Jump to content

Ώρες

Nienor

Recommended Posts

Όπως είπα και στην άλλη βιβλιοθήκη, παρακαλώ να είστε αμείλικτοι μαζί του! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Ώρες αναμονής κυλούν.

Λαχτάρα για χάδια αγαπημένων,

μνήμες οσμών που μπλέχτηκαν

στην εξορία στιγμών πλανεμένων.

Χρόνια επάνω στις ώρες.

Αναμονή και συνήθεια,

χαμόγελο και δάκρυ,

εξάρτηση και κουράγιο.

Όλα …

Ή ίσως μονάχα Αγάπη.

Ώρες απάνεμες ακολουθούν.

Ξαναγράφονται οι στιγμές ανεξίτηλα,

επάνω στα χνάρια που άφησαν

η αναμονή και η συνήθεια.

Κι ο χρόνος,

περνά μα δεν φεύγει

…και πάλι απ’ την αρχή

Υ.Γ. Έβγαλα κόμμα από την τελευταία στρόφή :D , αντικατέστησα τον τελευταίο στίχο της πρώτης στροφής με αυτόν που είχε προηγουμένως. Δεν ξέρω αν έγινε και τίποτα σοβαρό :blush: μπορεί να μην φτιάχνει...δεν μπορώ να το δω....

Edited by Nienor

Θα είμαι αυστηρή λοιπόν, παρά το γεγονός του ότι μου άρεσε.

-----

Ο τελευταίος στίχος της πρώτης στροφής δείχνει λίγο σφιγμένος, σαν να τον έσπρωξες λίγο για να βγει, σαν να μην είναι πηγαίος (ειδικά στο θέμα της ομοιοκαταληξίας).

Η δεύτερη στροφή είναι κατά τη γνώμη μου αψεγάδιαστη. Με αγγίζει, δεν έχει και ομοιοκαταληξία... πολύ όμορφη πραγματικά. Αληθινή.

Πολύ γλυκιά στροφή, δίνει ώθηση στο νόημα του ποιήματος, γλυκιά, ναι.

Το κλείσιμο είναι που έχτισε την αρέσκεια μου γι αυτό το ποίημα. Ο κύκλος το κάνει ακόμα πιο αληθινό. Κύκλος...

Θα συμφωνήσω με την Αταλάντη για την πρώτη στροφή, και για τη δεύτερη.

Στην τρίτη στροφή, πάλι, μου φαίνεται σαν να σκοντάφτει λίγο - αν έδιωχνες κανένα κόμμα; ή δεν αλλάζεις τα ποιήματά σου; ...δεν ξέρω...

Συμφωνώ και για το τέλος, αν και όχι τόσο έντονα όσο η Nienna μας.

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε μαζί του! Χαίρομαι!

Βασικά η δεύτερη στροφή είναι το μόνο κομμάτι του που δεν έχω πειράξει γιατί είναι προφανές το γεγονός ότι αλλάζω πάντα τα ποιήματα -για την ακρίβεια δεν ξέρω πότε σταματάς να φτιάχνεις οπότε και θα έπρεπε να το παρατήσεις για να μην το χαλάσεις.

Από την άλλη μου φαίνεται ότι ή ομοιοκαταληξία έχουν αυτά που γράφω ή ρυθμό. Συνδυασμό δεν νομίζω πως έχω πετύχει μέχρι στιγμής και δεν ξέρω αν είναι σώφρων το να συνεχίσω να το παλεύω. Θα μπορούσα να την αγνοήσω φαντάζομαι την ομοιοκαταληξία αλλά μ' αρέσει όλο αυτό το παιχνίδι της ανεύρεσης της "σωστής" λέξης. Δεν ξέρω...

Ευχαριστώ και πάλι!