Jump to content

Πορεία

Throgos

Recommended Posts

Γραμμένο πριν ένα εξάμηνο περίπου.

Πορεία

Λίθοι, ρύπων κρύων μύθοι.

Υγρά γλυκά σταλάζει μέλι.

Όσο κι αν δώρο προσφέρω

Μονάχα λήθη με περιμένει.

Ζωντανή και μη, παράλληλα

μόνα ζώντα σ’ έναν ωκεανό

τυφλής ματαιοδοξίας. Λήθη

το λάθος μου προδίδει.

Νικώ αλλόθρησκους,

θολές και ήπιες αναμνήσεις.

Εαυτός βαθιά θαμμένος

σε στρώμα γκρίζας στάχτης.

Υπάρχουν λύσεις;

Μμμμ...

Κάπου κάπου οι ομοιοκαταληξίες του με ξενίζουν (σίγουρα όχι η μέλι/-μένει), κάποτε το νόημα δε μου αρέσει πολύ, αλλά γενικά μπορώ να πω ότι είναι ένα ειλικρινές ποίημα (όσο η "συναισθηματική μου ευφυΐα" μου επιτρέπει να το κρίνω), και ίσως δυνατό... Για κάποιο λόγο το βλέμμα μου κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές...

Μμμμ...βασικά το δικό σου είδος δεν είναι το δικό μου και όσες φορές κι αν προσπάθησα,δεν κατάφερα να με αγγίξει.

Αλλά τούτο κάτι...κάτι μου λέει....αλλά πολύ ψυθηριστά και γρήγορα βρε παιδί μου...

Κάτι ήθελα να πω εγώ τώρα αλλά σιγά μη κατάλαβε και κανείς...

Χρειάζομαι ένα φραπέ να συνέλθω...Φρίκη!!! Δεν έχουν φραπέ εδώ πέρα...

Καλά,καλά...φεύγω πριν με κλοτσίσουν... :bangin:

Μου άρεσε!

Είναι νομίζω αυτοκαταστροφικό και γεμάτο απο μελαγχολικές σκέψεις...

Μου δίνεις την εντύπωση πως περνούσες άσχημη φάση και πως οι σκέψεις που βάζεις στους στίχους σου είναι κάπως ασυνάρτητες ή να το πω σωστότερα μοιάζουν να μην συνδέονται εκ πρώτης όψεως, αλλά νομίζω πως αν κοιτάξει κάποιος βαθύτερα έχουν όλες κοινή βάση.

Ολες μου μοιάζουν πως έχουν την ίδια ρίζα, αυτή της μοναξιάς απο απελπισία ή της απελπισίας απο την μοναξία...

Ψάχνεις λύσεις και αναρωτιέσαι αν υπάρχουν ή μήπως ψάχνεις μάταια;

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι αλλά εγώ αυτό είδα σε αυτό το ποίημα.

laas7, νομίζω πως οι υποθέσεις σου είναι απολύτως αληθής. Θεματικό κέντρο η ματαιότητα, και γύρω από αυτό διάφορες εκφάνσεις της...

Πολύ, μα πολύ, μα πολύ ματαιότητα. Γιατί έτσι; Αν ήταν όλα τόσο μάταια για σένα νομίζεις θα σε ένοιαζε ότι είναι...; Τόσο όσο να γράψεις γι αυτό...;

Από τεχνικής απόψεως σπάει σε σημεία, αλλά έχει άλλα σημεία τα οποία είναι δυνατά. Πάντως είναι ειλικρινές. Αν σου πω όμως πως θα ευχόμουν να μην έιναι; Κάνει κρύο έτσι... Όχι πως σε συμβουλεύω να κοιτάξεις τη βολή σου και να την βάλεις πάνω από την αλήθεια, αλλά, come on, υπάρχουν αποδείξεις πως είναι έτσι; Δεν υπάρχουν, για καμιά από τις δυο πλευρες... Ό,τι φτιάχνουμε εμείς, αυτό μόνο υπάρχει για να στηρίξει either party...

Edited by Nienna

Είμαι υπέρ του να ξορκίζεις τη ματαιότητα των πραγμάτων φτιάχνοντας στίχους για αυτήν. Είμαι επίσης υπέρ του να δημιουργείς ερωτήματα μέσα από αυτό που γράφεις. Δεν το θεωρώ μόνο θεμιτό αλλά και αναγκαίο.

Μ'αρέσουν οι στίχοι σου γιατί μοιάζει με δαντέλα η αρθρωση του. Διαφωνώ λίγο με τη φόρτσα ερώτηση, θα την προτιμούσα λίγο πιο υπόγεια. (Εξάλλου είναι στην ανθρώπινη φύση να προτιμά κάτι λίγο διαφορετικό πάντα :p ) Μπα, αγνοησε με, είναι όμορφο.