Jump to content

Δύο Αγγλικά ποιηματίδια

Orpheus

Recommended Posts

I.

Once I hop'd it would so be

To have no grief nor joy but thee;

Yet fate my wish doth oft defy

For in my soul

by thine eternal smiles

doth musick lie.

(5/9/2005)

*

II.

It doth so seem, when musick thrive

that, through her graceful cheers

or by her crystal tears,

my soul's innermost thoughts to thee arrive.

(13/9/2005)

~*~

Quoting my dear friend, I say:

Αυτα...

Edited by Orpheus

Και οι δύο στροφές θα μπορούσαν να είναι μέρη ενός μεγαλύτερου ποιήματος, επειδή κινούνται σε κοινό λεκτικό και νοηματικό άξονα. Αν και συνήθως τα middle english ή όπως αλλιώς λέγονται με κουράζουν εδώ λειτουργούν ωραία. Εξαιρετικά ποιηματάκια και τα δύο.

Αν και σπανίως σχολιάζω Αγγλικούς στίχους (πρέπει να μου έχουν κάνει εντύπωση) αυτά εδώ είναι όμορφα. Ειδικά το δευτερο είναι σαν μουσική από εικόνες ... (τι είπε? :huh: )...

όσο για τα κρυστάλλινα δάκρυα της, τι να πω;!

θα τον θυμάμαι αυτόν το στίχο...

Nih, ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! :)

Niennor, ευχαριστώ πολύ! ( διάβασε και κανένα άλλο ποιηματάκι μου, αν θες :lolipop: , κι εσύ, Νih, κανένα απ'τα παλιά; ή τα'χεις διαβάσει; )

Πάντως, to give credit where credit is due, η έκφραση crystal teares είναι σχεδόν κλισέ της αναγεννησιακομπαρόκ περιόδου στην Αγγλία:

Go crystal tears, like to the morning showers,

And sweetly weep into thy Lady's breast,

And as the dews revive the dropping flowers,

So let your drops of pity be addressed.

[...]

(John Dowland, The First Booke of Ayres)

Οι Μούσες μαζί σας,

-Ορφέας

Edited by Orpheus

Nih, ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! :)

Nienor

Με ένα -ν- :p

(Τι; μόνο εσύ θα με διορθώνεις; :p )

Πολύ πολύ όμορφο! Συγκροτημένο και γλυκό! Από τα τελευταία σου το καλύτερο!

:book:

Ουπς!

Ναι, αλλά στο Quote, έπρεπε να το βάλεις με δύο, και από κάτω το λατινικό χαρακτήρα... Αν είναι να με διορθώνεις, κάνε το με στιλ :p

Isis, δικαιολογείται το παιδί ;)

Τα έχω διαβάσει τα παλιά σου Jason. Αν και προτιμώ αυτά του Freddy :p

Niennor, ευχαριστώ πολύ! ( διάβασε και κανένα άλλο ποιηματάκι μου, αν θες lolipop.gif , κι εσύ, Νih, κανένα απ'τα παλιά; ή τα'χεις διαβάσει; )

Σε αυτό απάντησα Ορφέα.

Καλη δουλεια Ορφεα ομορφα μικρα και αρκετα περιεκτικα τα ποιηματα σου

Οχι καποιο ιδιαιτερο νοημα αλλα κρυμμενος ο "ερωτικος" υπενηγμος.

Διαμαντάκια τούτα τα δυο. Στοίχημα πως θ'αρέσουν και στον Deodonus που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις μινιατούρες.

Το πρώτο το είχα σχολιάσει κάπως πεζά στην αρχή θυμάμαι, και μετά θυμάμαι να το μετανοιώνω. Λάτρεψα το κρυστάλλινο καταρρακτάκι του τέλους - κι αυτά που αργότερα λατρεύω συνήθως αρχικά είτε δεν μου κάνουν εντύπωση, είτε μου φαίνονται non-compatible if you know what I mean... (I know that you do).

Το δεύτερο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη/συνέχεια. Ανακάλυψα πως η μουσική συντάσσεται και με αυτόν τον τρόπο μέσω αυτού, γιατί λάθος δεν μπορεί να κάνεις, παραείσαι ψείρας με τα αγγλικά σου, το ξέρει ο καθένας πια. :p

Και τα δυο είναι τόσο δεμένα! Αχ αυτή η συνοχή! Πως τα καταφέρνεις ακριβώς μέσα απ'αυτό το ασυμάζευτο χάος του είναι σου να βγάζεις τέτοια τάξη, μόνο ο Bach το ξέρει και δεν έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία δυστυχώς, δεν μπορώ να τον ρωτήσω...

...ακόμα.

Συνέχισε να γράφεις ταλαντούχε αλλά μη-παραγωγικέ Ορφέα ( :p ).

• 2 weeks later...

Θα γίνω ο κακός Deodonus που πάντα ήξερες...

Δεν μπορώ να πώ ότι μ'αρέσουν. Και δεν νομίζω ότι φταίει μόνο ότι τα παλιά αγγλικά δεν τα καταλαβαίνω: η θεματολογία του δεν μ'αρέσει. Είναι ερωτικο-μουσικά, αλλά από εκεί και πέρα δεν μου λένε εμένα τίποτα. Θα μου πεις "γιατί, πρέπει να σου λένε εσένα τίποτα;", θα σου απαντήσω "ναι, για να μ'αρέσει". Τέλος πάντων, επίση έχω πολλή όρεξη για κακίες θα σταματίσω εδώ.

[/κακός Deodonus που πάντα ήξερες]

Νομίζω ότι θέλει λίγο δούλεμα η ροή και η ενέργεια. Μου φαίνονται πολύ "ακούνητα". Τι λέω τώρα, ε; Πάντως το 2ο μου άρεσε καλήτερα.

Tuus amicus carus

Εξεπλάγην ... πολύ όμορφα, στάνταρ το δεύτερο ήταν πιο γλυκούλι, η γλώσσα (γαλλικά δεν είναι;;;) εξαιρετικά χρησιμοποιημένη.

Νταξ τι άλλο να πω, δεν γίνεται, οπότε σου γράφω ότι τα διάβασα και ότι απλά μου άρεσαν πολύ... :)