Jump to content

Still

Rikochet

Recommended Posts

"Still I plotted to have her back/the contentment that would fill the crack"

-Opeth, Face of Melinda

-------

Would you have me express myself?

Oh, no, you would not…

Would you have me free?

No, I forgot…

I want to flee

Take my leave

But I will not

I will just dream

I want to run

Away from you all

But I will just remember

How to dream

Once I swore

I wouldn’t dream

Not anymore

In sweat I swim

Once I loved

Oh, faulty love…

Once I broke

That mighty “crack”

Fuck you all,

I’m off to sleep

I hope her vision will

Embrace me deep

And with that vision

I’ll drug my senses

“But she’s dead!”

My condolences…

I won’t have her know

Not now, when

She thinks me cured

Not now, when

She thinks me cured…

Still sick

Still aching

Still trembling

Still dying

Still resisting

Still kneeling

Still breaching

I’m pathetic…

Fuck you.

Είναι αφιερωμένο και φαίνεται!

Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να το σχολιάσω για να αλλάξει ούτε μια μικρή λεξούλα: Οι αφιερώσεις είναι προσωπικές και δε μπορεί να τις αγγίξει κανείς!

Μία παρατήρηση μόνο θα κάνω: μη βρίζεις!

Βρίσε όσο θέλεις. Φώναξε, βάρα το τραπέζι σου, το πληκτρολόγιο, φώναξε, βγάλε το θυμό από μέσα σου (με όλα αυτά που διάβαζες λογικό είναι να μπήκες στο mood...)

Ναι, πιάνεις το συναίσθημα. Αρκετά άμεσο βγάζει το πως νιώθεις πολύ καλά. Αν και με πετυχαίνεις κι εμένα σε μια τέτοια φάση, οπότε δε μπορεί παρά να μου αρέσει.

Βρίζε όσο θέλεις θα πω κι εγώ, ειδικά όταν το κάνεις όπως και εκεί που πρέπει και σου βγαίνει πραγματικά, όχι ως καφρίλα. Άλλωστε είσαι στα χρόνια της επαναστασης. Εκμεταλλεύσου τα.

(Ναι, μου άρεσε αρκετά το ποίημα)

Είναι αφιερωμένο και φαίνεται!

Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να το σχολιάσω για να αλλάξει ούτε μια μικρή λεξούλα: Οι αφιερώσεις είναι προσωπικές και δε μπορεί να τις αγγίξει κανείς!

Έγραψα εγώ πουθενά αφιερωμένο "στον/στην τάδε";

Προφανώς, αμα θεωρούσα ότι "δεν έχετε δικαίωμα" ή δεν ήθελα να σχολιαστεί, δεν θα το έβαζα στο forum.

χμμ μου θυμίζει το "fuck you (anyway)" των archive.

Το ποίημα έχει ένα εκδηκιτικό ύφος. Αυτό που μεταδίδεται είναι ένας πόνος ένος απεγνωσμένου ανθρώπου. Πόσο θα 'θελε όμως να της τραβήξει την προσοχή και μετά αυτός να την πληγώσει. Το τέλος παραδέχεται για τον χαρακτήρα του κάποια πράγματα, αλλά του αρέσει έτσι και δεν τον νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Αφήστε τον λοιπόν στην ησυχία του κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. ;-)

Βρίσε παιδί μου με την ησυχία σου...

"Once I swore

I wouldn’t dream

Not anymore

In sweat I swim"

And what will happen?

Will I dream?

I am too scared to close my eyes

Αν οι επιλογές που έχεις είναι είτε να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο είτε να βρίσεις, τότε συμφωνώ, βρίσε ελεύθερα. Όμως αν δεν είναι αυτές -πράγμα που σημαίνει πως δεν μιλάμε για κάτι προσωπικό- τότε πραγματικά οι στίχοι σου δεν τις χρειάζονται τις βρισιές. Ίσα ίσα που είναι αρκετά δυνατοί και όμορφοι χωρίς αυτές. Γιατί να μετατρέπεις ένα όμορφο κομμάτι σε κάτι που θυμίζει ραπ?

σόρρυ που θα επέμβω, αλλά ραπ δεν θυμίζει καθόλου και το τραγούδι που ανέφερα πιο πάνω είναι Progressive rock (το ξέρω ότι δεν το έλεγες για μένα) απλώς λέω ότι υπάρχει και η ροκ που χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις. Κι εγώ είμαι εναντίον γενικά των βρισιών. Όμως η βρισιά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ο Rikochet την χρησιμοποιησε για να δείξει την απόγνωση του ήρωα. Και εμείς έχουμε φτάσει μερικές φορές σε τέτοιο σημείο να βρίσουμε έστω στον αέρα ή τον εαυτό μας.. :-(

Edited by twocows

Nienor, προφανώς είναι προσωπικό.

Και όταν γράφω ποίημα, ή τραγούδι, δεν σκέφτομαι "θα είναι το τάδε είδος μουσικής". Αν μου βγεί να βρίσω, θα βρίσω.

Εκφράσου παιδί μου ελεύθερα...! Και βρίσε όσο θες. Δικό σου είναι το ποίημα, ό,τι θέλεις κάνεις. Προσωπικά μου άρεσε τρομερά εδώ:

Would you have me express myself?

Oh, no, you would not…

Would you have me free?

No, I forgot…

Κι εδώ:

Once I loved

Oh, faulty love…

Once I broke

That mighty “crack”

Οι στίχοι αυτοί έχουν αρκετή από την μαγική Riko-συνταγή!

Ξέρω πως είναι προσωπικό, και σου εύχομαι πάντα να είσαι γεμάτος, να μην είναι άδεια η ψυχή σου, πάντα να έχεις κάτι να εκφράσεις. Σου εύχομαι να είναι όλα καλά βέβαια, αλλά μεταξύ κενού και πόνου, νομίζω πως ο πόνος έχει περισσότερα να πει. Όχι κενό. Πάντα έκφραση. *αγκαλίτσα*

Περασες απο πολλα κυμματα αγαπημενε μου φιλε τον τελευταιο καιρο και αυτο μεστοσαι την ψυχη σου πολυ. Εχει δυναμωσει και κραυγαζει τοσο μελωδικα. ... Ειρωνεια.

Μπραβο φιλε μου *tears* μπραβο

Na'mai ki egw ki as arghsa... :heat:

Den 8a mporousa na afhsw tetoio poihma sou asxoliasto.Pistew oti o ka8e dhmiourgos exei dikaiwma na ekfrazetai opws tou bgainei.Akoma kai me brisies,fraseis anakoustes,akoma kai me "dikes" tou le3eis,ki as einai gramatika/suntaaktika la8os ( She's Prince :bag: kapoios 3erei...)

Ennoeitai oti mou arese!!! Kai akougetai (h malon diabazetai) toso wraia to "she" sto poihma sou...mou aresai polu to pws ekfrazesai se olo to poihma kai den 8a sta8w se kapoio shmeio idietera giati apla mou arese OLO!

Mprabo sou! :thmbup:

Panta tetoia! :beerchug:

Απλα καυτα και ξαστερα...

ο γνωστος ρικο ...

τα βγαζει ολα απο μεσα του !!!

Οπως ειχε πει ο Νιχιλιο καπου .. αν ο Ορφεας γραφει (ομορφα και) συνεχεια για τον ερωτα...

ο Ρικο το κανει για το μισος ...

τι να πω... σου παει !!!

Θα πω οτι είναι καλό διότι είναι όμορφο και καλογραμμένο, και απλά γιατί μου αρέσει. Επίσης είναι non-faggoty.

Xα.

γκουχ, γκουχ (καθαρίζει το λαιμό της για να το κάνει λιανά)

Πάμε πάλι από την αρχή γιατί μάλλον τα παραείπα γρήγορα.

Μ' αρέσει πολύ! και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό....

Χαίρομαι όταν κάποιος βγάζει την οργή του βρίζοντας, κλαίγοντας, γράφοντας ποιήματα, παίζοντας μουσική ή τελοσπάντων με κάποιον από όλους αυτούς τους τρόπους...που εγώ τουλάχιστον, καθαρά προσωπικά, τους θεωρώ υγιής!

Αυτό που λέω στο προηγούμενο post είναι ότι "δεν χρειάζεται να βρίζεις" πράγμα που σημαίνει τα εξής:

Είναι καλοστημένες οι φράσεις του και η γενικότερη αίσθηση της "κατηγορίας" (αν μπορώ να το πω έτσι) προς όλους, περνάει πολύ καλά προς τα έξω χωρίς να έχει ανάγκη λέξεις που τις θεωρώ άσχημες ηχητικά.

Απλώς θεωρώ ότι πίσω του, εκτός από οργή, έχει μία πηγαία νοσταλγία η οποία δεν νομίζω πως βγαίνει στην επιφάνεια (ή μάλλον εκεί που πάει να βγει της δίνεις μια -fuck- και την ξαναβάζεις στο κουτί της).

Όσο για τη ραπ, εντάξει μια κουβέντα ήτανε, δεν το εννοώ και τόσο.

Υ.Γ. Αυτά περί νοσταλγίας δεν ήθελα να στα πω ακριβώς επειδή μιλάμε για κάτι προσωπικό. Ελπίζω να μην τα πάρεις στραβά αυτά που λέω, καλοπροαίρετα τα γράφω και επειδή ακριβώς μ' αρέσει πολύ. Αν δεν μου άρεσε δεν θα ασχολιόμουν με κάτι επειδή απλώς έχει μέσα βρισιές για να σου πω πως θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα κι έτσι....

No worries, σε κατάλαβα τώρα. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Και, φυσικά δεν προσβλήθηκα.

Cheers!