Nienna Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 (edited) Gloria Βαθειά, 'κει που το φώς φωλιάζει ανθίσαν χίλια μύρια ψυχολούλουδα, χρώματα αμέτρητα απαλά ιριδίζουν, φτερούγες παραδίνονται ελεύθερες σ' ανέμους... Gloria in excelsis Deo Μακρυά, σ' ορίζοντες αχνοφαίνοντες, ταξίδια ανοίγουν τα φτερά κι οι ανάσες, πούπουλα αγγίζουν φευγαλέα τ' άπειρο, χαμόγελο φαντάζει ο ήλιος που ανατέλλει... Gloria in excelsis Deo Ψηλά, προς μιαν ολόγιομη, χυτή σελήνη ο νους κοιτάζει την καρδιά ακλουθώντας ευχές, φωνές κυμαίνουσες υψώνονται, γέφυρα, σκάλα γίνονται, γη κι ουρανό να ενώνει... Gloria in excelsis Deo ----- Γραμμένο χτες βράδυ στο τραίνο. Έμπνευση: Die "Hohe Messe" in h-moll BWV 232 - συγκεκριμένα το πρώτο κομμάτι του Gloria, το χορωδιακό, και η ζωή γύρω μου και μέσα μου... ---- Είναι προφανές πως δεν έχω ξαναγράψει κάτι παραπλήσιο. Έχω τελειώσει ποιήματα με συναισθήματα ψυχικής ανάτασης, δεν έχω γράψει ποτέ κάτι που να το διέπει η ανάταση απ' άκρη σ'άκρη. Edited February 13, 2007 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Όντως... Δεν ξέρω βέβαια τελικά αν μου αρέσει ένα ποίημα μόνο για την ψυχική ανάταση. Αλλά αυτό που κάνει το κάνει καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 (edited) Μεγαλη αλλαγη για οσους εχουν δει τα "τετραδια" .... Κι ομως στο κοσμο που ζεις υπαρχει φως, φως εκει που σκοταδι βασιλευε.... Ξημερωνεις, καλημερα και ειθε ο μεγαλοκαρδος Ασλαν να οδηγησει την ροτα σου εκει που βασιλευει η αληθινη γνωση. Edited August 22, 2005 by LordCeleborn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Ταξιδιάρικο, αιθέριο, ονειρικό. Μου άρεσε, και για λίγο με ταξίδεψε (πρέπει να έφταιγε και η μουσική που άκουγα εκείνη τη στιγμή, βέβαια). Keep up. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 "Too happy for me." Πέραν αυτού, δεν ξέρω, κάτι δεν μ'αρέσει. Ή μάλλον κάτι δεν μ'αρέσει αρκετά ή όσο θα ήθελα. Δεν είναι τόσο άμεσο, λίγο πολύπλοκο και, για μένα, λίγο δυσνόητο. Όμορφες εικόνες, αλλά όχι τόσο "κρυστάλληνες" όσο θα ήθελα. (πολλές απαιτήσεις έχω τελικώς...) Dixit Deodonus Αυτά.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 (edited) Για να το καταλάβει κανείς θα πρέπει να ακούει το Gloria... [edit: ...ή να κοιτάει τον ουρανό, με κάτασπρα σύννεφα και χρυσό τον ήλιο] Edited August 31, 2005 by Orpheus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Έχω να πω πως είναι τόσο πολύ όμορφο που μου κάνει εντύπωση.... Ποτέ δε μου άρεσαν τα φωτεινά ποιήματα, όμως αυτό νομίζω πως το διέπει το ασημένιο νυχτερινό φως κατά κύριο λόγο, κάτι που κάνει την ανάταση μελαγχολική. Δεν ξέρω πως συμβιβάζονται αυτά τα δύο, όμως εμένα αυτό μου έβγαλε και δεν πιστεύω πως θέλει βοηθήματα (μουσικής ή ότι) για να το αισθανθείς. Την κάνει τη δουλειά από μόνο του.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ. Μου άρεσε που ακόμα και όσοι το βρήκαν πολύ χαρούμενο για να είναι ελκυστικό απάντησαν. Ορφέα, συμφωνώ πως πρέπει να ακούει κανείς το Gloria για να το νοιώσει ακριβώς όπως είναι γραμμένο, όπως ένοιωθα εγώ όταν το έγραφα... αλλά και να νοιώσει κανείς κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κακό δεν είναι. Είναι ωραία να κάνει κανείς τους άλλους να νοιώθουν... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts