Jump to content

Καρδιοπάθεια

Rikochet

Recommended Posts

Νιώθω τους χτύπους στο στήθος μου

Να λιγοστεύουν

Η καρδιά μου, λένε, είναι αδύναμη

Σαν κι εμένα.

Φεύγω απο το ιατρείο

Μέρα βροχερή

Τα κόκκαλα μου, λένε, είναι εύθραυστα

Σαν κι εμένα.

Πηγαίνω σπίτι

Δεν ακολουθώ κατεύθυνση

Δεν μένω πουθενά, λένε, είμαι άστεγος

Ζω με μια πένα.

Απλώνω το μελάνι

Ζωγραφίζω λέξεις

Είμαι ατάλαντος, λένε, γράφω ανοησίες

Έγραφα για σένα.

Άλλοι προοδεύουν κι άλλοι ακολουθούν

Διάλεξα το δεύτερο

Ασυνείδητα, λένεּ δεν ήξερα

Ακολουθώ τα τρένα.

Το δέρμα μου ξεκουμπώνω,

Σαν νά ‘τανε πουκάμισο

Και ρίχνω μια ματιά μέσα μου:

Που είναι η καρδιά;

Που είν’οι πνεύμονες;

Που είναι οι μυς, που είναι τα νεύρα, που είναι οι φλέβες;

Οι ακτινογραφίες ήταν ακριβείς

Κι οι γιατροί μου είπαν να προσέχω

Τα νυστέρια έκαναν δουλειά

Τώρα είμαι καλά,

Καρδιά κι ας μην έχω.

Τώρα είμαι κρύος, ατσάλινος,

Δεν θα ξανασπάσω,

Κι αν λυγίσω θα με ισιώσουν

Κι αν χαλάσω θα με φτιάξουν

Τα παράπονα απαγορεύονται –

Φίλε, μου πήραν την καρδιά μου!

Νιώθω κενό στα σωθικά μου!

Στην αφή δεν είσαι ζεστός!

Είσαι και συ μεταλλικός...

Ωραίο ποιήμα, δε λέω, αλλά με τον τίτλο που διάλεξες ακούγεται σα σκυλάδικο 2ης διαλογής.

Ωραίο ποιήμα, δε λέω, αλλά με τον τίτλο που διάλεξες ακούγεται σα σκυλάδικο 2ης διαλογής.

Από το στόμα μου το πήρες!

Πολύ ωραία ιδέα και μου άρεσε το μοτίβο του, που ξετυλίγει την εικόνα και την ιστορία του ήρωα κομμάτι κομμάτι. Από το παρελθόν στο παρόν κι από το παρόν στο μέλλον. Nice!

πωωωωωωω

νταξ το κατεχεις το αθλημα...

Indeedy ο τιτλος το αδικει, αν και μου εκανε ενα κλικ για να κανω εγω ενα κλικ και να το διαβασω (και φυσικα επειδι ηταν δικο σου)

Νομιζω οτι εχουμε πολυ καιρο να σε δουμε να "μιλας" ελληνικα στα ποιηματα σου εεεε;;;

Φαινεται οτι στα LOVE ποιηματα σου πανε πιο πολυ τα ελληνικα και το αντιστροφο για τα αγγλικα !!!

Τεσπα.. εξυπνο και ομορφουλικο... (μου θυμησε Ρομποκοπ στο τελος.. χεχεχε.. το μαμησα εεε;;;)

Κιπ Γκοιν' !!!

E,ναι..άλλαξεε το τίτλο.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν μου αρέσει τόσο ένα ποίημα σου.Ίσως να μην έχω το αντίστοιχο mood τώρα,ίσως απλά δεν σε έχω συνηθήσει στα ελληνικά.Αλλά δεν ξέρω,it sounds kind of greek to me που θα λέγαν και αυτοί εδώ πέρα...

Έχει το κάτι τι,δεν λέω,όλη η ατμόσφαιρα,αλλά δεν με άγγιξε και τόσο...ίσως η επιλογή των λέξεων...don't know.Aλλά δεν θα είναι στα top σου για τα γούστα μου anyway...

:blackcat:

Μπα, εμένα το μυαλό μου πήγε σε διάφορα περίεργα και όχι σκυλάδικα. Ήξερα ότι ο Ρικοσέ δεν θα έγραφε σκυλάδικο. Σκεφτόμουν κάτι πιο... splatter βέβαια.

Πάρα πολύ καλό

Έγραψα πολλά σχόλια αλλά πριν τελειώσω πήγα για ύπνο και το πρωί το pc είχε κάνει Restart! Αργκ...

Εν ολίγοις, μου αρέσει πολύ το ποίημα στην αρχή, πάρα πολύ η τέταρτη στροφή (<Απλώνω το μελάνι / ...>), και λιγότερο από την έκτη και μετά. Η ομοιοκαταληξία μου φαίνεται άχαρη, 'άτεχνη' αν θες, στην έβδομη και την τελευταία στροφή όπου εμφανίζεται (ενώ δε με ενοχλή η διακριτική της παρουσία στην όγδοη δε με ενοχλεί καθόλου - αν και ίσως παραείναι διακριτική, είναι όμορφη, για μένα).

Επαναλαμβάνω, η τέταρτη στροφή είναι απλώς... ποίημα :)

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Εμένα πάλι δε μου άρεσε και πάρα πολύ αυτό. Θεωρώ πως έχεις γράψει πολύ καλύτερα αρα και μπορείς. Η επιλογή των λέξεων νομίζω πως είναι που μου το χαλάει λιγάκι....

Τελοσπάντων, μ'αρέσει όμως πολύ που έχεις ένα συγκεκρμένο θέμα στο μυαλό σου και γράφεις γύρω από αυτό, χωρίς να ξεφευγεις από την ουσία του και να πλατιάζεις.

:book:

Σαν σύνολο δεν μου άρεσε. Δεν ήταν ένα ολοκληρωμένο έργο σαν όλα τ' άλλα σου, κάτι στο παζλ δεν ταίριαζε... κάποιες άγαρμπες φράσεις... κάτι... λίγο η ομοιοκαταληξία...

Όμως η τέταρτη στροφη είναι άψογη! Και η πέμπτη είναι πάρα πολύ καλή! Με αγγίζουν και είναι και καλογραμμένες. Η τέταρτη είναι τόσο δυνατή... αληθινή... Οι δύο αυτές μαζί είναι ένα ολοκληρωμένο ποίημα. Ακόμα και η τέταρτη μόνη της στέκεται σαν ένα ολοκληρωμένο - πολύ καλό - ποίημα. Less is more, it seems, in this case.