Jump to content

ΣΑ #16 (Απαντήσεις και Σχολιασμοί)

Ιρμάντα

Recommended Posts

exerciseowl.png.6d74ce017088c507f1a24e4c17208d0a.png

Γεια σας καλά μου!

Δημοσιεύουμε τις ιστορίες για την ΣΑ #16 που βρίσκεται στο ποστ εδώ

Έχετε χρόνο ως 20 Γενάρη 2026, αλλιώς θα στείλω τον Κράμπους και ξέρετε τι θα σας κάνει. Ο Κράμπους.

Σας αγαπώ όλ@, σας περιμένω, αναμείνατε και νεότερα για την επόμενη φορουμομάζωξη!!!

• Like 4

• Ιρμάντα featured and pinned this topic
  • 2 weeks later...
On 12/29/2025 at 2:54 PM, Αθανάσιος said:

Πολύ ωραία ιστορία σκαρφίστηκες, λίγο Εμπενήζερ Σκρουτζ, λίγο Μένιος...αλλά κυρίως Αθανάσιος.

Μου άρεσε που ήσουν μαζεμένος στο αρχικό σετάρισμα, δεν άπλωσες πολύ τις περιγραφές σου αλλά μας έβαλες μια χαρά στο νόημα παρ' όλ' αυτά. Έτσι, δεν χρειάζεται πολύ. Την κοσμοπλασία σου, περίπλοκη, φανταστική ή και όχι, πρέπει να την εισπράττει ο αναγνώστης μέσα από την ιστορία καθαυτή. Βέβαια ο Μένιος καλά να πάθει. Δεν κατάλαβα αν ο βοηθός του, ο υπάλληλός του δλδ ήταν αυτός που άνοιξε το δεύτερο μαγαζί. Επίσης το ότι πραγματοποιήθηκε και η δική του ευχή βγαίνει κάπως από τα συμφραζόμενα, ίσως θα ήθελε περισσότερο σαφήνεια αυτό το σημείο. 

Καλά να πάθει ο Μένιος, το είπαμε;

Και ο τίτλος μου αρέσει, το όνειρο του σπαγγοραμμένου. 

• Thanks 1

Posted (edited)

Ω σατανά @sandy1dritsakou Τον έφαγε το τρενάκι;

Τι ωραίο που ήταν. Μια στάλα φρίκης παραπάνω δεν θα του έκανε κακό αλλά και έτσι πέτυχε η συνταγή. Μεστό, ζουμερό, ανατριχιαστικό, καλά τι γονείς ήταν αυτοί; Δεν το πρόσεξαν; Κάτι λείπει, αλλά τι φάση; Α είχαμε και ένα παιδί; 

Τρομακτικό φλασάκι. Όσο έπρεπε. Και λίγο πιο τρομακτικό, αλλά ανατριχιαστικά τρομακτικό, όχι gore, θα μου άρεσε. Λίγο περισσότερη περιγραφή στην απώλεια. Άδειο παιδικό δωμάτιο, το σπίτι πολύ ήσυχο...κάτι, κάτι.

Μπράβο όμως μου άρεσε. 

Edited by Ιρμάντα
  • Like 1

On 1/5/2026 at 11:25 AM, Ιρμάντα said:

Ω σατανά @sandy1dritsakou Τον έφαγε το τρενάκι;

Τι ωραίο που ήταν. Μια στάλα φρίκης παραπάνω δεν θα του έκανε κακό αλλά και έτσι πέτυχε η συνταγή. Μεστό, ζουμερό, ανατριχιαστικό, καλά τι γονείς ήταν αυτοί; Δεν το πρόσεξαν; Κάτι λείπει, αλλά τι φάση; Α είχαμε και ένα παιδί; 

Τρομακτικό φλασάκι. Όσο έπρεπε. Και λίγο πιο τρομακτικό, αλλά ανατριχιαστικά τρομακτικό, όχι gore, θα μου άρεσε. Λίγο περισσότερη περιγραφή στην απώλεια. Άδειο παιδικό δωμάτιο, το σπίτι πολύ ήσυχο...κάτι, κάτι.

Μπράβο όμως μου άρεσε. 

υποτιθεται οτι ηταν αδιαφοροι γονεις, αλλα το παω πολυ υπογεια. θελει μια συμπληρωση λες, ε? μπορει να προσθεσω κατι

• Like 1

On 12/28/2025 at 10:57 PM, sandy1dritsakou said:

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Κυριακή Δριτσάκου

ΕΙΔΟΣ Weird fiction, dark fairy tale

ΛΕΞΕΙΣ 600

ΤΟ ΔΩΡΟ1.docx 15.15 kB · 3 downloads

Ωραία, ανατριχιαστική ιστορία.

Spoiler

Θέλει λίγο ξεκαθάρισμα για το τι συνέβη στο παιδί. Αποροφήθηκε από το τρένο; Οκ, αλλά γιατί οι γονείς συνέχιζαν να το βάζουν να γυρνάει; Γιατί δε χάλασαν τον κόσμο να βρουν το παιδί; 

• Like 2

μας δινεις εμπνευση

Edited by sandy1dritsakou
  • Like 1

ΛΕΞΕΙΣ Περίπου 200

Horror, εκτός συναγωνισμού, θα ήθελα γνώμες

Ο ΑΕΡΑΣ.docx

• Like 3

On 1/6/2026 at 3:15 PM, sandy1dritsakou said:

υποτιθεται οτι ηταν αδιαφοροι γονεις, αλλα το παω πολυ υπογεια. θελει μια συμπληρωση λες, ε? μπορει να προσθεσω κατι

Μια παράγραφο το πολύ. 

• Like 1

On 1/8/2026 at 2:42 PM, Roubiliana said:

Μόνο η Ειρήνη με εμπνέει έτσι. trigger warning, body horror. SWINGING MERRY CHRISTMAS.pdfSWINGING MERRY CHRISTMAS.docxΤο pdf είναι 20άρα γραμματοσειρά. 

Spoiler

Sexy και όποιος αντέξει.

Το έχεις πολύ καλά στο να δίνεις τα ανάμεικτα συναισθήματα: θέλω να το κάνω, δεν θέλω να το κάνω, τελικά θα το κάνω, αλλά δεν πρέπει να το κάνω. Ακόμη μια ιστορία που διαβάζεται μονορούφι. Θεωρώ, ότι σηκώνει συνέχεια. Έχει ενδιαφέρον το τι γίνεται μετά. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον μια συνάντηση της τετράδας μετά την πράξη, έστω και φευγαλέα: Οι ματιές, οι εντυπώσεις, οι ανάμεικτες άρρωστες καταστάσεις, ζήλια, φθόνος, πόθος, αηδία, μεταμέλεια.

• Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα σας, επηρεασμένος από τη περιγραφή της Ειρήνης και το γιορτινό πνεύμα, ανεβάζω τη δικιά μου συμμετοχή στην άσκηση (σε 2 γραμματοσειρές, 14άρα και 20άρα). Και... Καλή μας Χρονιά!

Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 14.pdf Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 20.pdf

• Like 2
  • Thanks 1

Επιτέλους, Κράμπους! (Ακόμη δεν το διάβασα, ίσως για αυτό χαίρομαι...)

• Like 1
  • Haha 1

On 12/28/2025 at 10:57 PM, sandy1dritsakou said:

ΕΙΔΟΣ Weird fiction, dark fairy tale

ΛΕΞΕΙΣ 600

ΤΟ ΔΩΡΟ1.docx 15.15 kB · 4 downloads

Ωω ανατριχιαστικο! Ειχα την ίδια αντίδραση με την @Ιρμάντα. Που πήγε το παιδι;! Δωσ'το πίσω! Και η αδιαφορία των γονιών να το κάνει χειρότερο.

• Like 2

On 1/8/2026 at 3:33 PM, sandy1dritsakou said:

ΛΕΞΕΙΣ Περίπου 200

Ο ΑΕΡΑΣ.docx 12.09 kB · 2 downloads

Μου άρεσε πολυ. Εξυπνο και ολοκληρωμενο σε μονο τοσες λιγες λεξεις.

Spoiler

Ο άγιος Βασίλης πραγματοποιεί την επιθυμία οπως μπορεί να κάνει ενα τζίνι, φέρνοντας τρομερές και αναπαντεχες συνέπειες. Παιρνοντας κυριολεκτικα την ευχη, οπως ειπωνεται. Αλλα ευτυχώς ο άγιος Βασίλης ικανοποιεί τις ευχές πολλών..! Αλλα οχι ταυτόχρονα δυστυχώς, για τον ηρωα. 

Η ιδεα μπορεί να αναπτυχθεί αναλόγως και με αλλες ευχες οι οποίες θα επιφέρουν καταστροφικες συνέπειες. Σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Like 2

On 1/10/2026 at 10:59 PM, Johnnie Z. said:

Καλησπέρα σας, επηρεασμένος από τη περιγραφή της Ειρήνης και το γιορτινό πνεύμα, ανεβάζω τη δικιά μου συμμετοχή στην άσκηση (σε 2 γραμματοσειρές, 14άρα και 20άρα). Και... Καλή μας Χρονιά!

Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 14.pdf 95.27 kB · 2 downloads Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 20.pdf 100.4 kB · 3 downloads

Καλή χρονιά Γιάννη!

Spoiler

Έξυπνη ιστορία, στο πνεύμα των εορτών με δική σου, πρωτότυπη απόδοση χσρακτήρων. Μου άρεσε που δεν σκοτείνιασες τον Κράμπους περισσότερο. Τόσο όσο, πολύ καλό.

Και κάτι άλλο: ο Άγιος Βασίλης Υπάρχει!!!

• Like 1
  • Thanks 1

On 12/29/2025 at 2:54 PM, Αθανάσιος said:

@Αθανάσιος 

Spoiler

Πολύ ωραια ιστορια, ερρεε δε σκόνταψα πουθενά ενω παράλληλα μας γέμισε εικόνες και καταλαβα καλα τι εστι Μενιος, σαν να τον ξέρω χρονια. Ισως βέβαια όλοι εχουμε ενα Μενιο κάπου σε ενα χωριό σε μια γειτονιά σωστα; Η μόνη μου δυσκολία ηταν να κατανοήσω ευκολα τι εγινε στο σημείο με τη πραγματοποίηση των ευχών. Ημουν ομως κοντα. Σε ευχαριστω για τη διευκρίνηση :)

• Like 2
  • Thanks 1

Μόνο η Ειρήνη με εμπνέει έτσι. trigger warning, body horror. SWINGING MERRY CHRISTMAS.pdfSWINGING MERRY CHRISTMAS.docxΤο pdf είναι 20άρα γραμματοσειρά. 

@Roubiliana

Spoiler

Οπως ειπε και ο Αθανάσιος διαβάζεται μονορούφι και θα συμφωνησω πως θα ηθελα να μαθω τι εγινε μετα τη συναντηση και πριν το... δωρο. Τι είπαν και τι δεν είπαν. Μου άρεσε η χιουμοριστικη νότα στο πως ανέφερε η ηρωιδα την καθε απώλεια. Κοφτα χωρις κλαμματα. Παει αυτο. Παει και το αλλο. Ο καφές ευτυχώς καλός.

• Like 1
  • Thanks 1

ΑΡΡΩΣΤΑΚΙ ALERT

τι πήγες κι έγραψες μαρή τρελή εντάξει ταυτίστηκα εντάξει ενθουσιάστηκα εντάξει χαίρομαι που δεν το έπαθαν όλοι οι άντρες. 

Ναι. 

Αυτά. Κάνε μία συλλογή με τέτοια βινιετάκια. Πολύ θα το χαρεί ο γυναικείος πληθυσμός. 

Edited by Ιρμάντα
  • Like 1
  • Haha 1

On 1/10/2026 at 10:59 PM, Johnnie Z. said:

Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 14.pdf 95.27 kB · 2 downloads Ο Κράμπους και το αγόρι με τη κόκκινη μύτη - 20.pdf 100.4 kB · 3 downloads

χμ...εδώ κάπως προβληματίστηκα. Είχα ελπίσει ότι θα είχαμε Κράμπους με κέρατα, οπλές, μεγάλη διχαλωτή γλώσσα και όλα τα σχετικά. Βέβαια έχεις αλλάξει πολλά στην χριστουγεννιάτικη "μυθοπλασία", δηλαδή με τον Άγιο Βασίλη aka Νικόλαο, την ανάποδη γη κ.λπ. Μου άρεσε η ιδέα πως αυτοί ήταν οι μάγοι με τα δώρα. Βασικά πιστεύω πως ήταν το πιο δυνατό χαρτί σου αυτή η ιδέα. Πέραν αυτού, και πέραν της προσδοκίας μου για έναν πιο "πιπεράτο" Κράμπους έχω κάποια ένσταση ως προς το δώρο, γιατί σε αυτή την ιστορία το δώρο μοιάζει να λειτουργεί ως αφορμή περισσότερο και λιγότερο ως κεντρικός άξονας. Φυσικά, δεν είναι ότι υπήρχε κάποιος σχετικός κανόνας, δεν θα σε καταγράψω στη Βίβλο των κακών μαθητών / συγγραφέων του φόρουμ.

Αλλά το θέμα της άσκησης ήταν να λαμβάνεται κάποιο δώρο με κάπως, ας πούμε, αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα. Εδώ το δώρο δεν αποδίδεται καν. Θα το δώσουν βέβαια και είναι αφορμή να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες σου, αλλά δεν αποδίδεται για να έχει τον όποιο αντίκτυπο, αμφιλεγόμενο ή όχι.

Δεν με χάλασε η ιστορία σου, σε καμία περίπτωση. Θέλω όμως να μάθω ποιος ο κυριούλης στον έβδομο, αν υπήρχε έβδομος, ποιος ο τρίτος μάγος και που τριγυρίζει και τι λιβάνι ακριβώς καπνίζει ο Κράμπους. Το τελευταίο ειδικά πολύ με προβλημάτισε. Επίσης, στα θετικά: δείχνει να έχεις μελετήσει το θέμα "Χριστούγεννα". Λίγοι ξέρουν ποιος είναι ο εμπνευστής του ελαφακίου Ρούντολφ. Εγώ δεν το ήξερα. Ή ότι ο κόκκινος Σάντα είναι ο Άγιος Νικόλας, όχι ο Ιεράρχης Βασίλειος. Καλά, αυτό το ήξερα. 

• Like 2
  • Thanks 1

On 1/8/2026 at 3:33 PM, sandy1dritsakou said:

ΛΕΞΕΙΣ Περίπου 200

Ο ΑΕΡΑΣ.docx 12.09 kB · 2 downloads

Η χαρά του Περικλή Μποζινάκη, στο έχω ξαναπεί. 

Μπράβο βρε. Μικρό, κοφτερό, ασφυκτικό, ξαφνικό σαν εγκεφαλικό. Στο πνεύμα της άσκησης, εντός ή εκτός συναγωνισμού. Μπράβο σου, τέτοια θέλουμε. 

• Like 1