Jump to content

Delusion betrayed

Sabrathan

Recommended Posts

Prophecy comes and tall tales go

white fields of iron loom ahead

Rings in my ears, irony's hoax

whether it'd work, or hearts would break

Is it a lie or truthful glare?

Awareness lingers on the edge

But you're the one who seeks to rise

Who flirts with death

With witless mirth

Going in circles, as if cursed

Your steps tread hollow, lost in the mist

Although your eyes are free to see

There's nothing there but endless pain

You are buried below, interred too deep

Compromise, take, conform, accept

Be all that you never felt like being

And in the end, trust in the world

Embrace it in coils of shallow graves

In the end, I find out, not very late...

..that this is you. So very you.

--

Με μερικές μικροαλλαγές.

Edited by Sabrathan

Κάτι συμβαίνει τελικά...

Μυστηριωδώς αυτό το ποίημα μου θυμίζει τρομερά εμένα, ή τουλάχιστον κάποια κομμάτια από μένα. Αν είναι αυτοβιογραφικό έχω να σου πω απλά κουράγιο και δύναμη.

Έχω διαβάσει πολύ λίγα πράγματα από σένα αλλά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα, θα χαρώ να διαβάσω κι άλλα. Έχεις ωραία γλώσσα/λέξεις. Επίσης αυτό το ποίημα έχει δυνατό τέλος, και το τέλος παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα ποίημα.

Συμφωνώ με την νιέννα πως έχεις ιδιαίτερο ύφος και γλώσσα. Είναι έτσι ξεχωριστό στιλ και αν και άλλα γραπτά σου είναι στο ίδιο ύφος, είναι και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο.

Δεν ξέρω αν ακουστεί κάπως γελοίο, αλλά βρίσκω το συγκεκριμένο ποίημα αρκετά αρρενωπό. Έχει μια σκληράδα στην έκφραση του, χωρίς να είναι σε στιλ γκοθικ ή επικ και δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω :blush:

Αρκετές λέξεις με μπέρδεψαν και θέλω να ρωτήσω, ελπίζοντας να μην φανώ πολύ άσχετη μόνο λίγο...

Ας πούμε loom είναι ο αργαλειός σωστά;

Και στο lie or truthful glare? Εννοείς λάμψη ή αγριοκοίταγμα;

"Who flirts with death

With witless mirth

Going in circles, as if cursed"

Αυτοί οι στίχοι μου άρεσαν πάρα πολύ! Τους βρίσκω ιδιαίτερα έξυπνους!

"Your steps tread hollow" Εδω βηματίζεις βαθουλωτά; Δεν κατάλαβα και πάλι...

"Compromise, take, conform, accept

Βe all that you never felt like being

And in the end, trust in the world

Embrace it in coils of shallow graves"

Στίχοι μεγάλης δύναμης κατά την γνώμη μου που βρήκα πολύ καλούς και δεν είμαι σίγουρη αλλα στο trust in the world δεν πρέπει να είναι trust the world?

Και το τέλος είναι καλό,πολύ καλό... Μου φάνηκε αυτη η απίστευτη απογοήτευση που όλοι μας έχουμε νιώσει όταν λέμε ναι τελικά αυτό είσαι,έτσι είσαι αυτό ποθ έκανες είναι τόσο πολύ εσύ...Είμαστε τόσο απογοητεύνοι δεν έχουμε κάτι άλλο

περισσότερο να πούμε. Είναι κάτι που όλοι μας έχουμε πει ή ακόμα χειρότερα μας έχουν πει, κάτι που όλοι μπορούν να νιώσουν πως είναι και να τους κάνει να νίωθουν απαίσια μετά.

Αφήνεις έντονη γεύση στο τέλος,κάτι να σκεφτεί ο άλλος και να αναρωτηθεί.

Πολύ καλό.

Να αρχίσω απο τα "steps/βήματα", το οποίο είναι αρκετά λάθος ως έκφραση, αλλα παρ'όλα αυτά επέμενα για κάποιο λόγο να το αφήσω έτσι. Σημαίνει οτι τα βήματα του/της "περπατάνε/tread" "κούφια/hollow". Προφανώς η λύση είναι "ακούγονται/sound" στην θέση του tread.

*ανασηκώνει τους ώμους του*

"Δεν ξέρω αν ακουστεί κάπως γελοίο, αλλά βρίσκω το συγκεκριμένο ποίημα αρκετά αρρενωπό. Έχει μια σκληράδα στην έκφραση του, χωρίς να είναι σε στιλ γκοθικ ή επικ και δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω."

Ναι. Το έθεσες αρκετά κοντά σε αυτό που πιστεύω και εγώ. Πρόκειται για ένα άτομο που χωρίς να κατηγορεί, λέει στα ίσια σε κάποιο άλλο άτομο την αλήθεια για την "χαμένη" κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όμως δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό: Από τον τόνο και την σκληράδα, την αμεσότητα που έχουν τα λόγια του, νομίζω πως φαίνεται ότι ο ίδιος επηρεάζεται περισσότερο απ'όσο παραδέχεται. Είναι μπλεγμένος και ο ίδιος. Δεν είναι συναισθματικά αποστασιοποιημένος.

"Ας πούμε loom είναι ο αργαλειός σωστά;

Και στο lie or truthful glare? Εννοείς λάμψη ή αγριοκοίταγμα; "

Χεχε. Ναι, loom είναι ο αργαλειός αλλά επίσης ως ρήμα σημαίνει "come into view/appear in a threatening/vague/distortd/massive form". Το glare μπορείς να το πάρεις όπως θέλεις, δεν είναι ανάγκη να πω ποιο από τα δύο ισχύει για μένα. :p

"Στίχοι μεγάλης δύναμης κατά την γνώμη μου που βρήκα πολύ καλούς και δεν είμαι σίγουρη αλλα στο trust in the world δεν πρέπει να είναι trust the world?"

Το "trust" στην κανονική του μορφή σημαίνει εμπιστεύομαι κάποιον όπως ακριβώς και στα Ελληνικά. H έκφραση "trust in" σημαίνει το ίδιο, αλλά αν θυμάμαι καλά παίρνει και ένα ύφος πιο κοντά στην πίστη και στην αποδοχή σε κάτι η κάποιον.

π.χ. "Trust in God's will" "Trust in your faith". Δεν θα πούμε "trust your faith" ή "trust God"

Ο Dain θα μπορέσει να με διορθώσει γιατί σίγουρα δεν δίνω την πιο εύστοχη εξήγηση.

"Και το τέλος είναι καλό,πολύ καλό... Μου φάνηκε αυτη η απίστευτη απογοήτευση που όλοι μας έχουμε νιώσει όταν λέμε ναι τελικά αυτό είσαι,έτσι είσαι αυτό ποθ έκανες είναι τόσο πολύ εσύ...Είμαστε τόσο απογοητεύνοι δεν έχουμε κάτι άλλο

περισσότερο να πούμε. Είναι κάτι που όλοι μας έχουμε πει ή ακόμα χειρότερα μας έχουν πει, κάτι που όλοι μπορούν να νιώσουν πως είναι και να τους κάνει να νίωθουν απαίσια μετά.

Αφήνεις έντονη γεύση στο τέλος,κάτι να σκεφτεί ο άλλος και να αναρωτηθεί."

Ακριβώς. Είναι η στιγμή που και συνειδητοποιεί ο ομιλητής την κατάσταση πλήρως, αλλά και την ματαιότητα αυτής. Δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε το καταλαβαίνει, το αποδέχεται, και εκεί τελειώνουν όλα.

Είμαι ικανοποιήμενη απο τον εαυτό μου και όσα κατάλαβα :)

Και είμαι ικανοποιημένη που και εσύ είσαι :blush:

Α για το trust in ναι έχεις απόλυτο δίκιο για τις εκφράσεις που ανέφερες αλλά εμένα προσωπικά δεν μου ταιριάζει στην φράση trust in the world μου κάνει κάπως αδόκιμη...

Edited by laas7