Jump to content

Κουκλοθέατρο

B MOVIES

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα:B MOVIES
Είδος: Κάτι απο τρόμο στα παρασκήνια
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων:500
Αυτοτελής; Ναί
Σχόλια: Για την συγγραφική άσκηση ΠΛΟΤΣ

Σας αρέσει η μυρωδιά των παρασκηνίων ε? το σκοτάδι που κρύβουν οι άνθρωποι του θεάτρου, τα μυστικά τους, ίσως και οι αμαρτίες τους...η κοπέλα που καθαρίζει την πλατεία του θεάτρου και ο παράξενος τύπος που γυροφέρνει στην αποθήκη...ίσως να έχει σκοτώσει κάποιον...ίσως...δέκα κούκλες είναι πεταμένες στην ντουλάπα..μμππρρρ...τις φοβάμαι!!!!

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ.pdf

• Like 2
  • Thanks 1

Θα με βοηθούσε πραγματικά πολύ να ανέβαζες την ιστορία σου και σε Word/κείμενο, διότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνω στοχευμένα σχόλια επί του κειμένου.

Περιληπτικά: εξαιρετικό το (επαναλαμβανόμενο) εύρημα "με τραβάει το κοριτσάκι μου από το μανίκι". Πρόκειται για δυναμικό (όχι στατικό) σύμβολο, που λειτουργεί μέσω της δράσης/σύγκρισης/αντιπαραβολής κι αυτό είναι σχετικά σπάνιο, αλλά και πολύ αποτελεσματικό κι εντυπωσιακό όταν αποδίδεται σωστά.  Μπράβο σου!

Το πρόβλημα για μένα, είναι ότι κατά τη γνώμη μου υπονομεύεις με κάποιον τρόπο την αντιπαραβολή κοσμοειδώλων/εμπειρίας κλπ πατέρα και κόρης, όταν το ύφος (όχι απαραίτητα οι επιθυμίες και τα συναισθήματα) του πρώτου, προσιδιάζει σε συναισθηματικές αντιδράσεις εικοσάχρονου κι όχι κάποιου 30+. Δεν είναι απαραίτητα αναληθοφανές αυτό, αλλά η δύναμη του ευρήματός σου στηρίζεται στην καθαρότητα και τις διαφορές της οπτικής του πατέρα και της κόρης.

Αν είχα την ιστορία σου σε μορφή που μπορούσα να παραθέσω σχόλια, θα ήμουν πιο συγκεκριμένος.

Ιστορία πάντως με προοπτική να γίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο,

• Like 2

Θα συμφωνήσω ότι είναι ιστορία με προοπτική και επίσης είναι νομίζω ενδιαφέρον ότι επιλέγεις οι κούκλες να διαβάζουν τη σκέψη του και όχι, για παράδειγμα, να ζωντανεύουν και να τον κυνηγούν, όπως συνήθως είναι αυτές οι φοβίες. Δεν θεωρώ πιθανό ένας μπαμπάς να έλεγε στο παιδί του ότι έχει φοβία με τις κούκλες, ωστόσο. Αυτό γεννά μια σειρά από προβλήματα. Πρώτον, ένας γονέας αποφεύγει να πει στο παιδί του ότι φοβάται, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει λόγος φόβου ουσιαστικός. Μπορεί να φοβάται να οδηγεί γρήγορα, να περνάει με κόκκινο, αλλά όλες αυτές οι αποτροπές λειτουργούν παιδαγωγικά. Το να λέει ο μπαμπάς ότι φοβάται τις κούκλες δεν εξυπηρετεί κάτι, τον καθιστά αλλόκοτο μάλλον. Επίσης η λέξη Φοβία δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος που θα επέλεγε κάποιος να περιγράψει αυτό το συναίσθημα σε ένα μικρό παιδί. Τι σημαίνει φοβία; Θα μπορούσε να της πει, δεν μου αρέσουν τα κουκλοθέατρα, βαριέμαι, κ.λπ. Ωστόσο η ιστορία, στον οριζόντιο άξονά της -δηλαδή, στην αλληλουχία των γεγονότων- είναι ενδιαφέρουσα. Όντως μπορείς να την μεταπλάσεις σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία, ίσως ρομαντική, καθόσον ο τύπος θα ερωτευτεί την κουκλοπαίχτη, θα μάθουμε γιατί η μικρή δεν έχει μαμά, αν θα αποδεχτεί τη νέα μαμά της όπως και περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην τιμωρία του ήρωα με την κούκλα που του δημιούργησε τη φοβία. 

• Like 1

Να εισαι καλα Ειρηνη για τις επισημανσεις, οσον αφορα  ο μπαμπας γιατι ειπε στην μικρη οτι εχει φοβια με τις κουκλες πιστευω εξυπηρετει την ιστορια αλλα και δειχνει μια σχεση μπαμπα κορης ποιο στενη μην παρεξηγηθω εδω, γιατι μην ξεχνας ο μπαμπας ειναι δυο χρονια μονος του συν οτι ταιριαζει ποιο πολυ στα Αμερικανικα προτυπα δηλ η ιστορια ειναι τρομου ειναι αλλοκοτη γιατι τι αλλο μπορουσε να ειναι και οταν την εγραφα ειχα στο νου μου Αμερικανικα τρομου αλλα ογδοντα με τις γνωστες διαχυσεις και συναισθηματα μεταξυ μιας οικογενειας. Μην το βλεπεις ομως απο την αποψη οτι και η λεξη φοβια δεν ειναι σωστη παιδαγωγικα μην ξεχνας οτι σε τετοιες ταινιες και βιβλια υπηρχε και το συναισθημα της ανοησιας του αυθορμητισμου και της υπερβολης και γιατι ο μπαμπας να μην μπορει να μιλησει στο παιδακι ελευθερα οσο γινετε βεβαια, μεσα στο παιχνιδι ειναι ολα, να σου πω την αληθεια βγαζει εναν ρομαντισμο η ιστορια αλλα δεν θελω να το προχωρησω,αστο καλυτερα ετσι, θα χαρω να ακουσω την αποψη σου!!!

• Like 1

• Shadow changed the title to Κουκλοθέατρο