Jump to content

Πρόταση Έκδοσης

torero13gr

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Εχω δύο "ναι" απο δύο διαφορετικούς εκδοτικους. Αλλα επειδή δεν ξέρω τι παιζει στην πιάτσα, θα ήθελα μια βοήθεια να διαλέξω και τι παίζεις με αυτους τους οικους.

Edited by Ιρμάντα

Καλησπέρα και καλώς όρισες. Συγχαρητήρια για την αποδοχή από δύο εκδοτικούς. Αν θέλεις, μπορείς να πεις τι προσφέρει ο ένας και τι ο άλλος. Σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το ποιος συμφέρει και είναι βέβαιη πως θα απαντήσουν και άλλοι. 

Τι γράφεις ακριβώς; Τι είδος δηλαδή;

23 hours ago, Ιρμάντα said:

Καλησπέρα και καλώς όρισες. Συγχαρητήρια για την αποδοχή από δύο εκδοτικούς. Αν θέλεις, μπορείς να πεις τι προσφέρει ο ένας και τι ο άλλος. Σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το ποιος συμφέρει και είναι βέβαιη πως θα απαντήσουν και άλλοι. 

Τι γράφεις ακριβώς; Τι είδος δηλαδή;

Ειναι υβριδίο. Θεωρείται σαν genre- occult thriller με έντονα μεταφυσικά στοιχεία και με θεολογικό-φιλοσοφικό υπόβαθρο. Προτού συνεχίσω στις προτασεις, μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των οικων ή απαγορεύεται?

• Like 1

4 hours ago, torero13gr said:

Ειναι υβριδίο. Θεωρείται σαν genre- occult thriller με έντονα μεταφυσικά στοιχεία και με θεολογικό-φιλοσοφικό υπόβαθρο. Προτού συνεχίσω στις προτασεις, μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των οικων ή απαγορεύεται?

Καλύτερα πες τις προσφορές που σου έκαναν. Είναι μεγάλοι; 

• Like 1

1 hour ago, Ιρμάντα said:

Καλύτερα πες τις προσφορές που σου έκαναν. Είναι μεγάλοι; 

Ο ενας ειναι μικρός αλλα εξειδικευμένος στο ειδος και απο τους καλύτερους. Ενω στην αρχή πρότεινε συνεκδοση, το γύρισε αφού γνωριστήκαμε σε παραδοσιακη. Λόγω οτι θελει να χτίσει και πανω στο συγγραφεα. Αλλα λέει καθαρά οτι ειναι ενα ρίσκο λογω πρωτοεμφανιζομενου.

Ο 2ος ειναι μεσαίος προς μεγάλος. Με συνεκδοση. Σχεδόν παντού το προτείνει.

Με 840 ευρω και 20% εμπορικά. Αν ξεπεράσουμε τα 300 αντίτυπα σε 3 μηνες, επανέκδοση χωρίς κόστος απο μενα και 25% εμπορικά. Επιπλέον 10 αντίτυπα δωρεάν σε μενα σε premium έκδοση με σκληροδετο. Και αν στη 2η έκδοση πουλήσουμε τα μισά μεσα 6 μήνες σύνολο, πέφτει στο τραπεζι διαπραγμάτευση για το 2ο εργο σε παραδοσιακη 

• Like 1

Ναι και η δεύτερη περίπτωση καλή ακούγεται. 

4 minutes ago, Ιρμάντα said:

Ναι και η δεύτερη περίπτωση καλή ακούγεται. 

Προς τα που θα πήγαινες? Να στο πω πιο απλοϊκά, ο 1ος είναι ανθρωποκεντρικο. Θελει να χτίσει και το ονομα μου. Και θελει μακροχρόνια σχέση. 

Ο 2ος πιστεύει στο εργο. Αν πάει καλά, καλώς. Ειναι πιο επιχειρηση

Απλα και οι 2 εχουν καποια όμως που με ενοχλούν. 

Έχουν βγάλει βιβλία ανάλογου είδους;

Δεν έχω καμία εμπειρία στο χώρο και δεν ξέρω τι πραγματικά επιδιώκεις, αλλά θα πω μια γνώμη: πήγαινε στον πρώτο. Όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη, σημαίνει ότι αυτός πιστεύει πραγματικά σε εσένα (οι συνεκδόσεις δεν έχουν πραγματικό οικονομικό ρίσκο για τον εκδότη). 

Ένα βιβλίο μπορεί να επιτύχει ή να αποτύχει. Εξαρτάται από τους αναγνώστες, τη συγκυρία και πολλούς άλλους παράγοντες. Γιατί προσωπικά θα διάλεγα τον πρώτο εκδότη; Επειδή ακόμη κι αν το συγκεκριμένο βιβλίο αποτύχει (φτου κακά! βεβαίως, χτυπάω ξύλο κλπ), θα ήξερα ότι κάποιος πίστεψε σε εμένα,  Του άρεσα τόσο. που επένδυσε χρήματα σε εμένα και τα έχασε και το ήξερε από την αρχή ότι μπορούσε να τα χάσει και παρ' όλα αυτά πήρε το ρίσκο. 

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι συγγραφείς που τους προσφέρεται μια τέτοια ευκαιρία για να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους στα πρώτα τους βήματα.

• Like 1

6 hours ago, Ιρμάντα said:

Έχουν βγάλει βιβλία ανάλογου είδους;

Ναι.  ο μικρός οικος ειναι απο τους τοπ στην κατηγορια του. Ειδικεύεται πολυ. 

• Like 1

4 hours ago, Cyrano said:

Δεν έχω καμία εμπειρία στο χώρο και δεν ξέρω τι πραγματικά επιδιώκεις, αλλά θα πω μια γνώμη: πήγαινε στον πρώτο. Όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη, σημαίνει ότι αυτός πιστεύει πραγματικά σε εσένα (οι συνεκδόσεις δεν έχουν πραγματικό οικονομικό ρίσκο για τον εκδότη). 

Ένα βιβλίο μπορεί να επιτύχει ή να αποτύχει. Εξαρτάται από τους αναγνώστες, τη συγκυρία και πολλούς άλλους παράγοντες. Γιατί προσωπικά θα διάλεγα τον πρώτο εκδότη; Επειδή ακόμη κι αν το συγκεκριμένο βιβλίο αποτύχει (φτου κακά! βεβαίως, χτυπάω ξύλο κλπ), θα ήξερα ότι κάποιος πίστεψε σε εμένα,  Του άρεσα τόσο. που επένδυσε χρήματα σε εμένα και τα έχασε και το ήξερε από την αρχή ότι μπορούσε να τα χάσει και παρ' όλα αυτά πήρε το ρίσκο. 

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι συγγραφείς που τους προσφέρεται μια τέτοια ευκαιρία για να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους στα πρώτα τους βήματα.

Έχεις ενα δικιο. Στην αρχή ξεκινησε με συνεκδοση αλλα αλλαξε απόφαση οταν γνωριστήκαμε κτλ κτλ. Αλλα απο την αλλη ανησυχώ οτι δεν θα έχω και έλεγχο σε καίριες αποφάσεις. Οπως γραμματοσειρά, διάστιχο, κτλ κτλ. Θα με σπρώξει προς καπου ή θα φτηνηνει τα πάντα για να ρίξει και το κόστος παραγωγής. Ενω ο 2ος μίλαγε για επιθετικό μάρκετινγκ και premium εκδοσεις. Αλλα...μετα απο 1 χρόνο δεν θα ασχοληθεί τοσο μαζι σου γιατι θα έχουν βγάλει και αλλα βιβλια. Ενω ο μικρός θελει να χτίσει μακροχρόνια σχεση μαζι μου.

4 minutes ago, torero13gr said:

Ναι.  ο μικρός οικος ειναι απο τους τοπ στην κατηγορια του. Ειδικεύεται πολυ. 

Ενώ ο 2ος βγάζει απο ολα. 

• Like 1

Κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις,

Η ειδίκευση συνήθως έχει από πίσω της κι ένα αφοσιωμένο κοινό / δεξαμενή αναγνωστών.

Η γραμματοσειρά και το διάστιχο δεν αποτελούν καίριες αποφάσεις.

Το επιθετικό μάρκετινκ κι οι premium εκδόσεις είναι λόγια. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν το κίνητρο κι όχι τα λόγια. Και το κίνητρο όπως σου ανέφερα είναι το προσωπικό ρίσκο.

Να στο πω αλλιώς: ποιος πιστεύεις ότι θα κυνηγήσει πραγματικά την προώθηση του βιβλίου σου; Αυτός που ρισκάρει τα χρήματά του, ή αυτός που αφού έχει τα έχει τσεπώσει προκαταβολικά από εσένα, θα γυρίσει το αφήγημα και θ' αρχίσει να μιλάει για τη δική σου ευθύνη να το προωθήσεις στους φίλους, σου, στα κοινωνικά δίκτυα κλπ, προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα; Επιθετικό μάρκετινκ σε βιβλίο; Τι σημαίνει αυτό; Και πόσο αποδοτικό είναι; Τι ποσά και που είναι διατεθειμένος να επενδύσει σε αυτό; Θα αναγράφονται στο συμβόλαιο; Θα μπορούν να επιβεβαιωθούν; 

Παίρνω το ρίσκο να υποθέσω ότι είσαι νέος σε ηλικία. Ξέρεις, οι εκδοτικοί δεν είναι μόνο έμπειροι να πουλάνε θελκτικά αφηγήματα στους αναγνώστες τους. Μπορούν να τα πουλάνε και στους συγγραφείς τους - εφόσον αυτοί πληρώνουν...

Μη με παρεξηγήσεις, δεν προσπαθώ να σου υποδείξω σώνει και καλά ποια απόφαση να πάρεις. Μόνο να σου πω, ότι οι συγγραφείς παρέχουν μεν το υλικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι διαθέτουν και τον έλεγχο του προϊόντος. 

Edited by Cyrano
  • Like 3

On 2/21/2026 at 1:02 AM, Cyrano said:

Κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις,

Η ειδίκευση συνήθως έχει από πίσω της κι ένα αφοσιωμένο κοινό / δεξαμενή αναγνωστών.

Η γραμματοσειρά και το διάστιχο δεν αποτελούν καίριες αποφάσεις.

Το επιθετικό μάρκετινκ κι οι premium εκδόσεις είναι λόγια. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν το κίνητρο κι όχι τα λόγια. Και το κίνητρο όπως σου ανέφερα είναι το προσωπικό ρίσκο.

Να στο πω αλλιώς: ποιος πιστεύεις ότι θα κυνηγήσει πραγματικά την προώθηση του βιβλίου σου; Αυτός που ρισκάρει τα χρήματά του, ή αυτός που αφού έχει τα έχει τσεπώσει προκαταβολικά από εσένα, θα γυρίσει το αφήγημα και θ' αρχίσει να μιλάει για τη δική σου ευθύνη να το προωθήσεις στους φίλους, σου, στα κοινωνικά δίκτυα κλπ, προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα; Επιθετικό μάρκετινκ σε βιβλίο; Τι σημαίνει αυτό; Και πόσο αποδοτικό είναι; Τι ποσά και που είναι διατεθειμένος να επενδύσει σε αυτό; Θα αναγράφονται στο συμβόλαιο; Θα μπορούν να επιβεβαιωθούν; 

Παίρνω το ρίσκο να υποθέσω ότι είσαι νέος σε ηλικία. Ξέρεις, οι εκδοτικοί δεν είναι μόνο έμπειροι να πουλάνε θελκτικά αφηγήματα στους αναγνώστες τους. Μπορούν να τα πουλάνε και στους συγγραφείς τους - εφόσον αυτοί πληρώνουν...

Μη με παρεξηγήσεις, δεν προσπαθώ να σου υποδείξω σώνει και καλά ποια απόφαση να πάρεις. Μόνο να σου πω, ότι οι συγγραφείς παρέχουν μεν το υλικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι διαθέτουν και τον έλεγχο του προϊόντος. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υστερα απο σκέψη, κατέληξα-όπως ανέφερες και εσύ- στο κίνητρο. Υπέγραψα ήδη συμβόλαιο. Οχι δεν είμαι μικρός. 42 είμαι. Απο οικονομικής άποψης και προώθησης ήξερα που θα κατεληγα. Με πειραζε μονο να μην χαντακωθει το εργο με φτηνή και απλη παραγωγη. Αφού το έλυσα με τον εκδότη, προχώρησα κανονικά. Εύχομαι σε λίγους μηνες να πέσει στα χέρια σας, να το διαβάσετε, και να σας αφησει καλή εντύπωση. 

• Ιρμάντα changed the title to Πρόταση Έκδοσης