gothicbutterfly Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Free from tha dark phobea, try to catch my soul from leaving me dry Running,running... Self defences abandonating me, naked from feelings... Can't see the light! It's so cold outside- just like in my heart I run away,just run so far away, away from the Sun! What happened to me? Where am i going escaping,getting away... Avoiding myself,me, leaving my World.. But there still a little Star shining, keeping me warm at nights, sorrounding my heart... Still searching for its location. What is it gonna be? Am i gonna be me?' This time feels like reality... Y.G. 1)To egrapsa molis twra kateu8eian sto foroum kai dn exw xrono/upomonh/mood gia dior8wsh Apla ri3'te mia matia... me katanohsh Euxaristw! 2)Auto exei aisiodo3o telos Knight? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 ολοι εχουμε μεσα μας πραγματα αφροντιστα τελικα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 phobeasorrounding Αυτά τα δύο σίγουρα χρίζουν διόρθωσης. Κατά τα άλλα ωραία νοήματα αλλά πάρα πολλές από τις κλισέ λέξεις (καρδιά, ψυχή, μακριά από τον ήλιο, κρύο), χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει κάτι το πραγματικά, όχι καινούριο αλλά, φρέσκο, μια εικόνα, μια παρομοίωση κάτι που να μην έχει γραφτεί μερικές χιλιάδες φορές στο forum αυτό (Ναι, ξέρω, ποίηση = έκφραση αλλά, όπως και πεζογραφία = έκφραση καιρός είναι για μερικές πιο αντικειμενικές και "τεχνικές" κριτικές) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 βασικα δε νομιζω οτι το προβλημα ειναι στις κριτικες Nihilio. πολυ προσφατα "εμαθα" οτι καποιος μπορει να βρει και πει ολοκληρα κατεβατα που να στεκουν, απο το τιποτα! μπορεις να αναλυσεις τεχνικα ακομα και τις κουτσουλιες των πουλιων ... η το νορβηγικο σατανιστικο μπλακ μεταλκορ.. και να ακουγεσαι και σωστος και ψαγμενος και διαβασμενος και εγκυρος... πανευκολο! (και φυσικα το ιδιο ευκολα ενας με τις βασικες λεκτικες ικανοτητες μπορει να καταρριψει οτι εχεις πει και να μη σηκωνει και αμφισβητηση!) το προβλημα ειναι οτι η τεχνη δεν πρεπει να ειναι μονο εκφραση! αλλιως ειναι το αντιστοιχο του να σκαλιζεις τη μυτη σου και να δειχνεις στον κοσμο το "εργο" σου. μη λεμε και μαλακιες! αν η τεχνη ηταν μονο προσωπικη εκφραση.. τοτε καντη μοναχος, εκφρασου και μετα πετα τη να παει στο διαολο. η τεχνη θελει το κοινο της! δεν υπαρχει τεχνη χωρις το κοινο της. η τεχνη υπαρχει ΜΟΝΟ οταν υπαρχει καποιος να τη δεχτει! γιατι ενταξει ρε φιλε, εσυ μπορει να εκφραζεσαι... οκευ. φραφο. λιγος σεβασμος στο πιθανο κοινο ομως? κακο κανει? γι αυτο για μενα τεχνη ειναι μονο η popular (λαικη/δημοφιλης) τεχνη. γιατι δεν κρινεται απο την εκαστοτε καυλα ενος αναλυτη. αλλα απο τα συναισθηματα και τις καταστασεις που προκαλει στην (ισως και ηλιθια) πλειοψηφια. κι αυτο ειναι κατι που εγω μπορω να εμπιστευθω. γιατι ειμαι μερος αυτης. δεν ανηκω στην πνευματικη ελιτ... ουτε και θελω! ας μην επιμεινουμε στην αναλυση του καθε πονηματος. αλλα στο ποια "πονηματα" αξιζει να βαλουμε κατω απο τη μυτη του κοινου. κι αν ειναι βγαλμενα απο τα ρουθουνια μας,,ισως πρεπει να το σκεφτουμε λιγο περισσοτερο... οποιος πεταει αδεια για να πιασει γεματα δε λεγεται καλλιτεχνης. αυτο λεγεται αρπαχτη και ειναι ντροπη να σηκωνει τοσο βαρυ ονομα. αλλο Ποιηση και αλλο "ποιημα"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Βγαίνουμε εκτός θέματος, αλλά κατά τη γνώμη μου, νοήμα των κριτικών εδώ είναι να γίνουμε όλοι καλύτεροι, να δούμε πια είναι τα καλά σημεία αυτών που γράφουμε και ποια όχι. Και κακά τα ψέματα, η επιλογή των λέξεων και ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν στο χαρτί είναι το 50% της ποίησης (το άλλο 50% είναι το περιεχόμενο των στίχων). Το νόημα κάθε κριτικής είναι να πει ο καθένας από κάτω αυτό που αυτός ένοιωσε διαβάζοντας. Αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 (edited) οκ. . σορρυ. ισως χρειαζεται ξεχωριστο τοπικ το θεμα. η κριτικη μου: εχω διαβασει χιλιαδες τετοια ποιηματα. βασικα τωρα που το σκεφτομαι εχω διαβασει χιλιαδες τετοιους στιχους σε τραγουδια. και σε τετραδια. και σε τοιχους στα εξαρχεια... και προσωπικα το genre τις dark ομφαλοσκοπικης ποιησης δε μου προκαλει κανενα συναισθημα! πραγμα παραξενο βεβαια, γιατι κλαιω με τις ταινιες του ντισνευ οπου μικρα χαριτωμενα ζωακια βρισκουν τη μεγαλη χαριτωμενη μαμα τους και αρχιζουν τα βιολια κι εγω 2 τονους μαλακας κλαιω μεσα στο σινεμα και με κοιτανε οι κοπελες και γελανε! ετσι ειναι η ζωη... οποτε... gothic butterfly... οταν πατας σε μια ηδη κορεσμενη θεματολογια (οσο αγνη και true κι αν ειναι για σενα, οσα και να σημαινει...) φροντισε να την κανεις φρεσκια! να το "πει" διαφορετικα. να κανει τον αλλο να το δει διαφορετικα... να κανει ακομα κι ενα χοντρομαλακα που κλαιει με ταινιες του ντισνευ να πουν... η καλυτερα.. να νιωσουν... διάφορα!(που ειναι πανευκολο μεταξυ μας!) αλλιως απλα νιωσε αυτο που νιωθεις σ ολη την εκταση του και μην το υποβιβαζεις (ακομα) σε λεκτικες φορμες... αν δε βρισκεις τις λεξεις να το πεις ισως ειναι καλυτερα να το αφησεις μεσα σου. θα βρεθουν στην ωρα τους! Edited September 8, 2005 by ymeο gamawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Θα διαφωνισω. Αυτο δημιουργει καταπιεση, δεν γνωριζω πως γραφει η πεταλουδα αλλα στην ποιηση ειδικα δεν ειναι ολα θεμα τεχνικης και γνωσης. Ειναι καταθεση ψυχης. Ναι μπορει να μοιαζουν με αλλα που εχουν υποθει αλλα ειναι δικα της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 δεν ειμαι σιγουρος οτι αντιλαμβανομαι την τεχνη μονο σα μορφη εκφρασης! ειναι ΚΑΙ μορφη εκφρασης. αλλα κυριως ειναι επικοινωνια! (ιδεων, συναισθηματων, κουλτουρας, προπαγανδας, εμποριου, αμφισβητησης κτλ) δηλαδη αν εγω εκφραζομαι με ποιηση γραμμενη σε δικη μου γλωσσα αυτο το κανει τεχνη? γινομαι καλυτερος? σε σχεση με τι? ποιος το κρινει? η τεχνη θελει και τεχνικη... κατ εμε η τεχνη 'ειναι' η τεχνικη. γιατι με τιποτα δε μπορω να πιστεψω οτι καθε ποιητης που γραφει ενα σκοτεινο ποιημα, εκεινη τη στιγμη νιωθει το απολυτο σκοτος. απλα ο καλλιτεχνης κανει tap στο εκφραστικο δυναμικο του και στη συναισθηματικη του μνημη και επειτα με τελειως τεχνικο τροπο το περναει στο χαρτι , φιλμ, μαρμαρο, μουσαμα! υπαρχουν εργα τεχνης που πηραν χρονια για να ολοκληρωθουν. μετα απο καποιο σημειο η "εκφραση" αποτελει μονο την αρχικη σπιθα! η φωτια διατηρειται με αφοσιωση και τεχνικη! αλλιως οπως ειπα... καντο για την παρτη σου αν ειναι τοσο προσωπικο πια και τοσο δικο σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Θα συμφωνισω ymeo μα πρεπει να θυμιθουμε οτι συμφωνα με τους αρχαιους υμων προγονους "ουδεμια τεχνη ποιο αρτιμελιτος της ποιητικης" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Λόρδε, πιο απλά. Η καλή τεχνική δε σημαίνει απαραίτητα καλή τέχνη. Αλλά με καλή τεχνική μπορείς να εκφράσεις στο έπακρο την έμπνευσή σου και να βγάλεις κάτι πραγματικά καλό. Η κριτκή του σαμουράι με καλύπτει απόλυτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 (edited) Υπάρχει ήδη θέμα για την τέχνη. Ειδικό topic. Δεν θέλω να ξαναδώ debate περί τέχνης κάτω από ποίημα της βιβλιοθήκης. Πηγαίνετε στο topic περί τέχνης, βρίσκεται στο υποforum της φιλοσοφίας, εκεί όπου είναι η θέση ενός τέτοιου debate, και κάντε το ένα δισεκατομύριο σελίδες αν αυτό θέλετε. Εδώ είναι βιβλιοθήκη, λέμε τη γνώμη/κριτική μας για ένα συγκεκριμένο ποίημα τη φορά, αυτό στο οποίο κάνουμε reply, μόνον. Topics περί τέχνης, αισθητικής, και σχέσης των δύο: Το βασικό topic περί τέχνης. Τέχνη, στρατευμένη η όχι; Η σημασία της Αισθητικής στη ζωή μας. Edited September 8, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Εγω "πιανω" το νοημα της πεταλουδας, ισως επειδη αυτη η χιλιοπαιγμενη θεματολογια με εκφραζει και μενα... Απλα.. καποια στιγμη, ψαχνεις να το κανεισ καλυτερο.. και η πεταλουδια γινεται.. απ'οτι βλεπω εγω τουλ. !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 Thanx Nienna Eixa arxisei na ta xanw ligo Suntomh apanthsh se ola osa upo8hkan: Egw apla etsi enoiwsa ekeinh th stigmh kai kateu8eian to kategrapsa me th morfh pou mou hr8e.Oute ka8hsa na to melethsw an einai swsto h la8os,oute na to tou balw kapoia tampela.Gi'auto allwste to afhsa atitlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts