Rikochet Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 "Still I plotted to have her back/the contentment that would fill the crack" -Opeth, Face of Melinda ------- Would you have me express myself? Oh, no, you would not… Would you have me free? No, I forgot… I want to flee Take my leave But I will not I will just dream I want to run Away from you all But I will just remember How to dream Once I swore I wouldn’t dream Not anymore In sweat I swim Once I loved Oh, faulty love… Once I broke That mighty “crack” Fuck you all, I’m off to sleep I hope her vision will Embrace me deep And with that vision I’ll drug my senses “But she’s dead!” My condolences… I won’t have her know Not now, when She thinks me cured Not now, when She thinks me cured… Still sick Still aching Still trembling Still dying Still resisting Still kneeling Still breaching I’m pathetic… Fuck you. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Είναι αφιερωμένο και φαίνεται! Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να το σχολιάσω για να αλλάξει ούτε μια μικρή λεξούλα: Οι αφιερώσεις είναι προσωπικές και δε μπορεί να τις αγγίξει κανείς! Μία παρατήρηση μόνο θα κάνω: μη βρίζεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Βρίσε όσο θέλεις. Φώναξε, βάρα το τραπέζι σου, το πληκτρολόγιο, φώναξε, βγάλε το θυμό από μέσα σου (με όλα αυτά που διάβαζες λογικό είναι να μπήκες στο mood...) Ναι, πιάνεις το συναίσθημα. Αρκετά άμεσο βγάζει το πως νιώθεις πολύ καλά. Αν και με πετυχαίνεις κι εμένα σε μια τέτοια φάση, οπότε δε μπορεί παρά να μου αρέσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabrathan Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Βρίζε όσο θέλεις θα πω κι εγώ, ειδικά όταν το κάνεις όπως και εκεί που πρέπει και σου βγαίνει πραγματικά, όχι ως καφρίλα. Άλλωστε είσαι στα χρόνια της επαναστασης. Εκμεταλλεύσου τα. (Ναι, μου άρεσε αρκετά το ποίημα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 Είναι αφιερωμένο και φαίνεται! Γι αυτό και δεν έχω δικαίωμα να το σχολιάσω για να αλλάξει ούτε μια μικρή λεξούλα: Οι αφιερώσεις είναι προσωπικές και δε μπορεί να τις αγγίξει κανείς! Έγραψα εγώ πουθενά αφιερωμένο "στον/στην τάδε"; Προφανώς, αμα θεωρούσα ότι "δεν έχετε δικαίωμα" ή δεν ήθελα να σχολιαστεί, δεν θα το έβαζα στο forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 χμμ μου θυμίζει το "fuck you (anyway)" των archive. Το ποίημα έχει ένα εκδηκιτικό ύφος. Αυτό που μεταδίδεται είναι ένας πόνος ένος απεγνωσμένου ανθρώπου. Πόσο θα 'θελε όμως να της τραβήξει την προσοχή και μετά αυτός να την πληγώσει. Το τέλος παραδέχεται για τον χαρακτήρα του κάποια πράγματα, αλλά του αρέσει έτσι και δεν τον νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Αφήστε τον λοιπόν στην ησυχία του κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Βρίσε παιδί μου με την ησυχία σου... "Once I swore I wouldn’t dream Not anymore In sweat I swim" And what will happen? Will I dream? I am too scared to close my eyes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Αν οι επιλογές που έχεις είναι είτε να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο είτε να βρίσεις, τότε συμφωνώ, βρίσε ελεύθερα. Όμως αν δεν είναι αυτές -πράγμα που σημαίνει πως δεν μιλάμε για κάτι προσωπικό- τότε πραγματικά οι στίχοι σου δεν τις χρειάζονται τις βρισιές. Ίσα ίσα που είναι αρκετά δυνατοί και όμορφοι χωρίς αυτές. Γιατί να μετατρέπεις ένα όμορφο κομμάτι σε κάτι που θυμίζει ραπ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 (edited) σόρρυ που θα επέμβω, αλλά ραπ δεν θυμίζει καθόλου και το τραγούδι που ανέφερα πιο πάνω είναι Progressive rock (το ξέρω ότι δεν το έλεγες για μένα) απλώς λέω ότι υπάρχει και η ροκ που χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις. Κι εγώ είμαι εναντίον γενικά των βρισιών. Όμως η βρισιά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ο Rikochet την χρησιμοποιησε για να δείξει την απόγνωση του ήρωα. Και εμείς έχουμε φτάσει μερικές φορές σε τέτοιο σημείο να βρίσουμε έστω στον αέρα ή τον εαυτό μας.. :-( Edited September 1, 2005 by twocows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 Nienor, προφανώς είναι προσωπικό. Και όταν γράφω ποίημα, ή τραγούδι, δεν σκέφτομαι "θα είναι το τάδε είδος μουσικής". Αν μου βγεί να βρίσω, θα βρίσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Εκφράσου παιδί μου ελεύθερα...! Και βρίσε όσο θες. Δικό σου είναι το ποίημα, ό,τι θέλεις κάνεις. Προσωπικά μου άρεσε τρομερά εδώ: Would you have me express myself? Oh, no, you would not… Would you have me free? No, I forgot… Κι εδώ: Once I loved Oh, faulty love… Once I broke That mighty “crack” Οι στίχοι αυτοί έχουν αρκετή από την μαγική Riko-συνταγή! Ξέρω πως είναι προσωπικό, και σου εύχομαι πάντα να είσαι γεμάτος, να μην είναι άδεια η ψυχή σου, πάντα να έχεις κάτι να εκφράσεις. Σου εύχομαι να είναι όλα καλά βέβαια, αλλά μεταξύ κενού και πόνου, νομίζω πως ο πόνος έχει περισσότερα να πει. Όχι κενό. Πάντα έκφραση. *αγκαλίτσα* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Περασες απο πολλα κυμματα αγαπημενε μου φιλε τον τελευταιο καιρο και αυτο μεστοσαι την ψυχη σου πολυ. Εχει δυναμωσει και κραυγαζει τοσο μελωδικα. ... Ειρωνεια. Μπραβο φιλε μου *tears* μπραβο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Na'mai ki egw ki as arghsa... Den 8a mporousa na afhsw tetoio poihma sou asxoliasto.Pistew oti o ka8e dhmiourgos exei dikaiwma na ekfrazetai opws tou bgainei.Akoma kai me brisies,fraseis anakoustes,akoma kai me "dikes" tou le3eis,ki as einai gramatika/suntaaktika la8os ( She's Prince kapoios 3erei...) Ennoeitai oti mou arese!!! Kai akougetai (h malon diabazetai) toso wraia to "she" sto poihma sou...mou aresai polu to pws ekfrazesai se olo to poihma kai den 8a sta8w se kapoio shmeio idietera giati apla mou arese OLO! Mprabo sou! Panta tetoia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Απλα καυτα και ξαστερα... ο γνωστος ρικο ... τα βγαζει ολα απο μεσα του !!! Οπως ειχε πει ο Νιχιλιο καπου .. αν ο Ορφεας γραφει (ομορφα και) συνεχεια για τον ερωτα... ο Ρικο το κανει για το μισος ... τι να πω... σου παει !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Θα πω οτι είναι καλό διότι είναι όμορφο και καλογραμμένο, και απλά γιατί μου αρέσει. Επίσης είναι non-faggoty. Xα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 γκουχ, γκουχ (καθαρίζει το λαιμό της για να το κάνει λιανά) Πάμε πάλι από την αρχή γιατί μάλλον τα παραείπα γρήγορα. Μ' αρέσει πολύ! και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό.... Χαίρομαι όταν κάποιος βγάζει την οργή του βρίζοντας, κλαίγοντας, γράφοντας ποιήματα, παίζοντας μουσική ή τελοσπάντων με κάποιον από όλους αυτούς τους τρόπους...που εγώ τουλάχιστον, καθαρά προσωπικά, τους θεωρώ υγιής! Αυτό που λέω στο προηγούμενο post είναι ότι "δεν χρειάζεται να βρίζεις" πράγμα που σημαίνει τα εξής: Είναι καλοστημένες οι φράσεις του και η γενικότερη αίσθηση της "κατηγορίας" (αν μπορώ να το πω έτσι) προς όλους, περνάει πολύ καλά προς τα έξω χωρίς να έχει ανάγκη λέξεις που τις θεωρώ άσχημες ηχητικά. Απλώς θεωρώ ότι πίσω του, εκτός από οργή, έχει μία πηγαία νοσταλγία η οποία δεν νομίζω πως βγαίνει στην επιφάνεια (ή μάλλον εκεί που πάει να βγει της δίνεις μια -fuck- και την ξαναβάζεις στο κουτί της). Όσο για τη ραπ, εντάξει μια κουβέντα ήτανε, δεν το εννοώ και τόσο. Υ.Γ. Αυτά περί νοσταλγίας δεν ήθελα να στα πω ακριβώς επειδή μιλάμε για κάτι προσωπικό. Ελπίζω να μην τα πάρεις στραβά αυτά που λέω, καλοπροαίρετα τα γράφω και επειδή ακριβώς μ' αρέσει πολύ. Αν δεν μου άρεσε δεν θα ασχολιόμουν με κάτι επειδή απλώς έχει μέσα βρισιές για να σου πω πως θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα κι έτσι.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 9, 2005 Author Share Posted September 9, 2005 No worries, σε κατάλαβα τώρα. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Και, φυσικά δεν προσβλήθηκα. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts