είμαι. Ζω για τη ζωή. Κι ας ξέρω την ασκήμια μου. Αναρχία ζω του κόσμου που δε καταλαβαίνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 (edited) Μερικά κομμάτια είναι πολύ ενδιαφέροντα και έχουν και νόημα! Αλλά υπάρχει πάντα ένα αλλά.... μερικά άλλα κομμάτια είναι τόσο... τόσο... Δεν έχει νόημα να κάνω αναφοράς τους, μιας και αναφέρεις και στον τίτλο πως έχουμε να κάνουμε με ένα σουρεαλιστικό ποίημα που όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα απο απλα αυτό. Keep on writing πάντως έχεις νομίζω να πεις πολλά ;) Edited August 13, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 συγνωμη εκανα μια πολυ ανθρωπινη κριτικη-ερωτηση. ποιος με λογοκρινει? τι αηδιες ειναι αυτες? ημουν προσβλητικος? ημουν αγενης? ξαναρωταω τον χρηστη λεξις... τι ειναι αυτο που εγραψες? γιατι δε γραφεις κανονικα? τι σημαινει αυτο? τι θες να πεις? και προς τον λογοκριτη μου: γιατι οταν ενας χρηστης γραφει κατι που εγω δεν καταλαβαινω (και πολλοι αλλοι επισης φανταζομαι) ΔΕΝ το θεωρειτε σπαμ... κι οταν εγω προσπαθω να καταλαβω τι δουλεια εχει ενα "ποιημα", χωρις νοημα, συνοχη, και κατα τη γνωμη μου "καλλιτεχνικη αξια", λογοκρινομαι???? οταν καποιος ποσταρει σε ενα φορουμ κατι για να το δουν ολοι , πρεπει να δεχθει οποιδηποτε κριτικη. εχει καθε δικαιωμα να απαντησει και να μου εξηγησει και στο κατω κατω βρε αδερφε, μπορει να καταλαβω κι εγω κατι... αλλιως μπορει να φτιαξει ενα σαιτ στο angelfire που ειναι και τσαμπα και να γραφει οτι "αυτοματο" θελει χωρις να ρωταει κανεις τιποτα! θελω να μαθω ενα καλο λογο για τον οποιο λογοκριθηκα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabrathan Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 (edited) Δεν μπορώ να βγάλω κάποιο νόημα πέρα απο το ότι η ζωή είναι τελικά κάτι που ίσως δεν είναι σημαντικό αλλά παρ'όλα αυτά (την ασχήμια της?) το ζουμε. Οι αναφορές σου στον ρομαντισμό, στην απειλή ανάμεσά μας και στην αγάπη που (μαλλον) επιμένει να υπάρχει φαίνονται να μην δένουν με κανέναν τρόπο μεταξύ τους. Προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαιτέρως, ούτε ο τίτλος του με έκανε να καταλάβω κάποια συσχέτηση αλλα απο τεχνική άποψη και λυρική αξία, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Edited August 13, 2005 by Sabrathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Ε? Έχασα κάτι?? Προφανώς συνέβη κάτι περιέργο ymeo? Τι κάποιος έσβησε ένα post σου?? Ας μας διαφωτίσει κάποιος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted August 15, 2005 Author Share Posted August 15, 2005 Το ποίημα αυτό γράφτηκε πρίν απο πολλά χρόνια και το είχα ξεχασμένο. Είπα να το ποστάρω για να δώ ποιά η αξία του. Χαίρομαι πάντως για την κριτική που μου κάνετε και συμφωνώ μαζί σας. Απλώς ήθελα να κάνω ένα τέστ για να δώ πως έγραφα τότε. Το ποίημα θα παραμείνει ξεχασμένο κι ίσως σχιστεί αυτοστιγμεί. Σας ευχαριστώ για την κριτική σας. Θα απανέλθω με τα γνωστά ποιήματα μου.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 (edited) Είναι φοβερό λάθος να σκίζεις παλιά ποιήματα, γενικά να πετάς ποιήματα. Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν πια, ή αν δε σου άρεζαν ακόμα και τότε, έχουν την αξία τους. Είναι ένα από τα σκαλιά που σε έφεραν εδώ που είσαι τώρα. Μην το σκίσεις. Αυτά από μένα. Όσο για το ποίημα το ίδιο δεν μου φάνηκε τόσο κακό όσο φάνηκε στους άλλους. Ίσα ίσα έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα δίστιχα. Έχω κατά καιρούς γράψει κι εγώ καθαρά συνειρμικά. Κάποιες φορές βγαίνει σε καλό, κάποιες άλλες όχι. Τέλος πάντων, αν είναι δυνατόν να σκίζεις όλα όσα δεν σου αρέσουν ή όλα όσα λαμβάνουν άσχημες κριτικές! Πόσο μάλλον όσα δεν λαμβάνουν καν κριτικές! Επαναλαμβάνω: Μην το σκίσεις! Edited August 15, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Επιμένω ότι είναι φρικό να καταστρέφεις το αρχείο σου-κάθετί έχει τη θέση του - να το κοιτάς μετά από κάποια χρόνια να συνειδητοποιείς, να θυμάσαι. Άλλωστε, όπως λένε οι VNV Nation... THE STRENGTH OF OUR FUTURE LIES IN OUR PAST Το ποίημα είναι ενδιαφέρον σε κάμποσα σημεία - η ελεύθερη γραφή, στο κάτω κάτω, είναι πολύ ύπουλη και την φέρνει στο συγγραφέα από εκεί που δεν το περιμένι (και εμένα μού έχει παίξει άσχημα παιχνίδια). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 kapoi shmia mou aresan arketa Η ζωή ‘ναι για κάποια κίνηση που στο τέλοςμετανιώσαμε να την κάνουμε. Ναι. Γιατί τότε… Ίσως η θύμηση. Ναι… Πεθαίνω κι υπάρχω. Ζω το φως μου epishs Ζω για τη ζωή. Κι ας ξέρωτην ασκήμια μου. Αναρχία ζω του κόσμου που δε καταλαβαίνω alla kapoia alla shmeia mou paraeinai akatalabistika.Isws ftaiw egw pou pote den katalaba toso son sourealismo... Alla,MHN SXIZEIS & MHN PETAS TIPOTA APO TIS DHMIOURGIES SOY!!! ymeo gamawa den katalaba oute egw ti enoouses kai ti akribws egine.Kapoios moderator please na to psa3ei kai na dialeukanei thn upo8esh.Alla malon auto pou 8a egine einai na sbhsthke kapio prohgoumeno post sou.Don't worry,pare3hghsh 8a egine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabrathan Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Please, go ahead kai skisto, an auto se kanei na noiwseis kalytera. Pantws, o monos pou isws tha to metaniwsei tha eisai esy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Κοίτα ένα κάφρο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 Νιέννα, δεν έχω σκίσει το ποίημα και σ' ευχαριστώ για την συμβουλή. Χάρη στην θεική σου επέμβαση, το ποίημα γλύτωσε τον κάλαθο των αχρήστων, Ήδη έχει μπεί στην φάση επανατοποθέτησης, κι επανεξέτασης ακριβώς γιατί θέλω να παιδεύω τον εαυτό μου. Ομολογώ, πάντως, πως μερικές στιγμές πηγαίας εμπνευσης, έιναι πιο αυτθεντικές κι από χίλιες επεξεργασίες....Σ' ευχαριστώ.Τα σχόλια σου πάντα εύστοχα, με βοηθούν να προσππαθήσω και πάλι Να 'σαι καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Και τώρα που τη γλύτωσε το παλιό χειρόγραφο, λέω να πω κι εγώ κάτι. Οκ, εντάξει δε μας άρεσε, δεν καταλάβαμε, δεν ενδιαφερθήκαμε καν να καταλάβουμε, δεν έχει σημασία....αλλά: "Καπνό λούζεται του κόσμου η όραση. Σ’ αγαπώ γρια μου." Τι να καταλάβουμε δηλαδή; τι είναι αυτό που θα έπρεπε να γίνει κατανοητό για να μας αρέσει; Δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη μυρουδιά που αναδύει; στη γεύση που αφήνει στα χείλη μας; Όχι δεν είναι το ωραιότερο πράγμα που έχω γευτεί ποτέ, όμως μυρίζει νεκρά τριαντάφυλλα δίπλα σε νεόχτιστη πολυκατοικία. Τουλάχιστον μυρίζει κάτι, είναι τόσα άλλα που δεν το κάνουν ούτε αυτό. Διαφωνώ κάθετα με τον τίτλο σου γιατί νομίζω πως δεν έχει τίποτα σουρεαλιστικό, απλώς έχουμε συνηθίσει να λέμε έτσι ό,τι δεν μπορούμε να πούμε κάπως αλλιώς, αλλά μόνο με αυτόν, όχι με τα συναισθήματα που απεικόνισες στο χαρτί σου. Πιστεύω πως με αρκετή δουλειά θα μπορούσε να γίνει κάτι καλό. Υ.Γ. Sorry που είμαι λίγο επιθετική, δεν έχω σκοπό να ενοχλήσω κανέναν, για αυτό και συνήθως δεν γράφω καθόλου όταν αγριέψω με κάτι, αυτή τη φορά όμως έπρεπε να το πω.....ααααχ ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts