Nick V. Posted October 14 Share Posted October 14 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος: τρόμος, με ολίγη από black humor Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 3.843 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 63ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα: Γύμνια Ατέλειωτες ώρες.pdf 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αθανάσιος Posted October 14 Share Posted October 14 Υπέροχη δουλειά. Συγχαρητήρια Nick V. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Ernst Posted October 17 Share Posted October 17 καλή επιτυχία! Spoiler τι μου άρεσε: η διήγησή σου ήταν πολύ δυνατή, μου θύμισε πολύ τους παλιούς καλούς δημιουργούς των Εξαρχείων (πχ Άσιμος, Γώγου). Με στίχους δυνατούς. Ο χαρακτήρας που περιγράφεις είναι ολοκληρωμένος και λειτουργεί σωστά στο κείμενο. Πολλά αποθεύγματα που ενισχύουν το σκηνικό που στήνεις. Καλογραμμένο, αυτό που περίμενα από εσένα. τι δε μου άρεσε: δύο ανατροπές το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν τελικά άγγελος και το ότι όλα αυτά ήταν παραισθήσεις ενός ατόμου υπό την επήρρεια ναρκωντικών. Η πρώτη λειτούργησε καλά, η δεύτερη όχι γιατί σε μια ιστορία φαντασίας αναιρεί το φανταστικό στοιχείο. Επίσης, σαν ανατροπές όχι ιδιαίτερα πρωτότυπες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted October 17 Share Posted October 17 Καλησπέρα Νίκο! Spoiler Χαρακτήρες: Αρκετά πειστικοί και οι δυο. Ο Άγγελος / άστεγος / Θάνατος λίγο υπερβολικά πολυλογάς και υπερβολικά φιλοσοφημένος αλλά αυτό δικαιολογείται, καθώς δεν είναι απλός άνθρωπος. Η κοπέλα, η Κωνσταντίνα, δεν σκιαγραφείται αρκετά νομίζω. Δεν κατάλαβα γιατί άφησε το παιδί της ή τον άντρα της, γιατί τους πλήγωσε, αλλά πιθανώς δεν ήταν και η πρόθεσή σου να το ξεκαθαρίσεις αυτό. Ίσως να ήθελα να καταλάβω λίγο καλύτερα τη σχέση της με την οικογένειά της, καθώς αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στη γαλήνη του θανάτου για χάρη τους. Γλώσσα: Επειδή ο ξένος που μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρεία είναι αυτός που είναι, δικαιολογείται να μιλάει και όπως μιλάει. Υπήρχε μία ενδιαφέρουσα αντίθεση μεταξύ casual talk, σχεδόν χυδαίου κάποιες φορές και υπαρξιακής συζήτησης / αναζήτησης. Αυτό πιστεύω πως λειτουργούσε σωστά. Επίσης η ποίησή της ήταν καλή, μου άρεσε ιδιαίτερα το ποίημα που πέθαινε χωρίς να αναστηθεί, χωρίς να στρώσει τα μαλλιά της. Πλοκή: Απλή ιστορία, στρωτή. Ειπώθηκε πιο πάνω ότι επιχειρείς ανατροπές, εγώ δεν τις θεώρησα τέτοιες. Ίσως ότι αυτός είναι ο Άγγελος του θανάτου να μπορούσε να θεωρηθεί ανατροπή, αλλά μέχρις εκεί. Δεν νομίζω ότι υπονόησες πως αυτό ήταν παραίσθηση από ουσίες. Δεν το σκέφτηκα καθόλου αυτό. Μόνο που δεν με κάλυψε πώς και γιατί αυτή αποφασίζει να επιστρέψει, επειδή θα ήθελα να είχε δοθεί λίγο περισσότερη βαρύτητα στη σχέση της με την οικογένειά της -όπως είπα ήδη. Διεκπεραίωση: Σε σχέση με τη γύμνια βρίσκεις έναν ιδιότυπο τρόπο να εξυπηρετήσεις το κεντρικό θέμα. Μιλάς για πλήθος γύμνιες και πρακτικά όλες είναι σωστές, όλες είναι "γυμνότητες" αν και βλέπουμε μόνο αυτή της αποκάλυψης του Άγγελου. Works for me. Τίτλος: Μια χαρά, ακριβής και στο θέμα. Δεν είναι ο τίτλος που θα τραβήξει το μάτι απαραίτητα μέσα σε μία συλλογή διηγημάτων με πενήντα άλλους τίτλους, είναι λίγο ουδέτερος, αλλά είναι στο θέμα. Υποστηρίζεται από την ιστορία σου. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts