Throgos Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Επέστρεψα. Και μαζί μου ένα ποίημα. Κιονόκρανα Κάποτε ήταν ένα πιόνι. Κάποτε ήταν έν’ αγκάθι που τρυπούσε το φεγγάρι. Κάποτε ήταν ένας πύργος πού ‘φτανε στον ουρανό. Ένα σπίτι γκρεμιζόταν πού ‘χε μέσα ορχιδέες και σαλόνια από στάχτη. Οι τρεις μάγοι, τρία μάτια τα γαλόνια του στρατάρχη. Έπλεξε η Μουριά του δρόμου έναν πάπυρο λυγμούς. Ένα τέλος ήρθε κι έφυγε. Ένα χέρι με φωτιά. Μια απόχη έπιασε αέρα. Μια ευθεία χωρίς τέλος. Νεκροί μέχρι τον ορίζοντα σε κοιτούν με γκρίζα μάτια και ζητούνε ένα βήμα. Ένα μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο, ένα πίσω για την ανθρωπότητα. Μί βάση, μία μέση, ένα τέλος. Μία αρχή. ----------------------- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Ωωω... Τι ψυχεδέλεια είν'αυτή, φίλε; Μ'αρέσει, μ'αρέσει πάρα πολύ. Εκτός του ότι είναι γραμμένο ΑΚΡΙΒΩΣ στο στυλ που προτιμώ, μου δημιουργεί εικόνες ανάλογες με αυτές που μου προκαλούν οι Opeth. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελδόκιος Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Μυρίζει μπρετόν! Άγαπάγαπ. Συνέχισε να ανεβάζεις το επίπεδο της βιβλιοθήθης ποίησης! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Κιονόκρανα... Κυανόκρανοι... Δεν μπορώ να μη σκεφτώ τους δεύτερους. Και υπό το χρώμα αυτών διάβασα το ποίημα. Τα βλέπω όλα μπλε...Στρουμφ... Δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Αλλά κατάλαβα κάτι (αυτό που ήθελα να καταλάβω; Χρησιμεύει σε κάτι αυτό;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Το ποίημα είναι αριστούργημα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είναι από τα καλύτερα ποιήματα που έχω διαβάσει ποτέ. Τελεία. Έχει πολλά να πει, τα λέει με ιδιαίτερο, συμβολικό, συνειρμικό και προσωπικό τρόπο, και παρ'όλα αυτά ο αναγνώστης - εγώ τέλος πάντων - συντονίζεται... Συγχαρητήρια, πραγματικά το λάτρεψα, αν θέλεις παραπάνω λεπτομέρειες PM me. Ή ακόμα καλύτερα msn. Πραγματικά θέλω να μάθω σε τι ακριβώς κατάσταση ήσουν όταν το έγραφες και τι σκεφτόσουν. Ανάκριση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Συλλαλώ με τους προλαλήσαντες. Είναι υπέροχο, μια δόση κατανοητότητας σε μερικά κατάλοιπα ντανταϊσμού, με πολλή ψυχή. Εύγε Θρογξ μας! Οι Μούσες μαζί σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Είναι σουρεαλιστικό και έντονα βαθυστόχαστο! Πραγματικά υπέροχο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Θα συμφωνισω με την Ισιδα. Πραγματικα σουρεαλ με πολυ καλα στοιχεια και τρομερους παραλληρισμους/συμβολα. Πανεμορφο και πολυ βαθυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts