Melita Posted Wednesday at 02:22 PM Share Posted Wednesday at 02:22 PM (edited) Όνομα Συγγραφέα: Melita Αριθμός Λέξεων: 1.356 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για το συγγραφικό παιχνίδι Plots #10 Χελοου, χελοου, εδώ ανεβάζουμε τις συμμετοχές μας στο Πλότς? Αν ναι, ορίστε η δική μου 😊 Η αξιολόγηση.docx Edited Wednesday at 03:01 PM by Φάντασμα Προστέθηκε η φόρμα της ιστορίας. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago Ασήμαντη παρατήρηση: στη δεύτερη σελίδα υπάρχει μια μικρή αβλεψία όπου το ‘η’ Δρ. Κλάιν, το έχεις γράψει εκ παραδρομής ‘ο’. Η ιστορία σου είναι καλογραμμένη, στρωτή και πολύ ‘λογική’. Δεν είμαι όμως σίγουρος όμως ότι λειτουργούν έτσι τα πράγματα στην πραγματική ζωή. Ακολουθεί προσωπική εμπειρία. Είμαι άνθρωπος που λατρεύει τη λογική, γοητεύεται από αυτή - η λογική με κάνει να κοντοστέκομαι, ν’ αναρωτιέμαι, να θέλω πραγματικά να την ακολουθήσω/υπηρετήσω. Πριν από περίπου δύο χρόνια, πήγα για πρώτη φορά για ψυχοθεραπεία. Μετά τις πρώτες συναντήσεις, ήμουν έκπληκτος για τα insights που αποκτούσα. Ώσπου σε μια συνεδρία, δεν άντεξα κι είπα στην ψυχοθεραπεύτρια μου: “Ξέρεις, αυτά που μου λες, τα έχω ήδη διαβάσει πολλές φορές και πάντα μου φαίνονταν λογικά. Αλλά είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι τα καταλαβαίνω κι έχουν επίδραση πάνω μου.” Κι εκείνη γύρισε και μου είπε: “Αγόρι μου, γι αυτό εμείς οι ψυχολόγοι κάνουμε ψυχοθεραπεία. Αλλιώς θα κάναμε σεμινάρια”. Δύο χρόνια αργότερα, έχω πλέον σταματήσει να προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί η ψυχοθεραπεία. Όχι, επειδή τη θεωρώ κάτι μαγικό, αλλά επειδή έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι είναι κάτι εξαιρετικά σύνθετο (αντίστοιχο της χειρουργικής) για την άγνοιά μου ως προς πως λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς – τις κατάλληλες αναλογίες ενσυναίσθησης, ευαισθησίας απέναντι στα τραύματα του θεραπευόμενου, παρότρυνσης, λελογισμένης αποθάρρυνσης, προσεκτικής ντελικάτης σταδιακής αλλαγής του κοσμοειδώλου, της εφαρμοσμένης φαινομενολογίας του κάθε ανθρώπου (το πέπλο της Μάγια που του ‘φορέθηκε’ όντας παιδί). Η λογοτεχνία γενικά, τείνει να εμπνέει, αλλά δεν αποτελεί ακριβή οδηγό λύσης προβλημάτων. Μας ωθεί προς το αγαθό και το αληθές – στην πραγματική ζωή όμως, ο τρόπος διαφοροποιείται πολύ όταν πρέπει να εξατομικευτεί. Ναι, ο Άλεξ θα μπορούσε μια χαρά να ξεπεράσει τη φοβία του σύμφωνα με τον τρόπο που ακολουθεί η Δρ. Κλάιν. Ο ίδιος τρόπος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να τον οδηγήσει σε κάποιο νοσοκομείο με κρίση πανικού, με τον Άλεξ να νομίζει ότι έπαθε έμφραγμα και πεθαίνει. Ενδιαφέρουσα ιστορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts