A_random_stranger Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Καλημέρα σας. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων εάν αυτό το post που θα κάνω έχει ερωτηθεί ξανά ή εάν είναι προβληματικό. Εδώ και δύο χρόνια γράφω μία τριλογία (στα ελληνικά). Τον Ιούνιο πιστεύω θα την έχω τελειώσει, οπότε και θα αρχίσω να κάνω διορθώσεις στο πρώτο βιβλίο. Έχω ψάξει παντού στα social media για συμβουλές και διάφορα τέτοια, ωστόσο στην Ελλάδα είναι διαφορετικό το κλίμα. Έχω στοχεύσει έναν δύο εκδοτικούς οίκους που ανεβάζουν λογοτεχνία του φανταστικού και υποστηρίζουν νέους συγγραφείς τα τελευταία χρόνια (ακόμα και αν έχουν σειρά βιβλίων) όμως δεν γνωρίζω καθόλου πως είναι η διαδικασία σε αυτούς. Γενικά έχω καταλάβει ότι το λεγόμενο vanity press παίζει πολύ στον χώρο εδώ, αλλά εγώ δεν έχω τέτοια οικονομική δυνατότητα. Επίσης γνωρίζω πως οι εκδοτικοί οίκοι δεν τα πάνε καλά με τις τριλογίες. Το ζήτημα για εμένα είναι να μπορέσω να βγάλω το βιβλίο "στον κόσμο" χωρίς να νιώθω ότι υπάρχει εκμετάλλευση (με την έννοια ότι δίνω χρήμα τσάμπα). Έχω σκεφτεί την αυτοέκδοση, αλλά είναι η τελευταία λύση καθώς δεν μπορώ να ανεβάσω το βιβλίο στην amazon και να έχω φθηνά αντίτυπα του βιβλίου (λόγω ελληνικής γλώσσας), ενώ συνάμα οι υπόλοιπες PoD ιστοσελίδες (πχ lulu κτλ) φτάνουν την τιμή/τεμάχιο να είναι έως (μην πω περισσότερο) από 100% της τιμής/τεμάχιο της amazon. Επειδή θέλω να χτίσω μία μεγάλη σειρά από τριλογίες είμαι σε δύσκολη θέση και δεν ξέρω τι να επιλέξω. Έχω σκεφτεί ακόμα και να πω σε τυπογραφείο να βγάλει κάποια αντίτυπα για να τα δίνω εγώ αλλά αυτό θα απαιτούσε μεγαλύτερη δουλειά, για να βγάλω μόνος μου το ISBN και όλα τα συναφή. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω για έναν συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο εάν ξέρετε τι γίνεται με αυτόν ή εάν έχει κάποιος εκδώσει με τον συγκεκριμένο και να μου πει λεπτομέρειες, γιατί ο συγκεκριμένος είναι ο πιο πιθανός να δεχτεί το βιβλίο καθώς προωθεί πολύ την ελληνική φαντασία από πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Καλώς όρισες στο φόρουμ. Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου, εύχομαι να έχει πραγματικά καλή τύχη εκεί έξω. Φοβάμαι ότι είναι λίγο δύσκολα στην αρχή, αυτό ισχύει. Αν θέλεις να μας πεις τον εκδοτικό οίκο μήπως κάποιος τον ξέρει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_random_stranger Posted 4 hours ago Author Share Posted 4 hours ago Ο εκδοτικός οίκος λέγεται εκδόσεις πηγή. Ευχαριστώ για το reply! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts