Jump to content

ΓΥΜΝΙΑ, ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ B MOVIES

B MOVIES

Recommended Posts

• Roubiliana locked this topic
  • Roubiliana unlocked this topic

Καλή επιτυχία!

Spoiler

Πλοκή: Έξυπνη πλοκή, η οποία έχει και ταχύτητα. Είναι η ιστορία που με προκάλεσε να τη διαβάσω γρήγορα. Ήθελα να δω τί θα γίνει στη συνέχεια και τί θα σκαρφιστεί να κάνει ο αείμνηστος.

Χαρακτήρες: Δεν παίζονται και ο Γκουσγκούνης και ο παραγωγός του.

Περιγραφές / Κοσμοπλασία: Η περιγραφή είναι που κλέβει την παράσταση. Μεγάλη περίπτωση ο παραγωγός που βάζει απίστευτες τρικλοποδιές στον Κωνσταντίνο. Γέλασα με την καρδιά μου, να είσαι καλά!

Διάλογοι: Δυνατοί, όμως θεωρώ ότι καπελώνονται από την δυνατή περιγραφή. Θα μου άρεσε να διάβαζα τον θρυλικό εραστή είτε να ατακάρει τα κλασσικά του διαμάντια, είτε να επιχειρούσες δικούς σου αυτοσχεδιασμούς: «Μόνικα η πεπονόβυζι… Όταν κατέβασε το μαγιό της θαύμασα! Μάνα μου η χωρίστρα σου. Μαζί της είχε και την καρπουζόκολη Σουζάνα… Δεν άργησα να γεμίσω το μονόκανο. Κορίτσια! Φάγατε πρωινό; Σας το φέρνω!»

Τίτλος: Μια χαρά.

Διεκπεραίωση: Θρίαμβος το γράμμα/άρθρο που έστειλε στο περιοδικό. Σίγουρα όποιος το διαβάσει θα ενθουσιαστεί. Πολύ καλή προσπάθεια.

• Like 1

Spoiler

Στο παρεϊστικο περιβάλλον του sff το διήγημα σου έχει την πλακίτσα του (ειδικά τα χαστούκια), αλλά αν το εκθέσεις έξω από αυτό, θα σε φάνε τα λιοντάρια (θα σε κάνουν μια χαψιά και θα φτύσουν τα κοκκαλάκια σου).

Το έγραψες σχεδόν απνευστί, δεν το διάβασες ούτε μια φορά και το ανέβασες μέσα στον ενθουσιασμό σου. Πως το ξέρω;

Πρώτον, έχει ορθογραφικά λάθη. Πολλά παραπάνω από ένα. Ένα είναι στο όριο της παράβλεψης, στο δεύτερο οι περισσότεροι αναγνώστες πάνε παρακάτω, για τρία και παραπάνω δεν το συζητάμε. Λάθη που εντοπίζει οποιοσδήποτε διορθωτής κειμένου – που σημαίνει ότι δε μπήκες στον κόπο να κάνεις ούτε τον στοιχειώδη έλεγχο. Οι αναγνώστες ‘στραβώνουν’ με κάτι τέτοια.

Δεύτερον, είναι σα να είναι γραμμένο σε κινητό: δεν υπάρχουν παράγραφοι, ‘αναπνοές’ κλπ – καμία μορφική επεξεργασία.

Τρίτον, δεν υπάρχει αληθοφάνεια. Το κείμενο είναι μεν χιουμοριστικό, αλλά ο Γκουσγκούνης ήταν ένας επαγγελματίας και μια περσόνα – όχι ένας παρμορμητικός, ‘ό,τι να ’ναι’ έφηβος. Ακόμη κι αν σκοπός σου είναι να τον παρουσιάσεις ως τέτοιο, η έρευνα είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει κάποιο βάθος, κάτι πιο ‘ψαγμένο’ στο χαρακτήρα του.

Τέταρτον: υφολογική ασυνέπεια. Όχι κάτι φοβέρο - κάι εκφράσεις από εδώ κι από εκεί.

Μου άρεσε το τέλος του διηγήματος, το γκροτέσκο χιούμορ του – είναι μια ιδέα με προοπτική. Αλλά κατά τη γνώμη μου υπονομεύεται από όσα ανέφερα παραπάνω.

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό.

Καλή επιτυχία.

• Like 2

Καλησπέρα και από μένα 

Spoiler

Βρε παιδί μου τι να σου πω τώρα. 

Θα έλεγα πως συμφωνώ απόλυτα με τον Cyrano αλλά θα προσθέσω και ένα δύο ακόμη, πρώτον είναι βασικό, πίστεψέ με, είναι πολύ βασικό, να θυμάσαι ότι τρίτο ενικό το -ται γράφεται ΑΙ και δεύτερο πληθυντικό το -τε γράφεται Ε. Συγγνώμη ειλικρινά το ξέρω πως σε παίρνω από τα μούτρα αλλά μου έκανε μπαμ όσο το διάβαζα. 

Δεν ξέρω αν μπορώ να εκφράσω γνώμη στα πλαίσια της φόρμας σχολιασμού επειδή το διήγημά σου είναι πραγματικά ιδιαίτερο, θα το προσπαθήσω όμως. 

Πλοκή: γρήγορη ιστορία και διαβάζεται απνευστί. Δεν με κέρδισε η θεματολογία, δηλαδή γέλασα μεν αλλά δεν με παρέσυρε/ συγκίνησε / ταξίδεψε, you name it. 

Διάλογοι: δεν έχει ακριβώς διαλόγους αλλά ό,τι έχει, και γενικά το κάνεις αυτό, κινείται στα πλαίσια ενός σουρρεαλισμού κομιξάδικου. Είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιώ λάθος εδώ τη λέξη αλλά ελπίζω να κατάλαβες. 

Χαρακτήρες: ναι, Γκουσγκούνης. Γέλασα. Δεν με κέρδισε τόσο, κυρίως η διάδραση των προσώπων ήταν βρε παιδί μου πολύ πλασματική. Τέρμα χαρές ο ξενοδόχος που θα φιλοξενήσει μεγαλοπορνοπαραγωγούς, πάρε τα γυαλιά ο παραγωγός και μετά κάνει την πάπια, αλήθεια γιατί του έδωσε τα γυαλιά από το They Live;  Γιατί να του βάλει LSD; Υπάρχει λόγος πέρα από το να βρεις τρόπο να δημιουργηθούν τα ευτράπελα; Ήθελε να πειραματιστεί με κάτι, ήθελε να τον σαμποτάρει; Εννοώ έχεις μια νοοτροπία στα κείμενά σου just because reasons. Δεν μπορεί όμως να είναι πάντα έτσι. Κάποια πράγματα πρέπει να αιτιολογούνται. Είναι κομμάτι ενός σωστά δομημένου χαρακτήρα και μιας καλά κλιμακούμενης πλοκής το να υπάρχει κάποιο κίνητρο, κάποια αιτία για όσα συμβαίνουν.

Γλώσσα και περιγραφές: ό,τι θα περίμενε κανείς από καλλιτέχνες του είδους, δεν μπορώ να πω. Μας κάνεις να αναρωτιόμαστε πώς κέρδισες το ψωμί σου ίσαμε τώρα. 

Τίτλος: πρακτικά περιγράφεις την ιστορία. Που μάλλον αφήγηση θα το ονόμαζα και όχι ιστορία. Οπότε δεν έχω να πω κάτι εδώ. 

Διεκπεραίωση: Στα πλαίσια του διαγωνισμού και της θεματικής του είσαι μέσα, δηλαδή πιο γυμνό δεν έχει. Ουσιαστικά οι άνθρωποι έχουν επάγγελμα το να γδύνονται. Όμως μου δημιουργείς πάλι το αίσθημα ότι είναι παραίσθηση, όλο αυτό, κάτι δυσεξήγητο πάντως που δεν βγάζει ακριβώς κάπου. Γενικά απέφυγε την λύση ήταν όνειρο, ήταν παραίσθηση ή να τελειώνεις με ένα τρελό κυνηγητό φάση Benny Hill γιατί γίνεται λίγο φάρσα και δεν ξέρω αν το θέλεις αυτό. 

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!

Edited by Ιρμάντα
  • Like 1

Καλή επιτυχία

Δε θέλω να συμπληρώσω κάτι στα σχόλια των άλλων, απλά θα σου πρότεινα 1 να συνεχίσεις να γράφεις και 2 να δώσεις σημασία για αρχή στην εικόνα του κειμένου σου. Βάλε παραγράφους, πρόσεξε τα ορθογραφικά, βάλε τους διαλόγους σε εισαγωγικά, παίξε λίγο με τη γραμματοσειρά. Η εικόνα του κειμένου στη συγγραφή είναι ένα μεγάλο και βασικό βήμα. Όταν κατακτήσεις αυτό, τότε συζητάμε τα υπόλοιπα. (Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή που άκουσα κι εγώ  εδώ στο φόρουμ)

• Like 2

Spoiler

Η ιστορία σου μου άρεσε πολύ, ιδίως αυτή η ατμόσφαιρα ανεμελιάς και διασκέδασης όπου όλα, πολύ φυσικά, θα καταλήξουν σε μια Κάντιλακ, που σκάει μύτη την τελευταία στιγμή για να μας δείξει, πολύ σωστά, θα έλεγα, τον δρόμο τον σωστό.

Προσωπικά, όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι όλο και περισσότερο εικονοκλάστης. Δεν δίνω πια ιδιαίτερη σημασία στην εικόνα ενός κειμένου, ούτε στην ορθογραφία του, ούτε στην δομή του. Δίνω, όμως, σημασία στο αν θα με τσιγκλήσει να το διαβάσω. Το συγκεκριμένο με τσίγκλησε, βέβαια. Αν ποτέ το θελήσεις να επιμεληθείς τα κείμενά σου, νομίζω ότι δεν θα σου είναι και πολύ δύσκολο να το κάνεις. 

Edited by Nick V.

ΠΩΠΩ παιδια ευχαριστω για τα σχολια, ηταν ολα ενας χειμμαρος και πιστεψτε με μερικα απο αυτα θα τα ακολουθησω και στο επομενο διηγημα μου απο τεχνικης αποψεως θα ειναι καλυτερο(παραγραφοι, λαθοι και βεβαια ποιο πολυ ψαξιμο)! Μου αρεσε οτι εχετε μια αμφιλεγομενη αποψη για το διηγημα γιατι τιποτα δεν μπορει να ειναι τελειο ποσο μαλλον εγω που δεν ειμαι και συγγραφεας, σιγουρα ηθελε μεγαλυτερο απλωμα, ο Γκουσγκουνης να ειναι μια ποιο ευκολονητη περσονα και βεβαια ο παραγωγος γιατι τα εκανε ολα αυτα...τον σαμποταρισε δηλαδη, ισως γιατι οπως παντα ενας κοντινος μας φιλος μας σαμποταρει χωρις να το ξερουμε, γιατι LSD, ε ενταξει αυτο το ναρκωτικο θυμιζει τα Αμερικανικα μπι μουβις της δεκαετιας του 60, με τον Τζακ Νικολσον και τον Πητερ Φοντα, βλεπετε ταινια THE TRIP, και ολα αυτα ηθελα να τα δεσω με τον καλτ κινηματογραφο στην Ελλαδα την δεκαετια του 80!ειπε ο φιλος CYRANO οτι δεν το εχω δουλεψει αρκετα, οντως αλλα πιστευτε με το εχω δουλεψει, συνηθως τα μεσανυχτα γιατι τοτε καθομαι και γραφω, το κοιταζα απο εδω το κοιταζα απο εκει και βγηκε αυτο το αποτελεσμα!!!σας ευχαριστω ολους!!!

• Like 1
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

Καλή επιτυχία!

Spoiler

Τίτλος ταιριαστός και πετυχημένος 

Πλοκή: ωραία κ με συνοχή ως την εύρεση της Ορνελας. Θα είχε πλάκα αν η Ορνελα ήταν η γκαρσονα τελικά. Μετά κάπου χαθηκα. 

Χαρακτήρες: όπως πρέπει, πειστικοί. 

Κοσμοπλασία, έπιασε το πνεύμα της δεκαετίας.

• Like 2