Jump to content

Κάρολ Μπεργκ (Carol Berg)


Nienna
 Share

Recommended Posts

H Carol Berg είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς στο χώρο της φαντασίας. Είναι ένα ακόμα κλασ(σ)ικό* παράδειγμα ανθρώπου των θετικών επιστημών (είναι μαθηματικός) που κάνει θαύματα όταν μπαίνει στα χωράφια της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι απο το Τέξας (αλλά έχει υπερβολικό δείκτη ευφυίας για τεξανή :p ) και άρχισε να γράφει μόλις το 1995. Σκέφτηκε να εκδόσει κάτι πρώτη φορά το 1998, και εξέδωσε λίγο αργότερα το Transformation, το πρώτο βιβλίο της πρώτης τριλογίας της. Ακολούθησαν το Revelation και το Restoration, με το οποίο κλείνει η τριλογία Rai-Kirah Saga.

 

Όταν άρχισα να διαβάζω το Transformation νόμιζα πως θα διαβάσω άλλο ένα καλό, σχετικά, fantasy βιβλίο. Όσο συνέχιζα να διαβάζω τόσο περισσότερο χανόμουν μέσα στον κόσμο. Είναι ένας πολύ καλοφτιαγμένος κόσμος, η μαγεία παίζει εκπληκτικό ρόλο, δεν έχει να κάνει με εφέ και μαγικά πυραυλάκια... Η όλη κοσμοθεωρία έχει κάτι το φιλοσοφικό, και όλα δένουν μεταξύ τους σ'ένα πραγματικά καλό σύνολο. Υπάρχουν διαρκώς ανατροπές στην πλοκή, μια διαρκής αγωνία, πράγμα που εκτιμώ πολύ μιας και είμαι fan των αστυνομικών μυθιστορημάτων γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι όμορφο να βρίσκει κανείς στη φαντασία τέτοιους ρυθμούς.

 

Έχω επίσης διαβάσει το μεμονωμένο μυθιστόρημά της Song of the Beast, το οποίο έχει να κάνει με δράκους και ανθρώπους και σκιαγραφεί μερικές από τις ομορφότερες 'δρακίσιες' προσωπικότητες που έχω ποτέ συναντήσει. Κατάφερε να με συγκινήσει. Για τα τελευταία της βιβλία, τη σειρά Bridge of d'Arnath δεν έχω πάρα πολλά να πω, μόνο πως αφού τελείωσα το πρώτο βιβλίο έτρεξα ν'αγοράσω και τα υπόλοιπα. Όχι, δεν είναι θεία μου ούτε φίλη μου η Carol Berg, απλά μ'έχει ενθουσιάσει το γράψιμό της και δεν με έχει απογοητεύσει κανένα της βιβλίο εως τώρα. Την προτείνω χωρίς καμια επιφύλαξη.

 

Ορίστε και το (όχι και τόσο καλό) site της: sff Carol Berg: Author

 

 

*δεν αντέχω να μη γράφω λάθος αυτή τη λέξη! Αργκ! Γιατί να είναι πιο όμορφη λάθος; Καταραμένα αγγλικά. :p

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο προσωπικη εμπειρια πρεπει να πω οτι πραγματικα και το γραψιμο της και οι ιστοριες της ειναι πραγματικα συγκρισημες με πολλους μεγαλους καλλιτεχνες του ειδους.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο βιβλίο που έχω τελειώσει και το δεύτερο που έχω αρχίσει είναι σε πρώτο πρόσωπο, ναι. Δεν νομίζω να αλλάξει το πρόσωπο στα άλλα βιβλία της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

"Είναι ένα ακόμα κλασ(σ)ικό* παράδειγμα ανθρώπου των θετικών επιστημών (είναι μαθηματικός) που κάνει θαύματα όταν μπαίνει στα χωράφια της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι απο το Τέξας "

Ετσι,ετσι...Οι των θετικων επιστημων διαπρεπουν και στο χωρο της φαντασιας!Παρεπιπτοντως,τα ιδια ακριβως μπορεις να πεις και για τον Τζορνταν(αν και αυτος ειναι φυσικος-δηλαδη...ακομη καλυτερα!).

Μεταφραστηκε στα εβραϊκα.Στα ελληνικα ζητημα αν θα μεταφραστει ποτε...

Link to comment
Share on other sites

Παρεπιπτοντως,τα ιδια ακριβως μπορεις να πεις και για τον Τζορνταν(αν και αυτος ειναι φυσικος-δηλαδη...ακομη καλυτερα!).

Μεταφραστηκε στα εβραϊκα.Στα ελληνικα ζητημα αν θα μεταφραστει ποτε...

 

Ο Jordan; Μα έχει ήδη μεταφραστεί.

Link to comment
Share on other sites

Τα τρία πρώτα βιβλία από τον τροχό του χρόνου κυκλοφορούν στα ελληνικά. Μάλιστα ο πρώτος τόμος του Οφθαλμού του κόσμου ήταν από τα πρώτα φάνταζυ βιβλία που είχα διαβάσει, όταν αποφάσισα να ξαναπιάσω το διάβασμα, κάπου πριν 3 χρόνια.

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Κάρολ Μπεργκ (Carol Berg)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..